Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Stipendiatstilling (PhD) innen studier av effekten av etterutdanning av lærere i programmering, ved Center for Computing in Science Education

Søknadsfrist: 07.07.2019

Om stillingen

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Fysisk institutt har Norges største fysikkfaglige miljø og utfører grunnforskning innen et bredt spekter av fysikken: fra elementærpartikkelfysikk til materialfysikk og energiforskning, og fra romforskning til medisinsk fysikk. En god andel av forskningen vår er tverrfaglig, og utføres i samarbeid med både andre institutter innen realfag ved UiO, og andre nasjonale og internasjonale samarbeidspartnere. Forskningen har ofte kort vei til praktiske anvendelser, og formidling er en viktig oppgave. Innen utdanning tilbyr vi mange emner og er involvert i flere studieprogrammer på bachelor- og masternivå. Vi har noen av landets dyktigste forelesere, og et lærings- og studentmiljø vi er stolte av. Instituttet har ca. 200 ansatte i vitenskapelige og teknisk-administrative stillinger, og uteksaminerer hvert år rundt 40 masterstudenter og 15-20 doktorgradskandidater.

Flere stillinger fra Universitetet i Oslo

Stilling som stipendiat innen studier av effekten av etterutdanning av lærere i programmering er ledig ved Center for Computing in Science Education (CCSE), Fysisk institutt.

Stillingen er knyttet til forskning og utvikling av vårt eksisterende tilbud om etterutdanning i realfaglig programmering for lærere. Stillingen er for en periode på 3 år. Oppstart skal ikke være senere enn 01.10.2019.

Mer om stillingen

Center for Computing in Science Education har som mål å fornye realfagsutdanningene gjennom å integrere realfaglig programmering på fagets premisser. Med fagfornyelsen i skolen kommer realfaglig programmering på timeplanen også for norske elever og det er stort behov for etter- og videreutdanning (EVU) av lærere. CCSE har utviklet en kursrekke for både ungdomsskolelærere og vgs-lærere kalt ProFag. Gjennom denne stipendiatstillingen er det ønskelig å knytte aksjonsforskning eller forskning ved design-based-research (DBR) til implementeringen av disse kursene.

ProFag består av både kursing på Blindern campus, lokalt kompetansearbeid med lærerkollegiet ved den enkelte skole og utprøving i klasserom. ProFag handler både om hvordan lærerne kan hjelpe elevene å utvikle algoritmisk tankegang, hvordan programmering kan bidra til dybdelæring i fag og hvordan fagene endrer seg med elevenes nye kompetanse. Stipendiatstillingen vil operere innenfor disse rammene med å gi kunnskapsbaserte bidrag til utvikling av EVU innen realfaglig programmering ved UiO.

Mer informasjon om ProFag-tilbudet finnes på nettsidene til Kompetansesenter for Undervisning i Realfag og Teknologi, KURT (mn.uio.no/kurt). Her finnes også informasjon om relevant forskning og utvikling som skjer ved KURT og CCSE.

Kvalifikasjonskrav

Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet har en strategisk ambisjon om å være et internasjonalt ledende forskningsfakultet. Kandidater vil bli valgt ut i tråd med denne ambisjonen, og er forventet å ligge i det øvre sjikt med hensyn på akademiske kvalifikasjoner.

  • Fullført og bestått mastergrad, eller tilsvarende, innenfor matematikk, fysikk, kjemi eller realfagsdidaktikk
  • Pedagogisk utdanning i form av lektorstudium, praktisk-pedagogisk utdanning eller tilsvarende
  • Meget god fremstillingsevne skriftlig og muntlig på norsk (eller et annet skandinavisk språk)

Karakterkrav:

  • gjennomsnittskarakteren på bachelor skal ikke være dårligere enn C
  • emner på masternivå skal ha en gjennomsnittskarakter ikke dårligere enn B
  • masteroppgaven skal ha karakteren B eller bedre

Følgende punkter vil bli tillagt vekt i vurderingen av søkerne, med hovedvekt på de to første punktene:

  • Dokumentert undervisningserfaring i matematikk, fysikk, kjemi eller naturfag på ungdomsskole eller vgs-nivå.
  • Relevant erfaring med aktive undervisningsformer, samt bruk av realfaglig programmering i undervisningen.
  • Erfaring med etter- og videreutdanning av lærere.
  • Dokumentert forskningserfaring innen realfagsdidaktikk

Personlig egnethet og motivasjon for stillingen vil bli sterkt vektlagt.

Generelle krav til engelskkunnskaper for søkere fra land utenfor EU/EØS:

http://www.mn.uio.no/english/research/phd/application/application.html

Stipendiatstillingen er en utdanningsstilling og har fullført forskerutdanning, frem til doktorgrad, som mål. Opptak til fakultetets doktorgradsprogram er en forutsetning for tiltredelse i stilling som stipendiat. Søknad om opptak til PhD studiet skal være levert til instituttet innen to måneder etter startdato. For mer informasjon, se forskrift om tilsettingsvilkår i stipendiatstillingen:

https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2006-01-31-102/KAPITTEL_1#§1-3

http://www.mn.uio.no/forskning/doktorgrad-karriere/forskerutdanning/

Vi tilbyr

  • Lønn: NOK 479 600 – 523 200 pr. år, avhengig av kompetanse/ansiennitet, i stilling som stipendiat, stillingskode 1017
  • Gode pensjonsordninger i Statens Pensjonskasse
  • Gode velferdsordninger

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev med en beskrivelse av motivasjon for å søke stillingen.
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid - publikasjoner)
  • Kopier av vitnemål, karakterutskrifter, attester og eventuelle faglige arbeider som søker vil at skal tas hensyn til ved bedømmelsen
  • Navn og kontaktinformasjon på 2-3 referanser (navn, tilknytting til søker, e-postadresse og telefonnummer)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem, vennligst klikk “Søk stillingen”. Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Det blir som hovedregel benyttet intervju i tilsettingsprosessen.

Andre opplysninger

Se forskrift om ansettelsesvilkår, samt retningslinjer for ansettelse i stipendiatstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

For nærmere opplysninger vennligst ta kontakt med:

For tekniske spørsmål om søknadsprosessen ta kontakt med HR rådgiver Elin Thoresen, +47 22 85 71 96, e-post: elin.thoresen@mn.uio.no

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS