LEDIG STILLING VED UIT NORGES ARKTISKE UNIVERSITET

Universitetslektor i organisasjon og ledelse

Søknadsfrist: 11.04.2023

UiT Norges arktiske universitet

Ansettelsen skjer i henhold til regler og vilkår som til enhver tid gjelder for statsansatte, og retningslinjer ved UiT. På våre nettsider finner du mer informasjon til søkere på stillinger ved UiT.


UiT Norges arktiske universitet har et personalpolitisk mål om å være en arbeidsgiver som gjenspeiler mangfoldet i samfunnet og som tar i bruk potensialet i befolkningens samlede kompetanse. Vi mener at inkludering og mangfold er en styrke og ønsker oss medarbeidere med ulik kompetanse, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver.


Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til kontaktperson.


Har du funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, oppfordrer vi deg som søker til å krysse av for dette i jobbsøkerportalen. Er det kvalifiserte søkere, kaller vi inn minst én i hver gruppe til intervju, og får du jobben, legger vi til rette for deg om du trenger det. Utenom å velge ut riktige kandidater bruker vi ikke avkrysningene til noe annet enn anonymisert statistikk.

Les mer i Arbeidsgiverportalen her.


Personopplysninger som oppgis behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger. Søkere kan be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista, men universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søkeren vil da bli varslet i forkant av offentliggjøring.

Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi (BFE)

Om stillingen

Ved Handelshøgskolen UiT i Alta er det ledig stilling som universitetslektor i organisasjon og ledelse.

Handelshøgskolen ved UiT driver forskning og forskningsbasert undervisning av høy nasjonal og internasjonal kvalitet i samarbeid med omgivelsene. Utdanning og forskning integreres for å skape et dynamisk kunnskapsmiljø for studenter og ansatte. Handelshøgskolen har et internasjonalt fokus med nordområdene som basis og har faglig virksomhet ved fire campus i henholdsvis Tromsø, Alta, Harstad og Narvik. Ved Handelshøgskolen ved UiT i Alta er vi i dag i overkant av 20 ansatte, fordelt på 16 vitenskapelige ansatte, ca. 50 % med forskningskompetanse og 5 administrative ansatte. Vi har et godt arbeidsmiljø med gode diskusjoner og der latteren sitter løst, samtidig som vi har et godt driv for utvikling.

Arbeidssted er UiT i Alta. Du må kunne starte i stillingen innen rimelig tid etter å ha mottatt tilbud.

Stillingens forsknings- og arbeidsområde

Stillingen innebærer forskning, utviklingsarbeid, undervisning og formidling. Som universitetslektor vil hoveddelen av stillingen være undervising og veiledning av studenter på bachelornivå. Normalt utgjør dette 80 % av arbeidstiden. Den som ansettes i stillingen vil inngå i tverrfaglige team som dekker flere emner innenfor fagområdet. Du får også anledning til å forske på ditt fagområde, og til å bidra med å utvikle fagmiljøet i tverrfaglig samarbeid.

Miljøet på Handelshøgskolen er fremtidsrettet og nysgjerrig, derfor er vi ofte piloter for utprøving av nye teknologiske løsninger til bruk i undervisning og forskning.

I den resterende delen av stillingen får du mulighet til å forske på egen undervisning og til å utvikle egne kurs. Utviklingsarbeid for ny undervisningspraksis hos oss er teambasert.

Miljøet er aktivt og på utkikk etter gode eksempler for å utvikle undervisningspraksis. Et eksempel er at vi sammen med Ressurssenter for undervisning, læring og teknologi (RESULT), har igangsatt et prosjekt med bruk av spill i undervisning for å se hvordan læringsutbyttet til studentene kan forbedres ved hjelp av dette.

Avhengig av interessefelt kan forskningsgruppen Strategi, styring og ledelse (SSL) eller Research on Entrepreneurship, Innovation and Sustainability (REIS) være aktuell for deg.

Kontakt

Flere opplysninger om stillingen kan du få av:

Konstituert instituttleder Mette Talseth Solnørdal,

  • tlf: 77 64 60 16
  • epost: mette.t.solnordal@uit.no

eller studieprogramleder Egil Rasmussen,

  • tlf: 78 45 03 41
  • epost: egil.rasmussen@uit.no

Kvalifikasjoner

Stillingen som universitetslektor krever

  • høyere grads eksamen eller tilsvarende ved universitet eller høgskole innen fagområdet organisasjon og ledelse
  • relevante forskningskvalifikasjoner utover mastergrads- eller hovedfagsnivå og/eller relevant praksis
  • dokumentert utdanningsfaglig basiskompetanse (se avsnitt under)
  • god muntlig og skriftlig fremstillingsevne i norsk eller et skandinavisk språk, samt engelsk
  • personlige egenskaper som gjør at du
    • er nysgjerrig på fremtidens digitale løsninger og ønsker å bidra til den videre utviklingen av våre fleksible studier, og for universitetet som helhet
    • har gode samarbeidsevner og kan kommunisere i tverrfaglige team

Det blir betraktet som en fordel om du har

  • kompetanse innenfor prosjektledelse, prosjektstyring, innovasjon og entreprenørskap

Ved UiT legges det vekt på forskningsarbeidenes kvalitet, relevans og betydning og ikke på hvor arbeidene er publisert, i henhold til prinsippene i The San Fransisco Declaration on Research Assessment (DORA).

UiT ønsker å øke kvinneandelen i undervisnings- og forskerstillinger. Dersom to eller flere søkere blir funnet tilnærmet likeverdig kvalifiserte, vil universitetet rangere kvinner foran menn.

Krav til utdanningsfaglig kompetanse (basiskompetanse)

Alle søkere til undervisnings- og forskerstillinger skal i søknaden dokumentere sin utdanningsfaglige kompetanse. Du må ha opparbeidet grunnleggende kompetanse for undervisning og veiledning på universitets- og høyskolenivå. Dette medfører grunnleggende ferdigheter innen planlegging, gjennomføring, evaluering og utvikling av undervisning og veiledning.

Basiskompetanse dokumenteres ved

  • a) søkere som har fullført eget universitetspedagogisk kurs tilsvarende 200 timer skal legge ved kurs-/eksamensbevis samt studieplan
  • b) øvrige søkere skal beskrive, vurdere og dokumentere sin kompetanse som underviser og veileder gjennom en systematisk og samlet fremstilling. Ferdighetene skal dokumenteres i form av en pedagogisk mappe

Hvis den utdanningsfaglige kompetansen kan tilegnes i løpet av to år etter ansettelsen vil søkere som ikke oppfyller kravene ved ansettelsen, bli pålagt å oppfylle kravene innen to år. UiT tilbyr kurs i utdanningsfaglig kompetanse til ansatte.  For nærmere informasjon om utdanningsfaglig kompetansekrav og pedagogisk mappe, se: pedagogisk mappe.

Søknaden

Søkerne vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Komiteens mandat er å foreta en vurdering av søkernes kvalifikasjoner på grunnlag av søknadsdokumentene og kunngjøringsteksten.

Søknaden skal inneholde

  • søknadsbrev med kort beskrivelse av interesse og motivasjon for stillingen
  • CV med oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid
  • vitnemål og karakterutskrift for alle grader
  • attester
  • kontaktinformasjon til 2-3 referanser
  • dokumentasjon på utdanningsfaglig kompetanse
  • dokumentasjon på språkkompetanse - se hvordan her
  • fullstendig liste over vitenskapelige arbeider
  • beskrivelse av vitenskapelige arbeider som ønskes tillagt særlig vekt ved bedømmelsen
  • vitenskapelige arbeider (publiserte eller upubliserte) som søker ønsker det skal bli tatt hensyn til ved bedømmelsen

Dokumenter som legges ved søknaden må være på et skandinavisk språk eller engelsk. Søknad med vedlegg leveres elektronisk via www.jobbnorge.no. Søkere som vurderes å være best kvalifisert vil bli innkalt til intervju. Intervjuet skal blant annet avklare personlig egnethet og motivasjon for stillingen. Det kan også bli avholdt prøveforelesning. 

Vi kan tilby

  • et godt, artig og spennende arbeidsmiljø
  • gode muligheter for en aktiv fritid i nydelig natur
  • gode velferdsordninger
  • gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse

Universitetslektor lønnes etter statens regulativ kode 1009. Fra bruttolønn trekkes det 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.  Alta kommune, som ligger i Finnmark, er omfattet av ordningen for reduksjon av studiegjeld til Lånekassen. Du kan få slettet 20 prosent av lånet ditt, maksimalt 30 000 kroner per år, hvis du bor og arbeider i fylket.  Gjeldende fra 1. august 2023 har Stortinget vedtatt at alle barn i Finnmark og noen kommuner i Nord-Troms får gratis barnehageplass.

Ved UiT er fordelingen av arbeidstid fleksibel og tildeles på individuelt grunnlag, men det er etablert norm for fordeling. Normalt vil universitetslektorer bruke inntil 80 % av tiden til undervisning, og inntil 20 % av tida til FoU-arbeid. Det er vanlig å sette av 5 % til administrative oppgaver. 

Generelt

Ansettelsen skjer i henhold til regler og vilkår som til enhver tid gjelder for statsansatte, og retningslinjer ved UiT. På våre nettsider finner du mer informasjon til søkere på stillinger ved UiT.

UiT Norges arktiske universitet har et personalpolitisk mål om å være en arbeidsgiver som gjenspeiler mangfoldet i samfunnet og som tar i bruk potensialet i befolkningens samlede kompetanse. Vi mener at inkludering og mangfold er en styrke og ønsker oss medarbeidere med ulik kompetanse, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver.

Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til kontaktperson.

Har du funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, oppfordrer vi deg som søker til å krysse av for dette i jobbsøkerportalen. Er det kvalifiserte søkere, kaller vi inn minst én i hver gruppe til intervju, og får du jobben, legger vi til rette for deg om du trenger det. Utenom å velge ut riktige kandidater bruker vi ikke avkrysningene til noe annet enn anonymisert statistikk. Les mer i Arbeidsgiverportalen.

Personopplysninger som oppgis behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger. Søkere kan be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista, men universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søkeren vil da bli varslet i forkant av offentliggjøring.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS