LEDIG STILLING VED OSLOMET

Universitetslektor i fluidmekanikk og termodynamikk

Søknadsfrist: 24.11.2024

OsloMet - storbyuniversitetet er Norges tredje største universitet med nesten 22 000 studenter og over 2500 ansatte. Vi har campus i Oslo sentrum og på Romerike. OsloMet leverer forskning og utdanning med høy relevans for arbeidslivet, velferdsstaten og storbyregionen.

Fakultet for teknologi, kunst og design (TKD) utgjør et sterkt og mangfoldig faglig miljø med tydelig internasjonalt preg. Arbeidet gjøres i en profesjonell organisasjon som er ledende i å ta i bruk ny teknologi og nye løsninger, og er langt fremme på tverrfaglig og eksternt samarbeid. Fakultet for teknologi, kunst og design er i sterk vekst og vi rekrutterer høyt kvalifiserte medarbeidere fra hele verden. Fakultet TKD har om lag 4 000 studenter og 400 ansatte, og holder til i Pilestredet i Oslo sentrum og på Kjeller utenfor Lillestrøm. Fakultetet utfører forskning og tilbyr utdanning på bachelor-, master- og doktorgradsnivå innen teknologi, kunst og design.

Institutt for maskin, elektronikk og kjemi (MEK) er et av fem institutter ved Fakultet for teknologi, kunst og design. Instituttet tilbyr tre bachelorprogrammer og to masterprogrammer, i tillegg til forsknings- og utviklingsaktiviteter. Instituttet har omtrent 40 ansatte, 10 stipendiater og 800 studenter. 

Vi tilbyr et bredt utvalg av aktiviteter innen maskinteknologi og har studieprogrammer fra bachelor- og mastergradsnivå til doktorgradsnivå. I tillegg utvikler vi for tiden GrønnMet - the Green Energy Lab. Laboratoriet er designet for å utføre eksperimenter som er i tråd med bærekraftige og miljøvennlige praksiser, og er ment for studenter, stipendiater, undervisere og forskere. Forskningsgruppen “Mechanics, Mechatronics, and Material Technology” fokuserer på å samle våre kjerneområder innen fluidmekanikk, faststoffmekanikk og mekatronikk for å utføre innovativ forskning innen grønn energi. 

MEK har en ledig stilling som universitetslektor i fluidmekanikk og termodynamikk. Kandidaten vil undervise på studieprogrammet Bachelor i maskiningeniør og muligens på masterprogrammet i maskinteknologi. Kandidaten forventes å ta initiativ til og gjennomføre relevant faglig og pedagogisk utviklingsarbeid.

Fremtidens ingeniører må ha høy faglig kompetanse og evne til å jobbe tverrfaglig i et internasjonalt miljø. Studentene må tilegne seg og utvikle solide teoretiske fagkunnskaper, praktiske ferdigheter og gode sosiale egenskaper. Instituttet legger vekt på at undervisning, veiledning og utvikling skal foregå i et godt læringsmiljø. Våre medarbeidere må derfor ha en positiv holdning til studentutvikling, i tillegg til å ha en solid faglig og teoretisk bakgrunn. 

Kandidaten som ansettes må være motivert for å videreutvikle akademiske ferdigheter og ha interesse for innovative undervisnings-metoder og praksis. Erfaring fra utviklingsarbeid i, eller i nært samarbeid med industrien, blir sett på som viktig. Kandidaten forventes å aktivt styrke og forme det faglige miljøet ved instituttet og universitetet som helhet. Dette innebærer arbeid på tvers av institutter ved TKD, samt samarbeid med andre fakulteter ved OsloMet.

Dine arbeidsoppgaver og ansvarsområder vil være å

  • planlegge, utvikle og undervise emner på bachelor-nivå. Undervisning på masternivå kan også bli aktuelt.
  • veilede studenter
  • aktivt bidra til utvikling av høy kvalitet i utdanning ved MEK og OsloMet som helhet
  • initiere og bidra i prosjekter innen utdanning, inkludert søknader om eksternt finansierte utdanningsprosjekter
  • utføre administrative oppgaver knyttet til utdanning

Kvalifikasjonskrav

  • mastergrad i maskinteknologi eller et relatert fagfelt
  • arbeidserfaring med og evne til å undervise i så mange som mulig av følgende områder:
    • fluidmekanikk og termodynamikk
    • hydraulikk og ulike maskinsystemer (pumper og så videre)
  • erfaring fra undervisning og veiledning i høyere utdanning
  • erfaring i å samarbeide med, eller direkte erfaring fra, næringsliv eller offentlig sektor
  • god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk eller et annet skandinavisk språk og engelsk

Personer som på ansettelsestidspunktet ikke har tilstrekkelige ferdigheter i norsk eller annet skandinavisk språk, skal gis tilbud om opplæring i norsk, og skal innen tre år fra ansettelsestidspunktet kunne vise til norskferdigheter minimum tilsvarende nivå B2.

Søkere som ikke kan dokumentere universitetspedagogisk basiskompetanse må opparbeide dette innen to år fra tiltredelse. OsloMet tilbyr emne i universitetspedagogikk som dekker dette kravet.

OsloMet gjennomfører prøving av pedagogiske kvalifikasjoner i forbindelse med intervju. 

Det vil bli lagt vekt på

  • god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk eller et annet skandinavisk språk
  • nettverk i det norske næringslivet
  • erfaring med simuleringsverktøy innen maskinteknologi, for eksempel ANSYS, ABAQUS, OpenFOAM, Stars-CCM+, FluidSim, og så videre.
  • erfaring med å designe innovative tverrfaglige ingeniørprosjekter
  • arbeidserfaring med og evne til å undervise i så mange som mulig av følgende områder:
    • faststoffmekanikk og Finite element-analyse
    • avanserte materialer
  • pedagogisk utdanning

Vi ønsker deg som har

  • evne til å motivere og inspirere studenter og kolleger
  • gode samarbeids- og kommunikasjonsferdigheter
  • nysgjerrighet og en iver etter å utvikle seg som faglig leder
  • fleksibilitet og evne til å tilpasse undervisning og forskning til behovene til OsloMet og instituttet, herunder tverrfaglig samarbeid
  • evne til å bygge nettverk, forskningsprosjekter og å tenke nytt og innovativt

Personlig egnethet vil bli vektlagt. 

Det er viktig for OsloMet å gjenspeile befolkningen i vår region og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Vi arbeider aktivt med å utvikle oss videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen dersom du har behov for det. Har du perioder i livet hvor du ikke har vært i arbeid, utdanning eller opplæring er du også velkommen til å søke hos oss.

Vi tilbyr

  • en spennende jobbmulighet ved Norges tredje største universitet
  • mulighet til å være en del av et dynamisk fagmiljø og unikt akademisk nettverk
  • arbeidssted i Oslo sentrum
  • gode velferdsordninger og et omfattende tilbud av aktiviteter innen kultur viklingsarbeid
  • låne- og pensjonsbetingelser i Statens pensjonskasse

Stillingen lønnes i henhold til Hovedtariffavtalene i staten og OsloMets lønnspolitikk i stillingskode 1009 Universitetslektor, tilsvarende kroner 509 300-646 000 per år. Fra lønnen trekkes 2 % pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse (SPK). For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. 

Søknadsprosess

Vil du søke på stillingen må du søke via vårt rekrutteringssystem.

Din søknad blir vurdert av en sakkyndig komité.

Innen søknadsfristen må du sammen med søknaden laste opp følgende dokumenter: 

  • søknadsbrev
  • CV, attester og alle sider av vitnemål , og, hvis aktuelt, en fullstendig publikasjonsliste
  • kopier av vitnemål (herunder formell utdanning i pedagogikk, hvis aktuelt)
  • en tekst (opptil 2 sider) som beskriver kandidatens relevante pedagogiske erfaring og planer for pedagogisk aktivitet og utvikling i stillingen («undervisningserklæring»)
  • navn og kontaktinformasjon til 2 referanser
  • annen relevant dokumentasjon

Vi behandler kun søknader sendt via vårt elektroniske rekrutteringssystem og alle dokumenter må lastes opp for at din søknad skal behandles. Dokumentene må være på et skandinavisk språk eller engelsk. Oversettelser må være autorisert og du må påregne å fremvise originaler ved et eventuelt intervju. OsloMet gjennomfører kontroll av dokumenter, slik at du som kandidat skal få en reell evaluering og rettferdig konkurranse. Ufullstendige søknader vil ikke bli tatt til vurdering.

Før oversendelse av dokumenter til sakkyndig komité, vil alle søknadene bli gjennomgått ved fakultetet og søknader fra ikke-kvalifiserte søkere vil ikke bli oversendt til vurdering. 

Som ansatt ved OsloMet må du alltid følge de endringene som utviklingen i faget krever og de organisatoriske endringene som er vedtatt. Den valgte kandidaten, etter å ha godkjent stillingen, må bo på et sted slik at han/henne kan være fysisk til stede på og tilgjengelig for avdelingen.

Andre opplysninger

Ønsker du nærmere informasjon om stillingen kan du kontakte:

  • Instituttleder Astrid Oust Janbu, e-post astridj@oslomet.no, tlf. +47 91 51 43 26

Søknadsfrist: 24.11.2024

Ref: 24/25094

OsloMet er Charter & Code sertifisert av EU-kommisjonen med rettigheter til å bruke logoen HR Excellence in Research (HRS4R) og medlem i nettverket EURAXESS som bidrar til gode arbeidsforhold for mobile forskere.

OsloMet har sluttet seg til prinsippene og forpliktet institusjonen til å følge anbefalingene i DORA-erklæringen (sfdora.org) (The San Francisco Declaration on Research Assessment).

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Søkere som er i konflikt med dette regelverket vil ikke anses kvalifisert for stillingen.

Besøk OsloMet på LinkedInFacebookInstagram

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS