LEDIG STILLING PÅ UNIVERSITETET I SØRØST-NORGE

Rektor

Søknadsfrist: 25.05.2023

Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge, USN, er blant landets største høyere utdanningsinstitusjoner med vel 17 000 studenter og 2 200 ansatte. USN er et flercampusuniversitet med åtte campuser i kommunene Ringerike, Kongsberg, Drammen, Horten, Porsgrunn, Notodden, Midt-Telemark og Vinje.


USNs hovedprofil er profesjonsrettet og arbeidslivsorientert. Strategien sier at vi skal være:

  • Tett på samfunns- og arbeidsliv: Kunnskaps- og kompetanseutvikling skjer gjennom samarbeid og samskaping på tvers av fag og profesjoner med regionale, nasjonale og internasjonale partnere.
  • Nyskapende: Med kreative, tverrfaglige arbeidsfellesskap for ansatte og studenter som styrker forskingsbasert innovasjon og kulturell, sosial og økonomisk verdiskaping.
  • Bærekraftig: Gjennom det fremste og beste i forskning og utdanning gi kunnskapsgrunnlag for en positiv samfunnsutvikling og løsninger innenfor klima og miljø, økonomi og sosiale forhold.


Les mer om USN på Om USN - Universitetet i Sørøst-Norge

Strategien vår finner du her: Strategi og visjon - Universitetet i Sørøst-Norge (usn.no)

Universitetet i Sørøst-Norge søker Rektor

Om stillingen

USN søker ny rektor fra 1. januar 2024. Vi ønsker en visjonær og inspirerende toppleder med stort engasjement for studenter og ansatte, og som kan videreutvikle USN som et internasjonalt anerkjent og regionalt forankret universitet.

USN omfatter åtte campuser, fire fakulteter og har en stor bredde i våre fagmiljøer. Vår neste rektor må forstå, anerkjenne og videreutvikle USN sin desentraliserte flercampusmodell. Demokrati og medvirkning fra studenter og ansatte verdsettes høyt i vår organisasjon og er en viktig del av vår identitet og styringsform. Rektor må være engasjert i alle deler av virksomheten fra utdanning, studiekvalitet og studentenes læringsmiljø til forskning og innovasjon på høyt nivå. USN er i rask utvikling og vi ønsker en rektor som er tydelig og synlig, både internt og eksternt. USN kan tilby en utfordrende og spennende arbeidsplass hvor ny rektor sammen med organisasjonen skal være med å forme et av Norges største breddeuniversitet.

Rektors oppgaver

Rektor er universitetets øverste leder og rapporterer til universitetsstyret. Rektor er ansvarlig både for den faglige og administrative virksomheten i samsvar med de rammer og pålegg som styret fastsetter. Rektor skal lede arbeidet med å videreutvikle vår faglige portefølje slik at høy kvalitet gjør oss sterkere som forsknings- og utdanningsinstitusjon og mer attraktiv i konkurransen om studenter og oppdrag. Rektor skal motivere og mobilisere internt og bidra til å videreutvikle partnerskap og samarbeid eksternt.

Rektor har ansvar for hvordan vi utvikler vår faglige virksomhet.

Sentrale oppgaver er:

  • Utvikle forskning, utdanning og kunstnerisk utviklingsarbeid som holder høyt faglig nivå, får fram ny kunnskap og kompetente kandidater og bidrar til å løse de store samfunnsutfordringene.
  • Opprettholde og forsterke et engasjerende og inkluderende faglig og sosialt universitetsmiljø for læring og utvikling, hvor studenter og ansatte er involvert.
  • Opprettholde og forsterke partnerskap og samarbeid med arbeids- og samfunnsliv regionalt og nasjonalt.
  • Opprettholde og forsterke tillitsbasert partssamarbeid.
  • Ivareta samarbeidet med studentene og studentdemokratiet.
  • Synliggjøre USN gjennom å delta i samfunnsdebatten.

Ønskede lederegenskaper

  • Sterk motivasjon for å lede arbeidet med å videreutvikle universitetet som regional, nasjonal og internasjonal kunnskapsaktør og samfunnsutvikler.
  • Svært gode kommunikasjons- og samarbeidsevner, og evne til å bygge nettverk for USN.
  • Kompetanse og evne til å lede inkluderende strategi- og endringsprosesser, lede team og skape kultur for tillitsfulle samarbeidsrelasjoner.
  • Integritet og evne til å prioritere, delegere og ta beslutninger.

Ved vurdering av søkere vil det vil bli lagt vekt på

  • Gode samarbeids- og kommunikasjonsevner.
  • Motivasjon og initiativ.
  • Fleksibilitet, løsningsorientering og serviceinnstilling.
  • Evne til å arbeide selvstendig og i team.
  • Evne til å prioritere i perioder hvor det er stort arbeidspress.
  • Personlig egnethet for stillingen vil bli tillagt vekt.

Kvalifikasjonskrav

  • Solid akademisk bakgrunn. Doktorgrad og fortrinnsvis professorkompetanse.
  • Gode resultater fra ledelse av større kunnskapsvirksomheter.
  • Inngående kunnskap om universitetenes særpreg, rolle og betydning, og om samfunnets behov for universitetenes bidrag.
  • Kunnskap om hvilke rammebetingelser universitetet er avhengig av for å lykkes, og evne til å nå frem i møte med beslutningstagere på nasjonale og internasjonale arenaer.
  • Meget gode språklige ferdigheter i skandinavisk og engelsk.

Lønn og vilkår

Lønn etter avtale.

Ansettelsen er et åremål for en periode på 4 år fra 01.01.2024, med mulighet for forlengelse i ytterligere 4 år.

Fra lønna går lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Ansettelsen skjer på de vilkår som til enhver tid gjelder for ansatte i staten.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

Ansettelsesorgan er universitetsstyret ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Den som ansettes, må rette seg etter de lover, forskrifter og avtaler som til enhver tid gjelder for stillingen.

I henhold til offentlighetslovens § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

Kontaktinformasjon

For mer informasjon om stillingen, ta gjerne uforpliktende og konfidensiell kontakt med en av våre rådgivere i Habberstad, Hans Petter Karlsen, tlf. 93425743 eller Jan Egil Myhre, tlf. 90892522. Styreleder Tore Isaksen tlf. 41505013, kan også kontaktes.

Frem til søknadsfristens utløp vil søknader og henvendelser behandles konfidensielt, om ønskelig også overfor oppdragsgiver.

Slik søker du

Universitetet i Sørøst-Norge benytter elektronisk søknadsbehandling. Søkere til stillingen må registrere sin søknad og CV med vedlegg elektronisk via rekrutteringsportalen Jobbnorge ved å klikke på knappen ”Søk stillingen”.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS