Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Utgravningsledere (rådgivere) - Kulturhistorisk museum (KHM)

Søknadsfrist 03.04.2019

Om stillingene

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerteforsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Kulturhistorisk museum ved Universitetet i Oslo (KHM) er ett av landets største kulturhistoriske museer, og er et forskningsintensivt museum og en universitetsenhet med status på linje med UiOs fakulteter. Det rommer den største arkeologiske-, etnografiske- og numismatiske samlingen i Norge. Museet inkluderer også vikingskipene på Bygdøy, kirkekunstsamling fra middelalderen, klassiske og egyptologiske samlinger fra Middelhavslandene samt et runearkiv.

Flere stillinger fra Universitetet i Oslo

Kulturhistorisk museum (KHM) har ansvaret for forvaltningen av automatisk fredete kulturminner innenfor KHMs myndighets-område, som bestårav de 10 fylkene på Øst- og Sørlandet. Dette innebærer blant annet arkeologiske undersøkelser av fornminner som er frigitt av Riksantikvaren.

Utgravningsvirksomheten er omfattende, og de senere årene har det vært mellom 40-60 prosjekter pr år. Funnmaterialet er basis for museets arkeologiske forskning og formidling

Kulturhistorisk museum har ledig inntil seks midlertidige stillinger som utgravningsleder (SKO 1434 rådgiver) av inntil ett års varighet med oppstart i mai/juni. Stillingene er 100 % eksternt finansiert og i sin helhet knyttet til den forvaltningsinitierte prosjektporteføljen

Vi ser etter utgravningsledere som er fleksible i forhold til hvor de kan jobbe, som har gode samarbeidsevner og som er leveringsdyktige. I forvaltningen av kulturminner vektlegger KHM kunnskapsproduksjon og god formidling, og en interesse for forskning og formidling er dermed også ønskelig.

Utgravningslederne skal dekke følgende kompetanseområder:

1-2 utgravningsleder GIS. Flere oppdrag innenfor museumsdistriktet må påregnes. Noe arbeid med formidling kan også bli aktuelt.

1 utgravningsleder på jernalderprosjekter i Vest-Agder.

2-3 utgravningsledere på diverse steinalderprosjekter.

Arbeidsoppgaver

Utgravningsleder har operativt ansvar for at feltarbeidet gjennomføres i henhold til gjeldende bestemmelser og retningslinjer. Utgravningsleder skal ivareta løpende faglig og administrativ arbeidsledelse av større feltarbeid med flere parallelle undersøkelser. Stillingen innebærer for- og etterarbeid knyttet til utgravningsprosjektet. Utgravningsleder er overordnet feltledere, mens nærmeste faglige overordnet er prosjektleder ved Arkeologisk seksjon eller prosjektleder på større utgravningsprosjekter. Stillingen benyttes primært ved større feltarbeid, men også for personale med spesielt bred feltlederkompetanse og/eller spesialkompetanse. Unntaksvis kan utgravningslederne også bidra inn i andre oppgaver innenfor porteføljen av utgravningsprosjekter.

Kvalifikasjonskrav

  • Fullført mastergrad eller tilsvarende i arkeologi, eventuelt også relevant spesialkompetanse
  • Bred og oppdatert feltledererfaring fra arkeologisk feltarbeid i Norden
  • God skriftlig formuleringsevne på norsk eller annet skandinavisk språk
  • Førerkort for bil (klasse B)

Kompetanse innenfor GIS/Intrasis og katalogisering er en fordel. Omfattende reisevirksomhet i hele KHMs museumsdistrikt i feltsesongen må påregnes.

Personlige egenskaper

Vi ser etter personer med gode leder- og samarbeidsevner, som er strukturerte og leveringsdyktige, og med evne og vilje til å skape gode arbeidsmiljøer.

Vi tilbyr

  • Arbeid i Norges største miljø av arkeologer og kollegaer med høyt faglig nivå
  • Varierte arbeidsoppgaver i ulike landskapstyper og med ulike kulturminnetyper
  • Lønn som rådgiver SKO 1434 fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr 497 000,- og kr 555 100,- avhengig av ansiennitet og kompetanse
  • Gode velferdsordninger
  • Trening i arbeidstiden
  • God pensjonsordning i Statens Pensjonskasse

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev
  • CV
  • Vitnemål, attester og referanser (navn, tilknytning til søker, epostadresse og telefonnummer)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Utdanning og arkeologisk tjenesteansiennitet må dokumenteres. Dersom du også vil at søknaden skal gjelde for stillingene i den generelle feltutlysningen bes du spesifisere det i søknaden.

Andre opplysninger

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

  • Prosjektkoordinator Stine Annette Melvold, tlf. +47 22851947, e-post: s.a.melvold@khm.uio.no

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS