Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)
Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Rådgiver for digital kommunikasjon og konseptutvikling - Kulturhistorisk museum

Søknadsfrist: 04.10.2021

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Kulturhistorisk museum ved Universitetet i Oslo (KHM) er et av landets største kulturhistoriske museer, og er et forskningsintensivt museum og en universitetsenhet med status på linje med UiOs fakulteter. Det rommer den største arkeologiske-, etnografiske- og numismatiske samlingen i Norge. Museet inkluderer også vikingskipene på Bygdøy, kirkekunstsamling fra middelalderen, klassiske og egyptologiske samlinger fra Middelhavslandene samt et runearkiv.

Vil du være med på å formidle verdens ledende vikingtidsmuseum?

Om stillingen

Kulturhistorisk museum har en ledig fast stilling som rådgiver for digital kommunikasjon og konseptutvikling tilknyttet prosjektet Nytt Vikingtidsmuseum på Bygdøy.

Sammen med Universitet i Oslo og Statsbygg bygger vi et nytt Vikingtidsmuseum på Bygdøy i Oslo, som om få år vil slå opp dørene for mer enn 5 000 kvadratmeter med nye utstillinger. Der vil publikum få oppleve de unike vikingskipene og mange andre funn fra vikingtiden på nye måter.

Statsbygg har ansvar for å bygge det nye museet og for å sikre skip og gjenstander i byggeprosessen og flytte disse til nybygget. Kulturhistorisk museum har ansvar for å utvikle utstillinger og andre publikumstilbud basert på ny og spennende forskning og involverende formidlingsmetoder. Arbeidet er organisert i Utstillingsprosjektet, som avsluttes ved åpning av det nye museet.

Prosjektet er delt opp i flere delprosjekt. Delprosjekt for kommunikasjon og kommersielle tilbud skal produsere innhold om det nye Vikingtidsmuseet på våre digitale flater. I perioden frem mot ferdigstilling av nytt museum i 2025/2026 vil vi informere om hva som skjer og tilby digitale publikumstilbud i byggeperioden.

Delprosjektet har nå ledig en fast stilling som rådgiver for digital kommunikasjon og konseptutvikling. Vi søker en skrivedyktig, kreativ og løsningsorientert medarbeider til å arbeide med spennende og varierte oppgaver innen innholdsproduksjon av digital kommunikasjon og utvikling av effektive konsepter for digital formidling.

Du vil arbeide i et utviklingsteam for det nye museet, og vil også arbeide tett sammen med museets kommunikasjonsgruppe og koordinere innhold med museets fagfolk innen vikingtid.

Stillingen vil være organisatorisk plassert i museets Utstillings- og publikumsseksjon. Seksjonen jobber med museets utadrettede virksomhet, som utstillingsarbeid, design, publikumsopplevelser og -arrangementer, formidling, kommunikasjon og markedsføring. Til seksjonen ligger også museets forretningsdrift, som drifter entré og butikk i henholdsvis Historisk museum i sentrum og Vikingskipsmuseet på Bygdøy.

Her får du en unik mulighet til å være med på å formidle verdens ledende vikingtidsmuseum!

Arbeidsoppgaver

Arbeidsoppgavene er knyttet til å styrke museets utadrettede virksomhet i Vikingtidsmuseet digitale kanaler:

 • innholdsproduksjon til kommunikasjon av nytt Vikingtidsmuseum og kunnskapsbasert innhold om vikingtid
 • utvikle og drifte Vikingtidsmuseets nettside, sosiale medier, andre digitale kanaler samt trykte brosjyrer
 • produsere innhold til pressemeldinger, annonser og kampanjer
 • utvikle nyskapende konsepter for formidling på Vikingtidsmuseets digitale kanaler
 • bidra til å bygge opp Vikingtidsmuseets kompetanse og nettverk på digital formidling
 • andre løpende oppgaver etter avtale med leder

Kvalifikasjonskrav

 • stillingen krever relevant utdanning fra universitet eller høyskole, gjerne innen journalistikk, media eller markedsføring, minimum tilsvarende bachelorgrad. Realkompetanse kan erstatte utdanningskravet
 • minimum tre års dokumentert erfaring med innholdsproduksjon, samt inngående kjennskap til kommunikasjon på sosiale medier
 • erfaring innen visuell kommunikasjon og utvikling av konsepter for digital formidling
 • god skriftlig og muntlig kommunikasjonsevne på norsk og engelsk

Ønsket kompetanse:

 • erfaring innen markedsføring

Personlige egenskaper

Vi søker etter en kreativ, skrivedyktig og løsningsorientert medarbeider med et godt visuelt blikk. Du har stor kapasitet for varierte oppgaver innen innholdsproduksjon av digital kommunikasjon og utvikling av effektive konsepter for digital formidling. God samfunnsforståelse og gode samarbeidsevner er viktig for å lykkes i rollen. Du er engasjert og positiv og har god gjennomføringsevne.

Vi tilbyr

 • lønn som kommunikasjonsrådgiver (SKO1434 rådgiver) fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr 524 900,- og kr 594 300,- avhengig av kompetanse og erfaring
 • en spennende stilling med varierte oppgaver i et arbeidsmiljø med høy kompetanse
 • fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger
 • trening i arbeidstiden
 • god pensjonsordning og gunstig lån i Statens Pensjonskasse

Søknaden skal inneholde

 • søknadsbrev
 • CV
 • vitnemål og attester

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju, de vil bli bedt om å oppi 2-3 referanser (navn, tilknytning til søker, epostadresse og telefonnummer).

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS