Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Datakurator - Kulturhistorisk museum

Søknadsfrist: 19.01.2022

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.

Kulturhistorisk museum ved Universitetet i Oslo (KHM) er et av landets største kulturhistoriske museer. Museet er forskningsintensivt og en universitetsenhet med status på linje med UiOs fakulteter. Det rommer den største arkeologiske-, etnografiske-, og numismatiske samlingen i Norge. Museet inkluderer også vikingskipene på Bygdøy, en kirkekunstsamling fra middelalderen, klassiske og egyptologiske samlinger fra Middelhavslandene og et runearkiv.

KHMs etos: Åpen, utforskende, troverdig.

Om stillingen

Ved Kulturhistorisk museum har vi ledig en fast stilling som datakurator med vekt på GIS-dokumentasjon (stillingskode 1087 overingeniør / 1181 senioringeniør).

Stillingen er plassert i Seksjon for samlingsforvaltning, Gruppe for Digital dokumentasjon, IT, Arkiv og Foto (DigIT) som har 17 ansatte, hvorav 10 arbeider med museets databaseløsninger, digital dokumentasjon av arkeologiske utgravninger, 3D-dokumentasjon og GIS.

Kulturhistorisk museum forvalter store datamengder fra dokumentasjon av samlingene og arkeologiske undersøkelser, og gode rutiner for langsiktig lagring og gjenbruk av disse dataene er en prioritert oppgave. Vi arbeider kontinuerlig med innsamling, lagring, analyse og formidling av geografiske data, og har behov for gode løsninger for langsiktig datahåndtering. Seksjonen leder og deltar i flere nasjonale og internasjonale infrastrukturprosjekter som har som mål å samle og tilgjengeliggjøre data.

Den som ansettes vil supplere og styrke seksjonens kompetanse og kapasitet innenfor FAIR data, romlige analyser og geografiske informasjonssystemer (GIS). Arbeidet vil være knyttet til museets fagområder innenfor arkeologi, numismatikk og etnografi, hvor vi i økende grad ønsker å bruke den digitale dokumentasjonen aktivt i samarbeid med museets forskere. KHM arbeider kontinuerlig med innsamling, lagring, analyse og formidling av georefererte data, og har behov for gode løsninger for langsiktig datahåndtering.

Kvalifikasjonskrav

  • stillingen krever relevant utdannelse fra universitet eller høyskole innen geomatikk eller annet relevant fag hvor geografiske informasjonssystemer (GIS) utgjør en vesentlig del av faget, eller innen et av museets fagområder supplert med arbeidserfaring med GIS, minimum tilsvarende mastergrad. Relevant realkompetanse kan erstatte utdanningskravet.
  • inngående forståelse av digitale geografiske data og datasystemer
  • omfattende brukererfaring med GIS-programmer, f.eks. ArcGIS, QGIS, PostGIS
  • gode skriftlige og muntlige kommunikasjonsevner

For særlig kvalifiserte søkere og søkere som kan dokumentere erfaring fra forskning eller forskningsrelatert arbeid vil en vurdere ansettelse i stillingskode 1181 senioringeniør.

Ønskelig kompetanse/erfaring

  • erfaring med romlige analyser i forsknings- og utredningsarbeid
  • erfaring med oppsett av og rutiner for lagring av data
  • kjennskap til de vanligste nasjonale og internasjonale protokoller og standarder for datautveksling (f.eks. Shape, GML, JSON), publisering og arkivering av kartdata, inkludert SOSI og standarder fra Open Geospatial Consortium (OGC)
  • kunnskap og erfaring med koding/scripting i programmeringsspråk som Python
  • kjennskap til serveroppsett og -konfigurasjon
  • erfaring med kollegaveiledning eller undervisning
  • kunnskap om applikasjonsutvikling
  • publikasjoner og bidrag til vitenskapelig publisering gjennom artikler/rapporter vil telle positivt

Personlige egenskaper

Vi ser etter en person med godt humør som trives i en hektisk arbeidshverdag. Du har gode samarbeidsevner, men evner også å jobbe selvstendig. Som person er du strukturert og du motiveres av å jobbe med varierte oppgaver i et faglig stimulerende arbeidsmiljø. Du har interesse for GIS-relaterte tekniske utfordringer, er løsningsorientert og har stor gjennomføringsevne. I tillegg har du ambisjoner for din egen faglige utvikling.

Ved vurdering av søkerne til stillingen vil hovedvekten bli lagt på bredden og dybden i relevant utdannelse, kunnskap og erfaring. Den endelige rangeringen vil bli gjort på grunnlag av en totalvurdering av kvalifikasjoner, personlige egenskaper og egnethet for stillingen.

Arbeidsoppgaver

  • Kuratering av data, særlig fra analyser og arkeologiske undersøkelser
  • Oppfølging av ADED-prosjektet
  • Oppfølging av museets satsing på GIS i humsam-fagene
  • Oppfølging av egne GIS-applikasjoner

Ved ansettelse som senioringeniør (stillingskode 1181) vil det i tillegg være arbeidsoppgaver som:

  • Ansvar for å videreutvikle seksjonens rolle og kompetanse når det gjelder lagring og tilgjengeliggjøring av forskningsdata i tråd med FAIR-prinsippene.
  • Utviklingsoppgaver knyttet til deling av georefererte data om Kulturhistorisk museums fagområder

Vi tilbyr

  • lønn som datakurator fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr 534 400 og kr 594 300 (stillingskode 1087 overingeniør), eller i spenn mellom kr 583 500 og kr 637 900 (stillingskode 1181 senioringeniør), avhengig av kompetanse og erfaring
  • et hyggelig og fagkompetent arbeidsmiljø
  • fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger
  • trening i arbeidstiden
  • god pensjonsordning og gunstig lån i Statens Pensjonskasse

Søknaden skal inneholde

  • søknadsbrev
  • CV
  • relevante vitnemål og attester

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju. De vil bli bedt om å oppgi to referanser, en overordnet og en sideordnet (navn, tilknytning til søker, epostadresse og telefonnummer).

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

For spørsmål knyttet til stillingen:

For spørsmål knyttet til søknadsprosessen:

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS