LEDIG STILLING VED HØGSKOLEN I INNLANDET

Stipendiat i filmklipp med vekt på de dokumentariske sjangerne

Søknadsfrist: 11.10.2024

Høgskolen i Innlandet har omlag 16 000 studenter, 1300 ansatte og har studiesteder i Lillehammer, Hamar, Elverum, Rena, Evenstad og på Blæstad, samt virksomhet på Kongsvinger, Tynset og i Oslo. 

Høgskolen i Innlandet bygger sterke og solide utdannings- og forskningsmiljøer som skal sette spor etter seg regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi utvikler en institusjon med høy faglig kompetanse med mål om å oppnå universitetsakkreditering.

Vår visjon er «Sterkere sammen».  

Om det nye fakultetet 

Film og audiovisuelle kunstformer er blant vår tids viktigste kulturuttrykk, og former våre liv og samfunn. Audiovisuelle medier og kunnskap om historiefortelling er viktig for å opprettholde et demokrati. Studentene våre skaper morgendagens fortellinger og vår felles visuelle hukommelse. 

Vi utdanner prisbelønte filmskapere og det finnes knapt en drama-, fjernsynsproduksjon eller spill i Norge uten at en av våre studenter har vært involvert. Vi jobber med et bredt spekter av fortellinger for alle plattformer, sjangre og målgrupper. Samarbeid og utvikling mellom fagmiljøene vil være avgjørende for innovasjon og fremtidsrettet virksomhet i et kunstfelt og bransje i stor teknologisk endring. Fakultetet vil være det største og mest innovative fagmiljøet i norsk sammenheng. Som prodekan for utdanning det nye fakultetet vil du ha en sentral rolle i å forme fremtiden og styrke fakultetets rolle og posisjon i en bransje som er preget av teknologisk og kunstnerisk utvikling. 

Den norske filmskolen har siden den ble opprettet i 1997, utdannet nyskapende og kreative filmskapere til spillefilm og tv-drama i Norge og Skandinavia. Utdanningen har bidratt til å løfte norsk film, har en betydelig internasjonal anseelse og samarbeider tett med filmbransjen. Filmskolen tilbyr kunstfaglig bachelorutdanning innen manus, regi, produsent, foto, produksjonsdesign, klipp og lyd; en kunstfaglig masterutdanning med spesialisering innen konseptuell dokumentarregi, fiksjonsregi, manus, visuell design og produsent; og et kunstfagligdoktorgradsprogram med stipendiater knyttet til filmskolen, TV-skolen og Spillskolen. Filmskolen har i dag sin virksomhet på Lillehammer og i Oslo. 

TV-skolen på Lillehammer startet i 1987, og har holdt høy kvalitet på sine tv-utdanninger siden oppstart. TV-skolen samarbeider tett med TVbransjen og tilbyr utdanninger i kreative, tekniske og administrative fagfunksjoner i profesjonell programproduksjon og dokumentarfilm, gjennom utdanninger i TV- og dokumentarregi, og -produksjon og produksjons- og prosjektledelse. TV-skolen har bl.a. en i nordisk sammenheng unik flerkamerautdanning og et sterkt miljø for dokumentar. 

Spillskolen ble etablert på Hamar i 2003. Skolen har et sterkt fagmiljø som har vært i front for spillutdanning i Norge og Norden, og samarbeider tett med andre miljøer i regionen. Spillskolen utdanner spillutviklere, animatører, teknologer og programmerere, og har bl.a. ansvar for etablering av en ny unik tverrfaglig bachelorutdanning i kunstig intelligens med planlagt oppstart høsten 2024. Fagmiljøet er internasjonalt med medarbeidere fra mer enn ti nasjoner, og ligger langt framme på forskning. Skolen har oppnådd å bli anerkjent som educational partner for både Unreal og Unity. 

Fakultetet vil totalt ha ca. 110 ansatte og 550 studenter når det etableres 01.08.2024. 

Vil du være med å utforske filmklippingens kunstneriske uttrykksmuligheter?

TV-skolen har ledig stilling som stipendiat i filmklipp med vekt på de dokumentariske sjangerne

Om stillingen

Ved TV-skolen, Fakultet for film, TV og spill (FTVS), Høgskolen i Innlandet (HINN), er det ledig en stilling som ph.d.-stipendiat i kunstnerisk utviklingsarbeid innen klipp for dokumentariske sjangere. Det er ønskelig, men ikke et krav, at søker har erfaring med klipp og montasje i serieformat. Vi oppfordrer klippere og/eller filmskapere med erfaring fra klipperommet til å søke.

Arbeidssted for stillingen er ved fakultetet FTVS/TV-skolen på Lillehammer. Annen arbeidsplass kan avtales for kortere eller lengre tid i forbindelse med prosjektarbeid, internasjonal utveksling, o.l.

Stillingen er for en åremålsperiode på tre år. Et fjerde år med annet karrierefremmende arbeid vil kunne tilkomme. Dette året vil i så fall utgjøre 25 % av arbeidstiden og være knyttet til undervisning, veiledning og formidling ved fakultetets tre skoler, TV-skolen på Lillehammer, Spillskolen på Hamar og Den norske filmskolen på Lillehammer og i Oslo.

Som stipendiat vil du være tilknyttet et eller flere av fakultetets forskergrupper. Det forventes at du tar aktiv del i disse og det er ønskelig at du finner innfallsvinkler i ditt kunstneriske utviklingsarbeid som kan involvere bachelorstudenter.

Stillingen forutsetter opptak i doktorgradsprogrammet som nå etableres i samarbeid mellom FTVS ved HINN, Høgskolen i Østfold og UiT Norges arktiske universitet. Endelig plan for det kunstneriske ph.d.-prosjektet skal være godkjent og avtalefestet senest innen tre måneder etter tiltredelse.

Om prosjektet

Dokumentarfilmen som sjanger har gjennom de siste tiårene vært gjenstand for en sterk utvikling. Nye formgrep og strukturer er blitt tatt i bruk når virkelighetsbasert, audiovisuelt materiale danner grunnen for det endelige resultatet, være seg det er i serieformat eller som enkeltstående filmer. Med moderne teknologiske verktøy åpnes stadig nye muligheter for formmessig eksperimentering og visuell stil. I klipperommet formes og forvaltes råmaterialet inntil filmen finner sitt endelige uttrykk.

Den kunstneriske dokumentaren tester og utvider sjangerens grenser og står sterkt hos publikum, på kino, tv, strømming og festivaler. I de nasjonale og internasjonale kommersielle markedene er serieformatet i dag dominerende. Strømming har endret hvordan vi konsumerer dokumentarfilm. Fra et skapende perspektiv inviterer serieformatet til komplekse, dramaturgiske modeller. Mulige spørsmål vi stiller oss er: Hva skjer med de virkelighetsbaserte historiene når de fortelles serielt og hvordan påvirker det vår skapende prosess? I bingingens tidsalder, hvordan holder vi på dokumentarseeren i time etter time og hvordan planlegger vi for dette? Hva er mulighetene og begrensingene i å utøve filmkunst? 

Kvalifikasjoner

Det stilles krav om at stipendiaten kvalifiserer for opptak i høgskolens ph.d.-program i kunstnerisk utviklingsarbeid.

For opptak til doktorgradsutdanning må søkeren normalt ha en femårig mastergrad i aktuelt fagområde. For opptak til kunstnerisk ph.d. skal mastergraden være kunstnerisk og praksisbasert. Høgskolen kan etter særskilt vurdering godkjenne annen likeverdig utdanning som grunnlag for opptak, det gjelder også tilsvarende kunstnerisk kompetanse. For søkere med utdanning fra masterprogram med bokstavkarakterer kreves gjennomsnittskarakter B eller bedre.

Dersom du har utdannelse fra utlandet, må du selv kontakte HK-dir for godkjenning av utdanningen.

Særlige kvalifikasjonskrav eller -ønsker knyttet til den spesifikke stillingen.

Vi oppfordrer klippere og/eller filmskapere med erfaring fra klipperommet til å søke. Det er ønskelig at søkeren har interesse for, og erfaring med serieformatet. Bakgrunn fra arbeid med enkeltstående dokumentar eller fiksjon er også relevant for fordypning og kunstnerisk forskning innen feltet. Dette kan skje gjennom egne kunstneriske undersøkelser, samt undersøkelser av feltet, dets estetikk, etikk og dramaturgi. 

Videre legges det vekt på at søker:

  • har faglige og personlige forutsetninger for å gjennomføre doktorgradsutdanningen innen ansettelsesperioden 
  • kan arbeide selvstendig og i fellesskap 
  • er strukturert og har stor arbeidskapasitet 
  • viser evne til refleksjon og formidling
  • ved en fire-årig stilling, der undervisning inngår, vil pedagogisk erfaring være ønskelig

Språk:

  • Søkere må ha gode skriftlige og muntlige kunnskaper i et skandinavisk språk, og må være på c-nivå i henhold til Det felles europeiske rammeverket for språk (CEFR).
  • God fremstillingsevne på engelsk, muntlig og skriftlig, er et krav.

Hvilken kandidat som er best kvalifisert vil være en helhetlig vurdering av utdanning, erfaring og personlig egnethet, samt motivasjon og øvrige kvalifikasjonskrav slik de er formulert i annonseteksten. I tillegg vil følgende bli vektlagt: kvalitet på prosjektbeskrivelsen, dokumenterte selvstendige forsknings- og utviklingsarbeider eller praksis relevant for prosjektet.

Søkere som allerede har ph.d. vil ikke bli vurdert til stillingen. Søkere som ved søknadsfristens utløp er student i en kunstnerisk masterutdanning, vil ikke bli vurdert.

Stillingen med tilhørende arbeidsoppgaver skal ivaretas i samsvar med gjeldende lov- og regelverk for statsansatte, herunder også Lov om kontroll med eksport av strategiske varer, tjenester og teknologi m.v. Kandidater som etter vurdering av søknad og vedlegg kommer i konflikt med kriteriene i sistnevnte lov, vil ikke kunne tiltre stillingen ved Høgskolen i Innlandet. Nødvendige godkjenninger må opprettholdes gjennom hele ansettelsesforholdet.»

Hvordan søke

Søknaden skal inneholde:

  • Søknadsbrev med en kort oversikt over søkerens forskningsinteresser og motivasjon for å søke stillingen.
  • Prosjektskisse som faglig redegjørelse for prosjektet (maks. 6 sider) med følgende elementer:
    • presentasjon av tema og beskrivelse av prosjektets relevans
    • forskningsspørsmål
    • hvordan det aktuelle feltet tenkes undersøkt gjennom kunstnerisk utøvelse og refleksjon
    • plan for formidling av resultater og refleksjon
    • skisse til fremdriftsplan
    • skisse til finansieringsplan
    • redegjørelse for infrastrukturbehov for gjennomføring av det kunstneriske utviklingsprosjekt.
  • CV med oversikt over utdanning og erfaring (fylles ut i søknadsskjema på Jobbnorge.no).
  • Karakterutskrifter og vitnemål fra videregående og høyere utdanning. (A certified English translation of all educational documents is required unless the documents are in Scandinavian language.) Norske søkere bes laste opp via vitnemålsportalen, velg å vise studieresultater for grad og emner.
  • Attester som dokumenterer relevant erfaring.
  • Dokumentasjon med utdrag fra inntil fem (5) kunstneriske arbeid eller utviklingsarbeid av relevans for søknaden.
  • Navn og kontaktopplysninger til to referanser.

Vedlegg lastes opp som separate filer. Det er søkerens ansvar å sørge for at alle vedlegg er lastet opp. Dokumenter innsendt etter søknadsfristens utløp, vil ikke bli tatt hensyn til.

Formkrav til prosjektskisse:Prosjektskissen skal være maksimalt 6 sider inkl. evt. referanseliste. Sideformatet for prosjektskissen skal være A4 med 2 cm marger, 11 pkt. skrift (Arial, Calibri og Times New Roman) og enkel linjeavstand. For evt. referanseliste og figurtekst kan skriftstørrelse 9 benyttes.

Prosjektskissen kan skrives på norsk, svensk, dansk eller engelsk. Kvaliteten på prosjektskissen er et viktig grunnlag for om søkere blir innkalt til intervju.

Formkrav til dokumentasjon av kunstnerisk arbeid og utviklingsarbeid:

Dokumentasjon kan gi informasjon om og vise utdrag fra inntil fem (5) kunstneriske arbeid eller utviklingsarbeid av relevans for søknaden. Dokumentasjonsmaterialet bør gjennom utdrag dokumentere kunstnerisk bredde og kvalitet, med særlig vekt på eksempler som relaterer til området for det foreslåtte doktorgradsprosjektet. Samlet varighet bør ikke overstige 120 min. Dokumentasjonsmaterialet må samles i én PDF-fil som vedlegg til søknaden, evnt. med lenke til hvor audiovisuelt materiale kan oppleves på nett, f.eks. YouTube og Vimeo. Det er søkers ansvar at lenker forblir tilgjengelig i perioden mens søknaden evalueres. Husk å oppgi passord hvis nettbasert dokumentasjon er passordbeskyttet.

Hvis vedleggene overskrider 30 MB til sammen, må disse komprimeres før opplasting.

For mer informasjon om stillingen kontakt: 

  • Professor og ph.d.-leder Trond Lossius: trond.lossius@inn.no, T: +47 95 92 26 13
  • Fagansvarlig for stillingen, førsteamanuensis Lasse Gallefoss, lasse.gallefoss@inn.no , T: +47 98 40 47 99
  • Linda Tangen Børge: linda.tangen.bjorge@inn.no, T: 61 28 85 78

Vi tilbyr

  • en spennende og utfordrende jobb ved en høgskole i utvikling.
  • lønn i stillingskode 1017 stipendiat etter Statens lønnsregulativ. 
  • medlemskap i Statens pensjonskasse, med blant annet gode pensjons- og forsikringsordninger.

For mer informasjon om HINN som arbeidsgiver, se her.

Mangfold og positiv særbehandling

HINN mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaringer og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. Aktuell tilrettelegging kan for eksempel være tekniske hjelpemidler, tilpasning av møbler eller endring av rutiner, arbeidsoppgaver og arbeidstid. 

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker i disse gruppene, det vil si positivt særbehandlet på denne måten, må søkerne oppfylle visse krav. Du kan lese mer på arbeidsgiverportalen

Vi oppfordrer søkere til å krysse av i jobbportalen dersom de har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkrysningene i jobbsøkerportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter. 

Opplysninger om deg kan bli offentliggjort selv om du har anmodet om ikke å bli ført opp på søkerlisten. Dersom anmodningen ikke blir tatt til følge, vil du bli varslet om dette.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS