LEDIG STILLING VED UNIVERSITETET I BERGEN

Førsteamanuensis i samfunnsøkonomi

Søknadsfrist: 20.06.2023

Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen er ein anerkjend utdannings- og forskingsinstitusjon, organisert i sju fakultet og omlag 54 institutt og faglege senter. Campus ligg i sentrale delar av Bergen med universitetsområde på Nygårdshøyden, Haukeland, Marineholmen, Møllendalsveien og Årstad.


Det samfunnsvitenskapelige fakultet består av sju institutt. Les meir om fakultet og tilhøyrande institutt.

Førsteamanuensis med ansvar for erfaringsbasert mastergrad i offentleg sektor

UiB - Kunnskap som formar samfunnet

Gjennom eit sterkt og tett samspel med omverda - globalt, nasjonalt og lokalt - skal vi medverke til eit samfunn bygd på kunnskap, ferdigheiter og haldningar.

Vil du vere med å forme framtida?

Førsteamanuensis

Vi ønskjer deg velkomen som søkjar til ein fast stilling som førsteamanuensis i samfunnsøkonomi ved Institutt for økonomi, Universitetet i Bergen. Stillinga er knytt til etablering, fagleg utvikling og koordinering av ein erfaringsbasert mastergrad i offentleg forvaltning. Den som tilsetjast vil ha eit spesielt ansvar for den samfunnsøkonomiske delen av mastergraden.

Vi søkjer ein fagleg dyktig og engasjert forskar, rettleiar og undervisar med gode samarbeidsevner som kan styrke forskinga og undervisningsprogramma ved instituttet. Stillinga er delt likt mellom forsking og undervisning.

Institutt for økonomi tilbyr bachelor-, master- og PhD-grader i samfunnsøkonomi, samt eit femårig integrert masterprogram i informasjonsteknologi og økonomi (sivilingeniør). Forsking og undervising på instituttet dekker eit bredt spektrum av underdisiplinar. Instituttet er eitt av sju institutt ved Det samfunnsvitskaplege fakultet. Søkjarar blir rådde til å orientere seg om undervisningstilbodet og forskingsprofilen ved instituttet.

Den planlagde erfaringsbaserte mastergraden er ein felles grad på 90 studiepoeng og er eit samarbeid mellom Universitetet i Bergen og Norges Handelshøyskole (NHH). Programmet er eit deltidsstudium retta mot erfarne medarbeidarar og leiarar i den statlege sentralforvaltninga, i departement og underliggjande etatar. Programmet er tverrfagleg og tilbyr kurs med utgangspunkt i statsvitskap, rettsvitskap, samfunnsøkonomi, innovasjon og omstilling.

Den som tilsetjast vil ha fagleg ansvar for den samfunnsøkonomiske delen av det erfaringsbaserte masterprogrammet i offentleg forvaltning, og vil vere ansvarleg for planlegging, koordinering, gjennomføring og utvikling av programmet saman med samarbeidspartane ved NHH og UiB, og dedikerte administrative ressursar på UiB.

Vi legg vekt på at den som blir tilsett er personleg eigna for stillinga.

Om studieprogrammet

Det erfaringsbaserte masterprogrammet i offentleg forvaltning handlar om korleis stats- og forvaltningsapparatet kan bidra til å løyse store samfunnsutfordringar og gjenstridige problem som krev tverrfaglege perspektiv og arbeidsmåtar. Stats- og forvaltningsapparatets kontinuerlege arbeid med endringar og reformer som skal bidra til berekraftig utvikling, er eit overordna tema, og samspel mellom ulike nasjonale og internasjonale organ, styringsnivå og sektorar har ein sentral plass. Programmet legg til rette for at erfarne medarbeidarar frå ulike delar av statsforvaltninga skal lære med og av kvarandre, og legg vekt på praksisnær undervisning. Programmet koplar den akademiske kunnskapsfronten med praktisk erfaring, blant anna gjennom å involvere gjesteforelesarar og faglege bidragsytarar frå departement, sentrale forvaltningsaktørar og relevante delar av næringslivet i undervisninga. Programmet består av fleire valfrie emne og avsluttast av ei masteroppgåve på 30 studiepoeng. Undervisninga er samlingsbasert, og vil hovudsakleg finne stad i Bergen og i Oslo.

Ein meir detaljert omtale av programmet kan sendast på førespurnad.

Kvalifikasjonar og eigenskapar:

  • Søkjarar må ha doktorgrad i samfunnsøkonomi eller tilsvarande kompetanse innan samfunnsøkonomi, med spesialisering i fagområda konkurranseøkonomi, organisasjonsøkonomi eller offentleg økonomi. Fagområdet vil bli tolka inn mot programmets tematikk.
  • Søkjarar må ha vist evne til publisering av forskingsresultat utover doktorgrad internasjonalt. Ved vurdering av det vitskaplege arbeidet vil forskinga frå dei siste fem åra bli lagt særleg vekt på.
  • Brei undervisningserfaring frå høgare utdanning generelt er ein føresetnad, og undervisningserfaring innanfor fagområde som nytte-kostnadsanalysar, insentiv og styring i offentleg sektor eller regulering, konkurranse og konkurransepolitikk er spesielt ønskjeleg.
  • Søkjarar bør ha erfaring med å planlegge, koordinere og gjennomføre undervisning.
  • Erfaring med å arbeide i tverrfaglege team er ein fordel.
  • Det er eit krav om god kjennskap til norsk språk. Den som vert tilsett må kunne undervise på norsk eller eit anna skandinavisk språk ved oppstart.
  • Pedagogisk basisutdanning er eit krav for stillinga. Den som blir tilsett vil få tilbod om opplæring om kravet ikkje er oppfylt før tilsetjing.

Arbeidsstad vil vere i Bergen, og ønsket tiltreding er 1.1.2024.

Aktuelle kandidatar vil bli kalla inn til intervju og prøveforelesing etter ei sakkyndig vurdering.

Utdanningsfagleg kompetanse

Til stilling som førsteamanuensis vert det kravd grunnleggjande kompetanse for undervising og rettleiing på universitets- og høgskulenivå å (sjå lenkje). Dette inneber fullført universitetspedagogisk utdanning, samt grunnleggjande ferdigheiter innan planlegging, gjennomføring, evaluering og utvikling av undervising og rettleiing. Dersom den som blir tilsett ikkje kan dokumentere tilstrekkeleg utdanningsfagleg kompetanse ved tilsetting, må krava vere oppfylte innan to år.

Utdanningsfagleg kompetanse skal dokumenterast gjennom ei utdanningsfagleg mappe. Denne skal innehalde oversikt over praktisk erfaring og kompetanse, dokumentasjon av dette og eit kortfatta refleksjonsnotat. Notatet skal primært vere knytt til eigen undervisingsfilosofi og vurdering av eigen undervising i høve til kunnskap om studentar si læring i høgre utdanning.

Vi tilbyr:

  • Eit godt og fagleg stimulerande arbeidsmiljø.
  • Brutto årsløn som førsteamanuensis (kode 1011), utgjer for tida NOK 708 000 – 759 100 (lønssteg 71-75). For særleg kvalifiserte søkjarar kan det vere aktuelt å vurdere høgare løn.
  • Gode karrieremoglegheiter, inkludert moglegheita til å søkje om opprykk til professor.
  • Medlemskap i Statens pensjonskasse
  • Gode velferdsordningar

Søknaden skal innehalde:

  • Følgjebrev som synar motivasjon for å søkja på stillinga og gir ei oppsummering av planlagt forskingsaktivitet framover.
  • CV som inkluderer ei fullstendig liste over akademiske publikasjonar.
  • Skanna versjon av originale eller attesterte kopiar av alle vitnemål frå universitet/høgskular.
  • Utdanningsfagleg mappe og refleksjonsnotat (meir informasjon her). Vi ber om at denne undervisningsportfolioen vert fylt ut og lagt ved søknaden.
  • Inntil 5 vitskapelege arbeid. Forsking frå dei siste fem åra vil bli tillagt særleg vekt.
  • Namn og kontaktinformasjon til tre referansepersonar.

Søknad og vedlegg med sertifiserte omsetjingar til engelsk eller eit skandinavisk språk må lastas opp i Jobbnorge.

Vedlegg skal lastast opp som PDF-filer.

Søknadsfrist: 20. juni 2023

Søknaden skal merkast: 2023/6232

Generell informasjon:

Utfyllande opplysningar om stillinga kan ein få ved å kontakte:

Praktiske spørsmål kring søknadsprosessen kan rettast til HR rådgjevar Bodil Hægland, bodil.hagland@uib.no.

Den statlege arbeidsstyrken skal i størst mogleg grad spegle mangfaldet i befolkninga. Personar med innvandrarbakgrunn og personar med nedsett funksjonsevne blir oppmoda om å søkje stillinga.

Universitetet i Bergen nyttar meirinnsyn ved tilsetjing i vitskaplege stillingar.

Opplysningar om søkjaren kan bli gjort offentlege sjølv om søkjaren har oppmoda om ikkje å bli ført på søkjarlista. Dersom oppmodinga ikkje blir teke til følgje, skal søkjaren varslast om dette.

Nærare om tilsettingsprosessen her.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS