Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Professor II / førsteamanuensis - 20 % stilling i rusmedisin

Søknadsfrist: 04.11.2019

Professor II/ førsteamanuensis i rusmedisin - 20 % stilling ved UiO kombinert med stilling som overlege ved Oslo universitetssykehus

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Institutt for klinisk medisin har sin primærvirksomhet i krysningspunktet mellom universitets- og sykehussektoren, og samarbeider tett med universitetssykehusene i Oslo (OUS) og Akershus (Ahus). Instituttet er ledende innen klinisk medisin og medisinsk forskning i Norge, og har høy undervisnings- og forskningsaktivitet. Arbeidsfeltet er bredt, og instituttet preges av solid faglig kompetanse, mangfoldighet og kompleksitet. Institutt for klinisk medisin er UiOs største institutt med i underkant av 800 medarbeidere. Instituttet huser to Sentre for fremragende forskning (SFF) og fem K. G. Jebsensentre. Instituttet er underlagt Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo.

Oslo universitetssykehus er Norges største helseforetak med over 22 000 ansatte. Vi har en rekke nasjonale funksjoner innen spesialisert medisin, og har landets mest avanserte traumemottak.Vi har stor aktivitet innen forskning, utprøvende behandling, opplæring, utdanning og innovasjon hvor vi er med å utvikle morgendagens medisiner og behandlinger. Oslo universitetssykehus skal være en lærende og skapende organisasjon med et arbeidsmiljø preget av åpenhet og respekt.

Flere stillinger fra Universitetet i Oslo

Det er ledig fast stilling som overlege/forsker ved Seksjon for klinisk rus- og avhengighetsforskning (RusForsk) ved Avdeling for rus og avhengighetsbehandling, Klinikk psykisk helse og avhengighet, Oslo universitetssykehus. Stillingen er tilknyttet bistilling som professor II SKO 8013 / førsteamanuensis SKO 1011 (20 % stilling) ved Institutt for klinisk medisin, Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo (UiO). Det er et vilkår at stillingsinnehaver ivaretar begge funksjonene.Søknader skal sendes elektronisk via Webcruiter.

Oslo universitetssykehus er lokalsykehus for deler av Oslos befolkning, regionssykehus for innbyggere i Helse Sør-Øst og har en rekke nasjonale funksjoner. Sykehuset er landets største med over 20 000 ansatte og har et budsjett på 20 milliarder kroner. Oslo universitetssykehus står for størstedelen av medisinsk forskning og utdanning av helsepersonell i Norge.

Klinikk psykisk helse og avhengighet skal ha en kultur for kunnskap, fagutvikling og forskning i alle seksjoner. RusForsk ble i 2018 opprettet for å styrke forskning på rus- og avhengighetslidelser. Forskningsseksjonen skal stimulere til og skape forskning av høy kvalitet som kan publiseres i internasjonale fagfellevurderte tidsskrifter, og ha prosjekter som får ekstern finansiering. Forskningsseksjonen skal være klinisk rettet og samarbeide med klinikere i seksjonene, og med eksterne partnere. Seksjonen består av faste ansatte og ansatte i eksternt finansierte prosjekter.

Universitetet i Oslo er Norges største forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør. Det medisinske fakultet ble opprettet i 1814 og er landets eldste medisinske fakultet. Fakultetet driver fremtidsrettet utdanning, forskning og formidling til pasientens og samfunnets beste. Fakultetet er organisert i tre grunnenheter og har ca 1500 ansatte (ca 1000 årsverk) og ca 2000 studenter.

Om stillingen

Senter for rus- og avhengighetsforskning (SERAF) har hovedfokus på klinikknær rusmiddelforskning, og driver i tillegg veiledning og undervisning av mastergradsstudenter og doktorgradsstudenter.

Gjennom rekruttering og utdanning har senteret en nasjonal rolle og fungerer som nettverksbygger for rusmiddelforskning i Norge. SERAF fungerer interfakultært og er tverrfaglig sammensatt, og innehar solid faglig kompetanse på internasjonalt nivå innen klinikknær forskning på rusfeltet.

Arbeidsoppgaver

  • Ansvar for å være med og bygge opp RusForsk
  • Ha selvstendig ansvar for å skrive og bidra inn i prosjektsøknader og søke prosjektfinansiering
  • Selvstendig ansvar og bidrag inn i etablering og drift av forskningsprosjekter
  • Gå inn i etablerte prosjekter med legemiddelutprøving
  • Iverksette aktiviteter for å svare ut vedtatt strategi
  • Publisere i vitenskapelige tidsskrifter

Kvalifikasjoner

  • Krav om norsk spesialistgodkjenning i rusmedisin, psykiatri eller farmakologi
  • PhD-grad innen rus eller annet relevant fagområde
  • Erfaring med forskning og prosjektdrift, herunder søknad om prosjektmidler
  • Utstrakt kontakt med kliniske miljøer og forskningsmiljøer både innenfor TSB tilliggende fagfelt
  • Erfaring med å tenke strategisk og bygge opp nye tjenester i helsevesenet
  • Veiledererfaring

Personlige egenskaper

Personlig egnethet.

Den faglige og helhetlige kompetansesammensetningen til seksjonen vil vektlegges.

Vi tilbyr

En stilling med mye ansvar og en mulighet til å være med på å øke den forskningsbaserte kunnskapen i TSB.

For strategi og oversikt over pågående prosjekter se www.rusforsk.no

For den akademiske bistillingen ved UiO gjelder:Se fullstendig stillingsbeskrivelse med kvalifikasjonskrav og vurderingsgrunnlag for den akademiske bistillingen: https://www.med.uio.no/klinmed/om/jobb/stillingsbeskrivelser/2019-9468-stillingsbeskrivelse-rusmedisin.pdfSe retningslinjer for utforming av søknaden, orienteringsskriv til søkere, reglement for ansettelse av professor samt regler om pedagogisk kompetanse: http://www.med.uio.no/om/jobb/veiledninger/index.html

Henvendelser for bistillingen:

  • orskningsleder Klinikk for psykisk helse og avhengighet, professor Ingrid Melle, e-post: ingrid.melle@medisin.uio.no og
  • Senterleder SERAF, professor Thomas Clausen, e-post: thomas.clausen@medisin.uio.no

Henvendelser om søknadsprosessen knyttet til bistillingen kan rettes til personalrådgiver ved Institutt for klinisk medisin (UiO), Svetlana Trofimova, på telefon 2285 92 26, mailadr: svetlana.trofimova@medisin.uio.no

Webcruiter-ID: 4135429431

Søk på stillingen

Kontaktinformasjon:

  • Espen Arnevik (Seksjonsleder), 41209898
Powered by Labrador CMS