LEDIG STILLING VED UIT NORGES ARKTISKE UNIVERSITET
Førsteamanuensis innen produksjonsteknologi
Søknadsfrist: 25.05.2025
Publisert
UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi skal utnytte vår sentrale beliggenhet i nordområdene, vår faglige bredde og kvalitet og våre tverrfaglige fortrinn til å møte fremtidens utfordringer.
Troverdighet, akademisk frihet, nærhet, kreativitet og engasjement skal prege forholdet mellom ansatte, mellom ansatte og studenter og mellom UiT og samarbeidspartnere.
Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi har fem institutt innenfor fagområdene datateknologi og beregningsorienterte ingeniørfag, elektroteknologi, industriell teknologi, bygg-, energi og materialteknologi og automasjon og prosessteknologi. Fakultetet driver forskning, utdanning, innovasjon og formidling innenfor disse fagområdene, og har mange eksterne samarbeidspartnere.
Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi
Om stillingen
Ved Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi, Institutt for industriell teknologi er det ledig en fast stilling som førsteamanuensis innen fagområdene avanserte produksjonssystemer; digital sikkerhet og system integrasjon, menneske-maskin interaksjon og kommunikasjon; virtuell produksjon og digitale tvillinger.
På UiT Narvik har vi nå startet jakten etter en førsteamanuensis som har lyst til å være del av et fagmiljø med drivkraft til å skape løsninger for fremtiden. Gjennom våre bachelor ingeniørutdanninger innen «maskin og prosess» og sivilingeniørstudiet innen «industriell teknologi» leverer vi ingeniørkompetanse til Nord-Norge spesielt og Norge for øvrig. Vi ønsker oss en faglig sterk person som drives av et godt miljø, tett samarbeid med næringslivet, og et ektefølt ønske om å utvikle utdanning og forskning for en bærekraftig framtid.
Institutt for industriell teknologi har over 40 ansatte og har aktivitet på flere campus. Instituttet har to forskningsgrupper som leverer forskning på høyt nasjonalt og internasjonalt nivå i samarbeid med nasjonale og internasjonale partnere. Instituttets forskningsaktiviteter er organisert i to forskningsgrupper samt et teknologisk kompetansesenter for arktiske logistikkoperasjoner - ArcLog.
Instituttet tilbyr utdanning på bachelor-, master- og ph.d.-nivå, og har ansvaret for to bachelorprogram i ingeniørfag; maskin og prosessteknologi, og masterprogram i industriell teknologi. Begge bachelorprogrammene tilbys også som nettstøttede studier.
Arbeidssted er UiT i Narvik. Du må kunne starte i stillingen i Narvik snarest, og senest innen 6 måneder etter å ha mottatt tilbud.
Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi
Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi har fem institutt med totalt ca. 1100 studenter og ca. 185 årsverk. Fakultetets primære oppgaver er forskning, undervisning, formidling og innovasjon. Vi har et bredt forskningssamarbeid med en rekke forskningsmiljøer lokalt, nasjonalt og internasjonalt.
Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi har sin hovedvirksomhet i Narvik. I Narvik planlegger den grønne industrien utbygginger i milliard-klassen. Forsvaret kraftsamler i hele regionen. Det produseres enorme mengder både vind- og vann-kraft. Og med jernbane, isfri havn, to hovedferdsårer og nærhet til internasjonal flyplass er Narvik en av landsdelens viktigste logistikk-knutepunkt.
Vi lever tett på regionens næringsliv og offentlige virksomheter. Og det er et nært samarbeid mellom de ulike teknologi-fagene på fakultet. Det gjør oss i stand til å levere ingeniørfaglig kompetanse på nasjonalt og internasjonalt nivå, men også spesielt tilpasset til nordområdene.
Narvik er en plass hvor det er lett å få tid til tingene som betyr noe. Og en fin plass å ta med seg familien. Fakultetet er plassert midt i byen. Og byen er plassert midt i naturen. Narvikfjellets VM-nedfarter ender nesten bokstavelig talt på inngangsdøren til campus. Med ski på vinteren og sykkel på sommeren. Den kompakte bykjernen byr på det du trenger av butikker, spisesteder, idrett og kultur. Med en god miks av både offentlige og private virksomheter byr Narvik på et variert arbeidsmarked, hvor det er et stort behov for flinke folk i de fleste bransjer.
Synes du dette høres ut som en fremtid hvor du kan balansere et spennende liv på jobben med et eventyrlig liv på utsiden: Ta kontakt med oss, så kan vi se om vi har felles mål og kan bli enige om veien dit.
Stillingens arbeidsområde
Stillingen inkluderer et ansvar særlig for undervisningsaktiviteter, samt et sterkt engasjement for å videreutvikle et sterkt og ambisiøst fagmiljø. Du vil få muligheten til å delta i instituttets forskningsprosjekter og dra nytte av instituttets etablerte faglige nettverk. Vi ønsker også at du brenner for å dele forskningen med resten av samfunnet - og er aktiv med i UiTs formidlingsarbeid.
Ditt undervisnings- og forskningsområder vil være:
Avanserte produksjonssystemer
Digital sikkerhet og system integrasjon, menneske-maskin interaksjon og kommunikasjon
Virtuell produksjon og digitale tvillinger
Instituttet har fokus på digitalisering innen utdanning og forskning og vi ønsker oss en person med kompetanse og bred erfaring fra undervisning på digitale flater med relevante verktøy.
Det forventes at den som ansettes deltar i forskningsarbeid og faglige nettverk nasjonalt og internasjonalt.Det forventes at den som ansettes er aktiv i å søke og sikre forskningsmidler gjennom relevante finansieringsordninger (f. eks., NFR/EU).
Kontakt
Flere opplysninger om stillingen kan du få av:
Instituttleder Prof. Wei Deng Solvang tlf.: +47 769 66 351; epost: wei.d.solvang@uit.no
Kvalifikasjoner
For denne faste stillingen som førsteamanuensis kreves:
Norsk doktorgrad på aktuelt fagområde eller tilsvarende utenlandsk doktorgrad godkjent som likeverdig med norsk doktorgrad, eller kompetanse på tilsvarende nivå dokumentert ved vitenskapelig arbeid av samme omfang og kvalitet
Dokumentert utdanningsfaglig kompetanse
Dokumentert forskningserfaring, ledelse og deltagelse i forskningsprosjekter
Søkeren skal beherske norsk eller skandinavisk språk, og ha gode engelskkunnskaper både skriftlig og muntlig.
Vi søker en kandidat som har bakgrunn fra og doktorgrad innen relevant fagområde relatert til et eller flere av områdene:
Avanserte produksjonssystemer
Digital sikkerhet og system integrasjon, menneske-maskin interaksjon og kommunikasjon
Virtuell produksjon og digitale tvillinger
Det kreves ferdigheter i et skandinavisk språk på minimum nivå B2 i Det felles europeiske rammeverket for språk. Nye ansatte som ikke oppfyller språkkravet, må gjøre det innen tre år etter tiltredelse. UiT vil legge til rette for gjennomføring av norskkurs.
Personen som ansettes skal ha personlige egenskaper som bidrar og styrker fagmiljøet ved instituttet.Vi vil legge vekt på søkers motivasjon for stillingen og personlige egnethet.
Vi søker kandidater som blant annet er/har:
Engasjert
Gode samarbeidsevner
Evner til god kommunikasjon og samhandling med kollegaer og studenter
Evner og ønsker om å bidra til et godt arbeidsmiljø
Ved UiT legges det vekt på forskningsarbeidenes kvalitet, relevans og betydning og ikke på hvor arbeidene er publisert, i henhold til prinsippene i The San Fransisco Declaration on Research Assessment (DORA).
UiT ønsker å øke kvinneandelen i undervisnings- og forskerstillinger. Dersom to eller flere søkere blir funnet tilnærmet likeverdig kvalifiserte, vil universitetet rangere kvinner foran menn.
Krav til utdanningsfaglig kompetanse (basiskompetanse)
Alle søkere til undervisnings- og forskerstillinger skal i søknaden dokumentere sin utdanningsfaglige kompetanse.
Du må ha opparbeidet grunnleggende kompetanse for undervisning og veiledning på universitets- og høyskolenivå. Dette medfører grunnleggende ferdigheter innen planlegging, gjennomføring, evaluering og utvikling av undervisning og veiledning.
Basiskompetanse dokumenteres ved:
a) Søkere som har fullført eget universitetspedagogisk kurs tilsvarende 200 timer skal legge ved kurs-/eksamensbevis samt studieplan
b) Øvrige søkere skal beskrive, vurdere og dokumentere sin kompetanse som underviser og veileder gjennom en systematisk og samlet fremstilling. Ferdighetene skal dokumenteres i form av en pedagogisk mappe.
Søkere bedømmes, men skal ikke rangeres basert på utdanningsfaglig kompetanse.
De som ikke oppfyller kravene ved ansettelsen, vil bli pålagt å oppfylle kravene innen to år. UiT tilbyr kurs i utdanningsfaglig kompetanse til ansatte.
For nærmere informasjon om utdanningsfaglig kompetansekrav og pedagogisk mappe, se: pedagogisk mappe.
Midlertidig ansettelse i en lavere stilling
Dersom det ikke melder seg søkere som tilfredsstiller kvalifikasjonskravene for fast ansettelse, kan det bli aktuelt med midlertidig ansettelse i inntil ett år i en lavere stilling.
Vi kan tilby
Mulighet for å søke FoU-termin
Gode velferdsordninger
Gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse
Arbeids- og lønnsvilkår
Du må være villig til å engasjere deg i utviklingsarbeid innen eget fag, og for universitetet som helhet.
Ved UiT er fordelingen av arbeidstid fleksibel og tildeles på individuelt grunnlag. Som en norm vil førsteamanuenser bruke inntil 50 % av tida til FoU-arbeid og 50 % til undervisning, når tid til andre arbeidsoppgaver er trukket fra. Som norm avsettes 5 % til administrative oppgaver.
Førsteamanuensis lønnes etter statens regulativ kode 1011. Fra bruttolønn trekkes det 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.
Inkluderende arbeidsliv og mangfold
UiT Norges arktiske universitet har et personalpolitisk mål om å være en arbeidsgiver som gjenspeiler mangfoldet i samfunnet og som tar i bruk potensialet i befolkningens samlede kompetanse.
Vi mener at inkludering og mangfold er en styrke og ønsker oss medarbeidere med ulik kompetanse, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver.
Har du funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, oppfordrer vi deg som søker til å krysse av for dette i jobbsøkerportalen.
Er det kvalifiserte søkere, kaller vi inn minst én i hver gruppe til intervju, og får du jobben, legger vi til rette for deg om du trenger det. Utenom å velge ut riktige kandidater bruker vi ikke avkrysningene til noe annet enn anonymisert statistikk.
Søknadsbrev med kort beskrivelse av interesse og motivasjon for stillingen. Vi ber søker oppgi hvilket kvalifiseringsløp professor/førsteamanuensis eller dosent/førstelektor det ønskes bedømmelse i.
CV med oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid
Vitnemål og karakterutskrift for alle grader
Attester
Kontaktinformasjon til 2-3 referanser
Dokumentasjon på utdanningsfaglig kompetanse
Fullstendig liste over vitenskapelige arbeider
Beskrivelse av vitenskapelige arbeider som ønskes tillagt særlig vekt ved bedømmelsen
Sentrale vitenskapelige arbeider, inntil ti. Doktorgradsavhandlingen regnes som ett arbeid.
Dokumenter som legges ved søknaden må være på et skandinavisk språk eller engelsk. Søknad med vedlegg leveres elektronisk via www.jobbnorge.no.
Bedømmelse
Søkerne vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Komiteens mandat er å foreta en vurdering av søkernes kvalifikasjoner på grunnlag av søknadsdokumentene og kunngjøringsteksten.
Søkere som vurderes å være best kvalifisert vil bli innkalt til intervju. Intervjuet skal blant annet avklare personlig egnethet og motivasjon for stillingen. Det kan også bli avholdt prøveforelesning.
Generelt
Ansettelsen skjer i henhold til regler og vilkår som til enhver tid gjelder for statsansatte, og retningslinjer ved UiT. På våre nettsider finner du mer informasjon til søkere på stillinger ved UiT.
Ansettelsen blir gjennomført etter lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.
Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til kontaktperson.
Personopplysninger som oppgis behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger. Søkere kan be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista, men universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søkeren vil da bli varslet i forkant av offentliggjøring.