LEDIG STILLING VED FORSKNINGSRÅDET

Seniorrådgiver / spesialrådgiver - humaniora og samfunnsvitenskap

Søknadsfrist: 29.05.2023

Forskningsrådet

Forskningsrådet jobber for et samfunn der forskning blir skapt, brukt og delt, og vi bidrar til omstilling og et mer bærekraftig samfunn. På vegne av regjeringen investerer vi årlig ca 11 milliarder kroner i offentlige midler i forsknings- og innovasjonsprosjekter til forskningsorganisasjoner, næringsliv og offentlig sektor. Vår oppgave er å sikre at de beste prosjektene får finansiering. Vi er også den sentrale rådgiveren for myndighetene i forskingspolitiske spørsmål.

Har du bakgrunn innenfor humaniora eller samfunnsvitenskap og brenner for utviklingen av nysgjerrighetsdrevet grunnleggende forskning i Norge?

Avdeling for Banebrytende forskning har strategisk ansvar for nysgjerrighetsdrevet grunnleggende forskning og for fagutvikling, og vi søker nå etter en ny seniorrådgiver/spesialrådgiver i fast stilling.

Du vil jobbe med å stimulere til grunnleggende forskning og til utviklingen av fag, disipliner og karriereutvikling med særskilt fokus på humaniora og samfunnsvitenskap. Du vil i tverrfaglig samarbeid, ha ansvar for utlysning, tildelingsprosess og oppfølging av ordningen Senter for Fremragende Forskning (SFF). SFF er et av Forskningsrådets viktigste virkemidler for utvikling av langsiktig nysgjerrighetsdrevet forskning. SFF-sentrene har den høyeste vitenskapelige kvaliteten og har stor innvirkning på utviklingen av fagområdene.

Jobben innebærer dialog og rådgivning med departementer, forskningssektoren og forskere.

Hva blir hovedarbeidsoppgavene dine?

 • Ansvar for utlysning, tildelingsprosess og oppfølging av Senter for Fremragende Forskning (SFF) og for utvikling av ordningen relatert til humaniora og samfunnsvitenskap
 • Videreutvikle Forskningsrådets innsats i forhold til grunnleggende og verdensledende miljø i samspillet mellom SFF, FRIPRO og rettede oppfølgingstiltak
 • Dialog og rådgivning overfor senterledere og toppforskere nasjonalt og internasjonalt, ledere i forskningssektor og departement
 • Fagutvikling - bidra spesielt til tilrettelegging og mobilisering av Norges fremste forskningsmiljø innenfor humaniora og samfunnsvitenskap i forhold til tematiske og tverrfaglige satsinger
 • behandle søknader om forskningsmidler og følge opp prosjekter etter behov

Hvem ser vi etter? Du må ha sterk interesse for grunnleggende forskning og brenne for å bidra til å videreutvikle humaniora og samfunnsvitenskap i samarbeid med gode kollegaer.

I tillegg har du følgende kompetanse

 • Utdanning på doktorgrads- eller master-nivå innenfor humaniora eller samfunnsvitenskap
 • Meget god kompetanse på forskningssektoren og gjerne egen erfaring som forsker
 • Svært gode kommunikasjonsferdigheter skriftlig og muntlig på norsk og engelsk
 • God relasjonsbygger
 • Er initiativrik og kan arbeide selvstendig og nøyaktig når det er påkrevd

Hva tilbyr vi deg?

 • Du får gode pensjonsbetingelser og muligheten til å søke om gunstig boliglån gjennom medlemskap i Statens pensjonskasse.
 • Forskningsrådet har også gode forsikringsordninger som du vil nyte godt av.
 • Lønn etter avtale som seniorrådgiver/rådgiver.
 • Vi har ulike idrettslag der du kan delta på Holmenkollstafetten, ski- og aktivitetsdager, fotballtreninger og andre treningsaktiviteter i bygget vårt på Lysaker.
 • Vi har også en kunstforening og en egen firmahytte på Ål i Hallingdal.

Vi håper du har lyst til å bli vår nye kollega! Forskningsrådet holder til på Lysaker. Avdeling for Banebrytende forskning består av 21 medarbeidere og har et svært hyggelig arbeidsmiljø med støttende kolleger og godt fellesskap.

Avdelingen ansvarsområde inkluderer for de målrettede satsingene for nysgjerrighetsdrevet grunnleggende forskning SFF og FRIPRO. Avdelingen ivaretar også Forskningsrådets ansvar for fagutvikling og fagevaluering. I tillegg har den ansvar for mobilisering av norske søkere til EUs satsinger innenfor grunnleggende forskning.

Vi ser inkludering og mangfold som en styrke Forskningsrådet er opptatt av mangfold. Vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke uansett kjønn, alder, funksjonsevne, og nasjonal og etnisk bakgrunn.

Annen praktisk informasjon før du søker Hvis du ønsker å reservere deg mot å stå på den offentlige søkerlisten, må du begrunne det. Du får beskjed fra oss dersom det ikke er mulig, jf. offentleglova § 25.

Vi gjør en bakgrunnssjekk av aktuelle kandidater gjennom vår eksterne samarbeidspartner Semac AS. Dette er en del av vår vanlige praksis. Legg ved vitnemål/karakterutskrifter og relevante attester som vedlegg til den elektroniske søknaden.

Hvis du har spørsmål om stillingen, kan du kontakte avdelingsdirektør Petter Helgesen på telefon 920 60 114. Bli bedre kjent med oss på vår nettside www.forskningsradet.no.

Søk på stillingen

Kontakt:

 • Petter Helgesen (Avdelingsdirektør),

  phe@forskningsradet.no, +47 920 60 114

  Hjemmeside: www.forskningsradet.no
Powered by Labrador CMS