LEDIG STILLING VED NORGES FORSKNINGSRÅD

Rådgiver / seniorrådgiver (toårig prosjektstilling)

Søknadsfrist: 06.08.2022

Forskningsrådet

Forskningsrådet jobber for et samfunn der forskning blir skapt, brukt og delt, og vi bidrar til omstilling og et mer bærekraftig samfunn. På vegne av regjeringen investerer vi årlig ca 11 milliarder kroner i offentlige midler i forsknings- og innovasjonsprosjekter til forskningsorganisasjoner, næringsliv og offentlig sektor. Vår oppgave er å sikre at de beste prosjektene får finansiering. Vi er også den sentrale rådgiveren for myndighetene i forskingspolitiske spørsmål.

Vil du jobbe med forskning og innovasjon for grønn omstilling?

Som vår nye rådgiver/seniorrådgiver (toårig prosjektstilling) vil du få jobbe med finansiering og oppfølging av forsker-, kompetanse- og innovasjonsprosjekter for klima, sirkulær økonomi og grønn omstilling.

Hvem ser vi etter?

Vi ser etter deg som er opptatt av forskningsbasert innovasjon og av hvordan dette arbeidet kan bidra til både verdiskaping og arbeidsplasser. Vi ønsker at du har faglig bakgrunn fra grensesnittet mellom klima, miljø og næringsliv. Det er også en fordel om du har erfaring fra sirkulær økonomi og ressurseffektivisering.

Vi vil legge vekt på at du

 • har relevant utdanning på masternivå
 • har minimum fem års relevant erfaring fra næringsliv eller fra offentlig sektor med arbeidsoppgaver knyttet til utvikling eller oppfølging av næringsliv
 • har god forståelse for forskningsbasert innovasjon og kjennskap til relevante forskningsmiljøer, nasjonalt og internasjonalt
 • har gode samarbeidsevner og evne til å dele kunnskap, erfaring og nettverk
 • er strukturert og analytisk
 • er fleksibel og løsningsorientert

Hva blir arbeidsoppgavene dine?

Du vil få ansvaret for

 • det tverrfaglige arbeidet på klima, miljø og næringsliv, og fagansvar innenfor sirkulær økonomi, herunder ansvar for å utarbeide og gjennomføre utlysning av forskningsmidler
 • en portefølje av prosjekter knyttet til både næringsliv og forskningsorganisasjoner, og inngår i tverrfaglig team som jobber med grønn omstilling
 • å vurdere søknader i et kompetent fagmiljø hvor vi legger vekt på kunnskapsdeling
 • å gi råd til etablerte og nye aktører i søknadsprosessen
 • å følge opp prosjekter som mottar finansiering og delta i styringsgruppemøter

Vi ønsker også at du bidrar i arbeidet vårt med å utvikle strategier, arbeidsprosesser og virkemidler, og har god kontakt med søkermiljøer og eksperter.

Hva tilbyr vi deg?

 • Lønn etter avtale som rådgiver/seniorrådgiver
 • Gode pensjonsbetingelser og muligheten til å søke om gunstig boliglån gjennom medlemskap i Statens pensjonskasse
 • Forskningsrådet har også gode forsikringsordninger
 • Vi har ulike idrettslag, aktivitetsdager og treningsaktiviteter, samt gode treningsfasiliteter i bygget vårt på Lysaker
 • Vi har også en kunstforening og en egen firmahytte på Ål i Hallingdal.

Vi håper du har lyst til å bli vår nye kollega!

Denne stillingen er en spennende mulighet delt mellom Avdeling for klima- og miljø og Avdeling for industri og tjenestenæringer. Du vil få jobbe innenfor hele forskning- og innovasjonskjeden fra grunnforskning til pilotering. Personalansvaret vil ligge i Avdeling for industri og tjenestenæringer. Begge avdelingene har engasjerte og kompetente medarbeidere og et inkluderende arbeidsmiljø.

Vi ser inkludering og mangfold som en styrkeForskningsrådet er opptatt av mangfold. Vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke uansett kjønn, alder, funksjonsevne og nasjonal og etnisk bakgrunn.

Annen praktisk informasjon før du søkerHvis du ønsker å reservere deg mot å stå på den offentlige søkerlisten, må du begrunne det. Du får beskjed fra oss dersom det ikke er mulig, jf. Offentleglova § 25.

Vi gjør en bakgrunnssjekk av aktuelle kandidater gjennom vår eksterne samarbeidspartner Semac AS. Dette er en del av vår vanlige praksis. Legg ved vitnemål/karakterutskrifter og relevante attester som vedlegg til den elektroniske søknaden.

Hvis du har spørsmål om stillingen, kan du kontakte avdelingsdirektør Anicke Brandt-Kjelsen (klima og miljø) på telefon 959 99 540 eller avdelingsdirektør Christine Tørklep (industri og tjenestenæringer) på telefon 934 80 681.

Bli bedre kjent med oss på vår nettside www.forskningsradet.no.

Søk på stillingen

Kontakt:

Powered by Labrador CMS