LEDIG STILLING VED NORGES FORSKNINGSRÅD

Rådgiver / seniorrådgiver i Avdeling for hav og polar

Søknadsfrist: 15.05.2022

Forskningsrådet

Forskningsrådet jobber for et samfunn der forskning blir skapt, brukt og delt, og vi bidrar til omstilling og et mer bærekraftig samfunn. På vegne av regjeringen investerer vi årlig ca 11 milliarder kroner i offentlige midler i forsknings- og innovasjonsprosjekter til forskningsorganisasjoner, næringsliv og offentlig sektor. Vår oppgave er å sikre at de beste prosjektene får finansiering. Vi er også den sentrale rådgiveren for myndighetene i forskingspolitiske spørsmål.

Har du lyst til å være med å utvikle norsk havforskning?

Vi har ledig en fast stilling som rådgiver/seniorrådgiver i Avdeling for hav og polar. Vi ser etter deg som har interesse for forskning for en mer bærekraftig utnyttelse av marine ressurser og havmiljøer. Du vil bidra i arbeidet vårt med å styrke kunnskap- og teknologiutvikling for verdiskaping og bedre forvaltning av havet.

Hva blir hovedarbeidsoppgavene dine?

 • søknadsbehandling, prosjektoppfølging og analyser
 • utredninger og rapportering
 • strategiarbeid og rådgivning
 • kontakt med forskningsmiljøer, næringsliv og myndigheter
 • internasjonalt samarbeid

Hvem ser vi etter?

Vi ser etter deg som har genuin interesse for havforskning og som

 • har høyere akademisk utdanning, gjerne doktorgrad
 • har marinfaglig kompetanse med bakgrunn fra samfunnsvitenskap, naturvitenskap og/eller teknologisk område
 • har relevant erfaring fra forskning, offentlig forvaltning og/eller næringsliv
 • har god formuleringsevne muntlig og skriftlig på norsk og engelsk

Hva tilbyr vi deg?

Du får gode pensjonsbetingelser og muligheten til å søke om gunstig boliglån gjennom medlemskap i Statens pensjonskasse.

 • Forskningsrådet har også gode forsikringsordninger som du vil nyte godt av.
 • Lønn etter avtale som rådgiver/seniorrådgiver.
 • Vi har ulike idrettslag der du kan delta på Holmenkollstafetten, ski- og aktivitetsdager, fotballtreninger og andre treningsaktiviteter i bygget vårt på Lysaker.
 • Vi har også en kunstforening og en egen firmahytte på Ål i Hallingdal.

Vi håper du har lyst til å bli vår nye kollega!

Vi er et kompetent og godt fagmiljø hvor vi legger vekt på kunnskapsdeling. Takhøyden er stor hos oss. Her blir du en del av et hyggelig og inkluderende miljø, og vi ser fram til å få deg med på laget.

Vi er 29 medarbeidere i Avdeling for hav og polar og sammen jobber vi for forskning for utvikling av bærekraftige havnæringer som inkluderer havbruk, fiskeri, sjømatindustrien og forskning om marine økosystemer og ressurser for å bidra til god havforvaltning og godt havmiljø. Vi jobber med aktiviteter langs hele verdikjeden fra grunnforskning, anvendt forskning til innovasjon. Avdelingen har også ansvaret for å styrke og samordne Forskningsrådets innsats innenfor polarforsking. Vi har høy internasjonal aktivitet og mye godt samarbeid med myndigheter, forskningsmiljøer og næringsaktører.

Hos oss bidrar du og dine kollegaer til idekraft verden trenger. Fremtidsrettet, ansvarlig, tydelig og engasjert er verdier vi lever etter i vår arbeidshverdag.

Vi ser inkludering og mangfold som en styrkeForskningsrådet er opptatt av mangfold. Vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke uansett kjønn, alder, funksjonsevne, nasjonal og etnisk bakgrunn.

Annen praktisk informasjon før du søkerHvis du ønsker å reservere deg mot å stå på den offentlige søkerlisten, må du begrunne det. Du får beskjed fra oss dersom det ikke er mulig, jf. offentleglova § 25.

Vi gjør en bakgrunnssjekk av aktuelle kandidater gjennom vår eksterne samarbeidspartner Semac AS. Dette er en del av vår vanlige praksis. Legg ved vitnemål/karakterutskrifter og relevante attester som vedlegg til den elektroniske søknaden.

Hvis du har spørsmål om stillingen, kan du kontakte avdelingsdirektør Christina Abildgaard på telefon 932 099 01 eller Christian Wexels Riser på telefon 945 35 385. Bli bedre kjent med oss på vår nettside www.forskningsradet.no.

Søk på stillingen

Kontakt:

Powered by Labrador CMS