Veterinærinstituttet er en forsknings- og kunnskapsorganisasjon underlagt Landbruks- og matdepartementet og Nærings- og fiskeridepartementet.
Instituttets visjon "God helse hos dyr, fisk og mennesker" skal nås gjennom tydelige mål og gjennom et strategisk, faglig samarbeide med partnere i over 40 land i tillegg til Norge.
Instituttet avdekker og avverger smittsomme sykdommer og andre trusler mot helsen til dyr, fisk, mennesker og miljø. Sammen med myndigheter og næringsliv arbeider vi også strategisk for god dyrevelferd, trygg mat og bærekraftige bionæringer.
Veterinærinstituttet er et nasjonalt referanselaboratorium på over 30 områder og internasjonalt referansesenter for Verdens dyrehelseorganisasjon (WOAH) på flere områder.
Veterinærinstituttet har rundt 330 ansatte som sammen skal løse vårt viktige samfunnsoppdrag fordelt i våre lokaler i Tromsø, Harstad, Trondheim, Bergen, Sandnes og på hovedkontoret på Ås i Akershus.
For ytterligere informasjon om oss viser vi til våre hjemmesider: www.vetinst.no.
Veterinærinstituttet er en ledende kunnskapsleverandør for nasjonal beredskap innen helse og velferd for dyr og fôr- og mattrygghet. Hovedmålene våre er å være proaktiv i arbeidet for god dyre- fiske- og humanhelse, velferd og bærekraftig bioproduksjon. Disse målene nås gjennom diagnostikk, forskning, innovasjon, overvåking, risikovurdering, rådgivning og målrettet kommunikasjon.
I seksjon for husdyr, vilt og velferd er det nå ledig en 2-årig forskerstilling for en faglig ambisiøs forsker med en sterk motivasjon for fagområdet.
Seksjonen hører til avdeling for dyrehelse, dyrevelferd og mattrygghet. Arbeids- og ansvarsområdene er beredskap, overvåking, forskning og rådgivning innen dyrehelse og velferd. Seksjonen har for tiden 21 ansatte, og er et viktig ansikt utad for Veterinærinstituttet. Stillingen vil ha arbeidssted på hovedkontoret på Ås, og her vil du bli en del av faggruppen for dyrevelferd. Seksjonen rommer ellers forskere med ansvar for husdyr- og vilthelse.
Vi mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning.
Ansvars- og arbeidsoppgaver
Vår nye forsker skal først og fremst arbeide i pågående forskningsprosjekter innen temaene positive dyrevelferdsindikatorer og velferd hos kalver og melkekyr. Oppgavene omfatter forskningsarbeid innen dyrevelferd, inkludert prosjektledelse, søknadsskriving og publisering. Forskeren forventes også å initiere nye, eksternfinansierte prosjekter. Det er også aktuelt å bidra til andre oppgaver i faggruppen (bl.a. forvaltningsstøtteoppgaver og faglige utredninger). Formidling, både vitenskapelig og populærvitenskapelig, er en viktig oppgave.
Kvalifikasjoner
Du må ha:
doktorgrad innenfor relevant fagområder som dyrevelferd, veterinærmedisin eller etologi/husdyrvitenskap
erfaring fra forskning innen temaet positive dyrevelferdsindikatorer spesielt og velferd hos kalver og melkekyr generelt
et nasjonalt og internasjonalt nettverk innen dyrevelferdsforskning og erfaring fra EU-prosjekter
god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på engelsk
I tillegg ønsker vi at du har:
erfaring fra planlegging, organisering og gjennomføring av forskning innen dyrevelferd
erfaring med prosjektledelse, prosjektakkvisisjon og søknadsskriving
erfaring med vitenskapelig publisering
noe skriftlig og muntlig fremstillingsevne i norsk eller et annet skandinavisk språk
Du må kunne identifisere deg med Veterinærinstituttets verdier: fremtidsrettet, faglig ambisiøs og samspillende.
Personlige egenskaper
Vi ønsker oss en forsker som:
samarbeider villig med andre mot felles mål, og som utvikler og vedlikeholder nettverk både innenfor og utenfor organisasjonen
formidler- og kommuniserer virkningsfullt
leder seg selv og har øye for viktige detaljer
er analytisk, systematisk, positiv og løsningsorientert
Motivasjon for stillingen og egenskapene dine tillegges vekt, i tillegg til dine faglige kvalifikasjoner.
Finner du stillingen interessant gleder vi oss til å se søknaden din. Søknad og CV registreres i søkerverktøyet Webcruiter. Du må legge ved vitnemål, attester og øvrige relevante dokumenter.
Om du ønsker mer informasjon om stillingen, er du velkommen til å kontakte seksjonsleder Knut Madslien på tlf 917 63 909 eller seniorforsker Cecilie Mejdell på tlf 917 02 855.
Vi tilbyr
Et arbeidsmiljø preget av høyt kompetansenivå, faglige utfordringer og mangfold
En fleksibel og inkluderende arbeidsplass
Gunstige avtaler for lån og pensjonssparing i Statens pensjonskasse, og for dette innskuddet trekkes 2 % av lønn
Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ i stillingskode 1109, 1110 eller 1183 avhengig av dine kvalifikasjoner
Vi gjør oppmerksom på at CV benyttes til utvidet søkerliste. Dersom du ønsker å unntas fra offentlig søkerliste, må dette begrunnes i søknaden. Opplysninger kan bli offentliggjort selv om du har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten. Du varsles dersom ønsket om reservasjon ikke tas til følge.