LEDIG STILLING VED SINTEF

Forsker - Industrielle ontologier og kunnskapsgrafer

Søknadsfrist: 31.01.2021

SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2000 medarbeidere fra 75 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Visjon: Teknologi for et bedre samfunn.

SINTEF Digital driver forskning og innovasjon innenfor digitale teknologier, teknologiorienterte samfunnsfag og helse. Vår flerfaglige kunnskapsbase benyttes på tvers av alle bransjer, og hjelper våre kunder med å utnytte og møte mulighetene som skapes av digitalisering og digital transformasjon.

SINTEF er en av Norges mest anerkjente merkevarer, og har i dag vokst til et av Europas største uavhengige forskningsinstitutt. Dette omdømmet og vår fantastiske vekst er et resultat av de innovasjoner og løsninger vi har utviklet for våre kunder og for samfunnet. Mange av disse løsningene benytter vi alle hver eneste dag, og mange av disse løsningene kommer fra instituttet SINTEF Digital. Vår visjon er teknologi for et bedre samfunn, og dette har vært fundamentet for all vår virksomhet i over 70 år. FNs bærekraftsmål er også en viktig og naturlig del av hverdagen i SINTEF og vi rapporterer dette årlig i vår egen bærekraftsrapport.

SINTEF Digital er et ledende forskningsinstitutt som utvikler fremtidens IKT-løsninger på sentrale samfunnsområder. Instituttet er en del av SINTEF, en av Europas største uavhengige forskningsorganisasjoner. Instituttet arbeider tett mot industrien og leverer forskningsbasert kompetanse og teknologi for utvikling av systemer, produkter og tjenester innenfor alle sider av IKT.

Denne stillingen er i avdelingen for Software and Service Innovation, som er et ledende europeisk fagmiljø for forskning innenfor dataintensive løsninger, cybersikkerhet og tingenes internett, samt HCI. Faggruppen "Smarte Data" bistår industrien med forskning og innovasjon som legger grunnlag for neste generasjons systemer for forvaltning, deling og utveksling av industridata (data spaces) samt digitale tvillinger, basert på semantisk teknologi. Gruppen er i en vekstfase med en stor og solid portefølje av nasjonale og internasjonale prosjekter med samarbeidspartnere innen prosessindustri, maritim sektor, bygg & anlegg m.fl. Vi ønsker derfor å utvide gruppen med deg, som en engasjert forsker som kan bidra til nye løsninger for interoperabilitet, data management og governance.

For oss er det viktig at du har:

  • Sterk faglig bakgrunn innen informatikk på MSc eller PhD-nivå, gjerne med erfaring fra næringslivet eller forskningsmiljø.
  • Tung kompetanse innen semantiske teknologier som ontologier, linked data og kunnskapsgrafer, i tillegg til databasesystemer, ETL-prosesser og skyteknologier.
  • Stor entusiasme for systemutvikling og kan produsere programkode av høy kvalitet Du er kunde- og løsningsorientert og liker å arbeide i team.
  • Nysgjerrighet og evne til å se muligheter samt stå-på vilje til å drive fram prosjekter.
  • Kunnskap om og erfaring innen skyteknologi er en fordel.

SINTEF gir sine medarbeidere:

  • God ledelse og systematisk utvikling av ledertalenter.
  • Et dokumentert godt og inkluderende arbeidsmiljø som verdsetter mangfold.
  • En variert og fleksibel arbeidshverdag i det som er kåret til Norges mest attraktive arbeidsgiver i en årrekke, og senest i år.
  • Unike muligheter til faglig og personlig vekst i et kompetansemiljø hvor nesten 60% av våre forskere har doktorgrad.
  • Helt spesielt gode pensjons- og forsikringsordninger, velferdsordninger og konkurransedyktige betingelser.

Velkommen til SINTEF som den du er, og den du ønsker å bli!

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen:

Hjemmeside: www.sintef.com

Powered by Labrador CMS