LEDIG STILLING VED HØGSKULEN PÅ VESTLANDET

Forsker - Navigasjonssikkerhet

Søknadsfrist: 03.11.2024

Høgskulen på Vestlandet (HVL) er en av de største høgskolene i landet, med om lag 1 900 ansatte og 17 500 studenter fordelt på fem campus i Førde, Sogndal, Bergen, Stord og Haugesund.

Vi har sterke og innovative fagmiljø innen helse- og sosialvitskap, ingeniør- og naturvitskap, økonomi, samfunnsvitskap og maritime studier, og lærerutdanning, kultur og idrett. HVL tilbyr bachelor-, master- og doktorgradsutdanninger og ulike årsstudium.

HVL er tett på arbeidslivet, regionen og studentene, og har mål om å bli et universitet med profesjons- og arbeidslivsrettet profil.

Fakultetet for teknologi, miljø- og samfunnsvitskap har et bredt utdanningstilbud både på bachelor og masternivå innenfor ingeniør- og naturfag, økonomiske og administrative fag, maritime fag, samfunnsvitskap og humaniora, i tillegg til phd-utdanninger i datateknologi, ansvarlig innovasjon og regional utvikling og i nautiske operasjoner.

Fakultet for teknologi, miljø- og samfunnsvitskap har et bredt utdanningstilbud både på bachelor og masternivå innenfor ingeniør- og naturfag, økonomiske og administrative fag, maritime fag, samfunnsvitskap og humaniora, i tillegg til phd-utdanninger i datateknologi, ansvarlig innovasjon og regional utvikling og i nautiske operasjoner. Fakultetet har fem institutt med om lag 500 tilsette og 5700 studenter. 

Institutt for maskin- og maritime studium har om lag 900 studentar og 80 tilsette i Bergen og Haugesund. Instituttet har ansvaret for fagtilbud innen maritime utdanninger, maskinfag, marinteknikk, bærekraftig produksjon og sirkulærøkonomi og energi- og havteknologi. Instituttet har syv bachelorprogram, to masterprogram og et p.hd.-program i Nautiske operasjoner.

Ved Høgskulen på Vestlandet (HVL) er det ledig en midlertidig stilling som forsker (1109) ved Fakultet for teknologi, miljø- og samfunnsvitskap

Om stillingen:

Stillingen er knyttet til Institutt for maskin- og maritime studier, som har et aktivt undervisnings- og forskningsmiljø, og som har hatt stor uttelling på eksterne midler. Vi tilbyr spennende arbeidsoppgaver og en kjekk arbeidshverdag i et kollegium med høy trivsel. Den som ansettes, vil jobbe med dagens og fremtidens sjøfolk og en bred portefølje av interessenter innnefor maritim næring. 

Arbeidets natur er utviklingsorientert, og omfatter deltagelse i det EU-finansierte prosjektet OCEAN (www.ocean-navigational-awareness.eu), med særlig fokus på brukersentrert design av navigasjonsutstyr, testing og evaluering av nytt navigasjonsutstyr fra en Human Factors-dimensjon, samt deltagelse i arbeid med analyser av hovedårsaker til ulykker i navigasjonsdomenet. Arbeidsoppgavene er sterkt utadrettede, og omfatter at man inngår konstruktivt i team fra alle typer deltagende virksomheter og faggrupper. Den som ansettes vil også være med og bidra til den regionale utviklingen av Vestlandet og til å realisere HVL sin universitetssatsning, som deltaker i forskningsgruppen MarSafe ved HVL. 

Våre ansatte oppfordres til å delta i nye maritime forsknings- og utviklingsprosjekter, og vi er blant annet en del av et senter for fremragende utdanning (SFU) COAST, som har fokus på maritim simulering. Vårt mål er å være tett på aktuelle problemstillinger i den maritime næringen. Som del av det maritime fagmiljøet vil man bidra til å utvikle FoU og utdanning, samt tett samhandling mellom disse. Man har stor faglig frihet og et stort mulighetsrom innenfor vårt overordnete satsingsområde maritim sikkerhet. Stillingen er sentral i kunnskapsutviklingen for fremtidens sjøfolk og andre maritime interessenter gjennom prosjektet OCEAN, og hver enkelt ansatt bidrar med sin erfaring og sitt engasjement til å sikre høy kvalitet på instituttets arbeid og videre utvikling.

Stillingen er ledig for tilsetting fra og med 01.01.2025 til og med 28.02.2026. 

Arbeidssted er campus Haugesund.

Ansvars- og arbeidsoppgaver:

Stillingen innebærer selvstendig, ansvarlig og kvalitetsbevisst deltagelse i OCEAN-prosjektet med fokus på navigasjonssikkerhet. Du vil jobbe spesielt med Human-centred Design (HCD), inkludert metodikk, validering, utprøving, samt samspillet mellom maritim teknologi og menneskelige brukere. 

Hovedoppgaver:

  • Utvikle og levere egne prosjektrapporter av høy kvalitet
  • Delta aktivt i prosjektteam på tvers av de deltakende virksomhetene og institusjonene i OCEAN
  • Gjennomgå og kvalitetssikre prosjektrapporter fra OCEAN-partnere
  • Bidra til prosjektformidling gjennom utarbeidelse av fagartikler og konferansepapers

Stillingen innebærer også selvstendig arbeid med spesifikke oppgaver innen OCEAN-prosjektet, med mulighet for å lede deler av arbeidet på vegne av HVL:

  • Oppgave 3.3 – Samskapingsverksteder:I nært samarbeid med sluttbrukerrepresentanter, vil de mest lovende HCD-metodene som tar for seg hovedårsakene til navigasjonsulykker funnet tidligere i prosjektet, ses på nytt og omarbeides for å gi en bedre samsvar med arbeidsmetodene.
  • Oppgave 3.5 – Utprøving av reviderte HCD-metoder og standarder:Ved å arbeide tett med Oppgave 3.3, vil produksjonen fra samskapingsverkstedene gjennomgå en første utprøving og vurdering med fokus på designstudiene som skal gjennomføres i OCEAN-prosjektet. Erfaringene vil bli matet tilbake til Oppgave 3.3 for ytterligere revisjoner, som dermed blir direkte informert av brukerkommentarer og innsikt.

I tillegg til de ovennevnte oppgavene omfatter stillingen også støtte til pågående og fremtidig forskning i andre deler av OCEAN-prosjektet, inkludert:

  • Oppgave 2.1 – Forbedrede faglige standarder for å øke situasjonsbevissthetenOppgave 1.4 – Grunnleggende årsaksanalyse av navigasjonsulykker

Kvalifikasjoner:

Krav til utdanning og kompetanse:

  • Relevant doktorgrad innenfor Nautical Operations, Human-centred Design og/eller Maritime Bridge Equipment. Utenlandsk doktorgrad må være godkjent som likeverdig med norsk doktorgrad
  • Sterk forankring i det maritime miljøet fra tidligere arbeid og stillinger, med særlig fokus på operasjonelle maritime forhold og/eller på den maritime utstyrsindustrien
  • Dokumentert formidlingsevne, gjerne fra undervisning i maritime emner
  • Flytende engelsk, skriftlig og muntlig

Ønskede kvalifikasjoner:

  • Viten om, og anvendelse av, prinsipper for system og MTO-betraktninger
  • Dokumenterte resultat fra tverrfaglig samarbeid
  • Søkeren bør være reisevant innenfor Europa

Personlige egenskaper:

Det er avgjørende at søkeren er interessert i, og dyktig til å arbeide i team, både internt i HVL og med eksterne partnere. Den som ansettes må kunne arbeide selvstendig og kvalitetsbevisst innenfor stillingens rammer.

Hvordan søke på stillingen?

Send søknad og CV ved å klikke på knappen merket ”Søk stillingen” på denne siden.

Vi gjør oppmerksom på at søknader blir vurdert ut fra den informasjon som er lagt inn i www.jobbnorge.no ved søknadsfristens utløp. Det er søkers ansvar å sørge for at alle vedlegg er lagt inn innen fristen, herunder attester og vitnemål, fullstendig publikasjonsliste og relevante vitenskapelige arbeider.

Dersom vitnemålene, karakterutskrifter eller annen dokumentasjon ikke er på et skandinavisk språk eller engelsk, må søker selv laste opp attesterte omsettinger. Hvis vedleggene overskrider 25 MB må de komprimeres før opplasting eller legges ved som lenke.

Søkere med utenlandsk utdanning må i tillegg dokumentere at utdanningen samsvarer med en norsk doktorgrad. Se www.hkdir.no for mer informasjon om vurdering av høyere utdanning. 

HK-dir tilbyr automatisk godkjenning for enkelte grader fra utvalgte land. Dersom utdanningen til søkeren er dekket av ordningen med automatisk godkjenning, vil det være tilstrekkelig å legge ved dokumentasjon på dette. Du kan lese mer om ordningen med automatisk godkjenning her.

Vi gjør oppmerksom på at søknad om vurdering gjennom den ordinære godkjenningsordningen til HK-dir kan ta tid. Du bør derfor sende søknad om godkjenning så raskt som mulig når du vet at du vil søke på stillingen. Dersom du ikke har fått svar fra HK-dir innen søknadsfristen, legger du ved dokumentasjon fra HK-dir om at de har mottatt søknaden din. 

Søknadene blir sendt elektronisk til det sakkyndige utvalget. På bakgrunn av komiteens innstilling vil aktuelle søkere bli innkalt til intervju og prøveforelesning.

Søknader kan ikke sendes på e-post til enkeltpersoner ved høgskolen.

Vi tilbyr:

  • Gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse
  • Spennende fagmiljø med mulighet for kompetanseheving- og utvikling
  • Mulighet for trening i arbeidstiden

Stillingen er lønnet etter Statens lønsregulativ, i stillingskode 1109 - forsker.

Fra lønnen trekkes 2% til innskudd i Statens pensjonskasse.

Generell informasjon:

Vi gjør oppmerksom på at unntak fra den offentlige søkerlisten blir behandlet etter reglene i Offentlighetsloven. Søkere som har anmodet om å ikke bli ført opp på den offentlige søkerlisten, vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og rekruttere personer med minoritetsbakgrunn, nedsatt funksjonsevne og hull i CV. 

Høgskulen på Vestlandet er underlagt forskrift for eksportkontrollsystem. Forskriften kan komme til anvendelse i behandlingen av søknadene.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS