Ledig stilling ved Forsvarets forskningsinstitutts

Forsker modellering og simulering

Søknadsfrist: 11.10.2020

Forsvarets forskningsinstitutt

Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) er et av landets ledende kompetansemiljøer innen teknologi. FFI er en sivil forskningsinstitusjon direkte underlagt Forsvarsdepartementet. Virksomheten har omkring 700 ansatte, hvor over 500 er forskere og ingeniører som utvikler teknologi og kunnskap for å gjøre Norge i stand til å ha et tidsriktig og effektivt forsvar. Instituttet er tverrfaglig og dekker fag som fysikk, informatikk, kommunikasjonsteknologi, kybernetikk, anvendt matematikk, elektronikk, kjemi, biologi, medisin, statsvitenskap og økonomi. Instituttet ligger på Kjeller ved Lillestrøm og Karljohansvern i Horten.

Hva med å jobbe med utvikling av simuleringsmodeller?

Visste du…

… at en jobb som forsker kan være utrolig spennende, samtidig som det gir deg muligheten til å ha kontinuerlig utvikling innen fagområdet ditt?

… at en stilling som forsker hos oss bidrar til å opprettholde det gode forsvaret landet vårt har?

… at å jobbe hos oss innebærer stor grad av frihet og muligheten til å jobbe tverrfaglig med svært dyktige kolleger innen andre fagområder?

Nå søker vi etter deg som er utdannet innen informatikk, matematikk, fysikk eller andre lignende fagområder, og som har lyst på en spennende jobb hvor du kan være med på å utvikle analyseverktøy og simuleringsmodeller.

På FFI støtter vi Sjøforsvaret i arbeidet med å kartlegge maritime kampsystemers ytelse i ulike situasjoner. Dette arbeidet innebærer blant annet planlegging og deltagelse på sjøprøver, analyser av data, og utvikling av verktøy for prosessering, simulering, dataanalyse og prototyping.

Vi ønsker å styrke kompetansen innen modellering og simulering i vår forskergruppe, og dine arbeidsoppgaver vil blant annet være:

  • Videreutvikling av eksisterende simuleringsmodeller. Verktøy og programmeringsspråk som vi bruker er blant annet C#, C++, Matlab og SQL
  • Planlegging og deltakelse på sjøprøver og tester
  • Analyser

Arbeidsstedet er Kjeller, rett ved Lillestrøm – en 10 minutters togtur fra Oslo S.

Nødvendige kvalifikasjoner er utdanning med gode resultater innen de relevante fagområdene, på master- eller doktorgradsnivå. Oppgavene forutsetter gode ferdigheter innen informatikk og interesse for dette fagområdet.

Vi søker deg som er allsidig, faglig nysgjerrig og løsningsorientert. Du må ha gode kommunikasjons- og samarbeidsegenskaper, samtidig som du kan arbeide selvstendig og ta initiativ. Stillingen krever gode analytiske ferdigheter, og du må være motivert for å arbeide med anvendt forskning og levere resultater i tett dialog med våre oppdragsgivere.

Det er viktig for oss at du har god skriftlig og muntlig framstillingsevne, både på norsk og engelsk. Arbeidsspråket vårt er norsk.

Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke uten hensyn til alder, kjønn, bakgrunn og hull i CVen. FFI ønsker flere kvinner i denne type stillinger, kvinner oppfordres derfor til å søke.

Nyutdannede oppfordres spesielt til å søke.

De som søker jobb hos oss må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres i henhold til FFIs krav. Les mer om sikkerhetsklarering på ffi.no. For denne stillingen er det nødvendig å kun inneha norsk statsborgerskap. Det er også en forutsetning for stillingen at man tilfredsstiller fysiske krav for å kunne få sjømannsattest. Les mer om sikkerhetsklarering på ffi.no.

Vi kan tilby et utfordrende og tverrfaglig miljø med gode utviklingsmuligheter og spennende oppgaver. Vi har fleksibel arbeidstid og sommertid, bedriftsidrettslag, bedriftsavtale med treningssenter, og andre sosiale tilbud.

Lønnen på FFI følger statens lønnsregulativ og beregnes ut fra relevans, nivå og lengde på utdanning og erfaring. Det trekkes to prosent pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse.

Nærmere opplysninger får du ved å henvende deg til:

  • Tale Solberg Såstad, tlf. 33 03 38 64 / 99 57 13 89, eller
  • Jørn Inge Vestgården, tlf. 63 80 70 19 / 901 67 593

Send elektronisk søknad merket referansenummer 2020/02254, vedlagt kopier av vitnemål fra videregående og høyere utdanning og attester fra arbeidserfaring, innen 11. oktober 2020.

Referansenr: 2020/02254

Søk på stillingen

Kontaktpersoner:

Hjemmeside: www.ffi.no

Powered by Labrador CMS