LEDIG STILLING VED FORSVARETS FORSKNINGSINSTITUTT FFI

Forsker doktorgrad -  norsk sikkerhet

Søknadsfrist: 22.04.2024

Har du doktorgrad og ønsker å bidra til et sikrere Norge?

Interesserer du deg for økonomifaget, norsk sikkerhet, og samtidig ønsker å forske på viktige og synlige problemstillinger tett på beslutningstakere. Her er stillingen for deg!

Hos oss får du brukt utdannelsen og erfaringen din og utviklet deg i et tverrfaglig forskningsmiljø med nær tretti forskere innen forsvarsøkonomi. Vi vokser og søker nå etter forskere som vil bidra til å løse komplekse problemstillinger innenfor et av samfunnets viktigste og mest spennende områder.Vår jobb er å gi råd til forsvarssektorens øverste ledelse. Rådene vi gir er basert på analyser og forskning innenfor temaer som modernisering og effektivisering, logistikk, personell, investeringer og balansen mellom forsvarsstrukturen og tilgjengelige ressurser. For å få til dette legger vi stor vekt på hver ansattes kompetanseutvikling og faglig fordypning. Vi jobber prosjektbasert og samarbeider med blant annet ingeniører, matematikere, fysikere, statsvitere og offiserer. Vi har utstrakt kontakt med våre oppdragsgivere i Forsvarsdepartementet, Forsvaret og etatene i sektoren, samt andre nasjonale og internasjonale fagmiljøer.

Vi har behov for flere forskere til vårt fagmiljø, som du kan lese mer om her.

Arbeidsoppgaver

Arbeidsoppgavene spenner fra strategisk rådgivning til grunnforskning. 

Eksempler på arbeidsoppgaver og studier:

  • Optimal ressursanvendelse, måling av kostnad og nytte. Fremheve konseptuelle og empiriske utfordringer
  • Forsvarssektorens humankapital og det militære arbeidsmarkedet (arbeidsmarkeds- og adferdsøkonomi)
  • Strategisk rådgivning innen forsvarsøkonomi, makroøkonomi og strategisk konkurranse

Våre oppdrag og forskningsprosjekter krever både teoretiske og empiriske bidrag. Forskerne anvender metoder og teori som for eksempel paneløkonometri, spill- og produksjonsteori, aggregeringsproblemer og internasjonal makroøkonomi. Som arbeidsgiver oppfordrer vi til å selvstendig identifisere og utvikle egne prosjekter

Kvalifikasjoner

Vi ser etter deg som er har en doktorgrad innen økonomi, eller med en kvantitativ doktorgrad fra en annen fagkrets. Du kan gjerne ha arbeidserfaring, men kandidater som nå ferdigstiller doktorgraden sin oppfordres også til å søke. Du har gode akademiske resultater og kommuniserer godt skriftlig og muntlig, både på norsk og engelsk.

Personlige egenskaper

Som person er du selvdreven, analytisk og har gode samarbeidsevner. Du blir motivert av å bryne deg på problemstillinger som krever at du tenker bredt og nytt. Du skal jobbe med anvendt forskning, og må kunne interessere deg både for oppdragsgivers problemstillinger og den faglige utviklingen. Vi ser etter personer som har et genuint ønske om faglig utvikling.

Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CV-en eller behov for fysisk tilrettelegging. FFI ønsker flere kvinner i denne typen stillinger, kvinner oppfordres derfor til å søke.

Vi tilbyr

Vi kan tilby et dynamisk fagmiljø med stor og variert kontaktflate, spennende oppgaver og gode utviklingsmuligheter. Vi har et godt arbeidsmiljø med hyggelige kollegaer. Vi har fleksibel arbeidstid, sommertid, bedriftsidrettslag, tilskuddsordning for trening på treningssenter og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som tilbyr låne-, forsikrings- og pensjonsordninger.

Lønnen på FFI følger Statens lønnsregulativ og beregnes ut ifra relevans og nivå på utdanning og erfaring. Lønnen vil ligge mellom kr 670 000 og 847 000, avhengig av erfaring og utdanning. Det trekkes to prosent til pensjonsinnskudd i Statens pensjonskasse.

De som søker jobb hos oss må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres i henhold til FFIs krav. Les mer om sikkerhetsklarering på ffi.no.

Nærmere opplysninger om stillingen får du ved å henvende deg til:

  • Forskningsleder Morten Øhrn, tlf. 994 53 605, eller 
  • Forskningsleder Ane Ofstad Presterud, tlf. 901 90 961

 Send søknad vedlagt kopier av vitnemål, samt attester fra relevant arbeidserfaring innen 22. april 2024. 

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS