LEDIG STILLING VED FORSVARETS FORSKNINGSINSTITUTT

Forsker - informasjonsteknologi

Søknadsfrist: 06.02.2022

Forsvarets forskningsinstitutt

Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) er et av landets ledende kompetansemiljøer innen teknologi. FFI er en sivil forskningsinstitusjon direkte underlagt Forsvarsdepartementet. Virksomheten har over 770 ansatte, hvor rundt 600 er forskere og ingeniører som utvikler teknologi og kunnskap for å gjøre Norge i stand til å ha et tidsriktig og effektivt forsvar. Instituttet er tverrfaglig og dekker fag som fysikk, informatikk, kommunikasjonsteknologi, kybernetikk, anvendt matematikk, elektronikk, kjemi, biologi, medisin, statsvitenskap og økonomi. Instituttet ligger på Kjeller ved Lillestrøm og Karljohansvern i Horten.

Har du lyst på en jobb hvor du kan bidra til økt nasjonal sikkerhet?

Vi ser etter deg med kunnskap om informasjonsteknologi. Du må gjerne være nyutdannet!

Brenner du for å utforske nye teknologier? Digitalisering? Informasjonsdeling? Maskinlæring?

Hva om din kunnskap om informasjonsteknologi kan bidra til økt nasjonal sikkerhet? Det høres kanskje fjernt ut, men det er det vi jobber mot hver dag. For å få til dette ser vi nå etter flere dyktige kollegaer.

Hos oss kan nyutdannede med mastergrad gå rett inn i en forskerstilling. Det viktigste for oss er at du er interessert i ett eller flere av temaene informasjonsanalyse, maskinlæring, teknologi-ledelse, digital samhandling eller distribuerte systemer. Utenom det skal vi gi deg den opplæringen du trenger.

Vi jobber med å finne nye og ulike måter for Forsvaret å bruke informasjonsteknologi på. På ffi.no/jobb-og-karriere/operativ-ikt kan du lese mer om hva vi jobber med, i tillegg til å bli kjent med noen av oss.

Du kommer til å jobbe med å:

  • undersøke hvordan Forsvaret bruker informasjonsteknologi i dag, og finne ut av hvordan det kan forbedres
  • designe og utvikle prosesser som gjør at Forsvaret kan dele informasjon og samarbeide bedre
  • utforske hvilke muligheter som ligger i den teknologiske utviklingen, slik at Forsvaret utnytter informasjonsteknologi bedre i framtiden
  • foreslå hvordan teknologier som for eksempel automatisk informasjonsanalyse, kunstig intelligens, cloud og edge computing, kan gjøre Forsvaret bedre til å dele og utnytte informasjon
  • planlegge og gjennomføre eksperimenter i samarbeid med Forsvaret
  • delta i internasjonalt samarbeid
  • være rådgiver for Forsvaret og øvrige deler av forsvarssektoren

Vi tror du:

  • er allsidig, løsningsorientert og nysgjerrig
  • har glede av å samarbeide med andre og blir inspirert av å jobbe tverrfaglig
  • har et ønske om å videreutvikle deg faglig
  • kommuniserer godt på både norsk og engelsk

Trives du med å arbeide både konseptuelt og praktisk, liker å lære og har lyst på en stilling hvor du får brukt (nesten) alt du kan av teori? Da vil vi gjerne at du skal sende inn en søknad!

Du må ha master eller PhD innen informatikk eller andre relevante fagområder, som for eksempel matematikk, fysikk eller kybernetikk, med gode resultater. Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CV-en eller behov for fysisk tilrettelegging. FFI ønsker flere kvinner i denne typen stillinger, og kvinner oppfordres derfor til å søke. Nyutdannede oppfordres også til å søke.

Vi kan tilby utfordrende og spennende arbeidsoppgaver i et tverrfaglig og utviklingsorientert miljø. Vi har fleksibel arbeidstid, sommertid, bedriftsidrettslag, avtale med treningssenter og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som tilbyr låne-, forsikrings- og pensjonsordninger. Lønnen på FFI følger Statens lønnsregulativ og beregnes ut ifra relevans og nivå på utdanning og erfaring. Det trekkes to prosent til pensjonsinnskudd i Statens pensjonskasse.

De som søker jobb hos oss må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres i henhold til FFIs krav. Les mer om sikkerhetsklarering på ffi.no.

Nærmere opplysninger får du ved å henvende deg til:

  • Trude Bloebaum, tlf. 63 80 74 31 / 938 81 754

Send søknad vedlagt kopier av vitnemål fra videregående og høyere utdanning, samt attester, innen 6. februar 2022. Ref.nr. er 2022/00093.

Referansenr: 2022/00093

Søk på stillingen

Kontaktpersoner:

Hjemmeside: www.ffi.no

Powered by Labrador CMS