LEDIG STILLING VED VETERINÆRINSTITUTTET

Prosjektleder / prosjektmedarbeider - seksjon for miljø- og smittetiltak

Søknadsfrist: 12.06.2023

Veterinærinstituttet

Veterinærinstituttet er en forsknings- og kunnskapsorganisasjon underlagt Landbruks- og matdepartementet og Nærings- og fiskeridepartementet.

Instituttets visjon "God helse hos dyr, fisk og mennesker" skal nås gjennom tydelige mål og gjennom et strategisk, faglig samarbeide med partnere i over 40 land i tillegg til Norge.

Instituttet avdekker og avverger smittsomme sykdommer og andre trusler mot helsen til dyr, fisk, mennesker og miljø.

Sammen med myndigheter og næringsliv arbeider vi også strategisk for god dyrevelferd, trygg mat og bærekraftige bionæringer. Veterinærinstituttet er et nasjonalt referanselaboratorium på over 30 områder og internasjonalt referanselaboratorium for Verdens dyrehelseorganisasjon (WOAH) på flere områder.

Veterinærinstituttet har rundt 300 ansatte som sammen skal løse vårt viktige samfunnsoppdrag fordelt i våre lokaler i Tromsø, Harstad, Trondheim, Bergen, Sandnes og på hovedkontoret på Ås i Viken.

For ytterligere informasjon om oss viser vi til våre hjemmesider:

www.vetinst.no.

Er du en fremtidsrettet biolog som ønsker å bidra i kampen for å redde den atlantiske villaksen?

Da ønsker vi å komme i kontakt med deg. Veterinærinstituttet har ledig en fast forskerstilling, og er på jakt etter deg som er faglig ambisiøs, nysgjerrig og har en interesse for dette spennende fagområdet.

Stillingen vil være tilknyttet seksjon for miljø- og smittetiltak i Trondheim. Seksjonen har 24 ansatte som arbeider med genbank for vill laksefisk, bevaring og reetablering av ville laksebestander, samt bekjempelse av Gyrodactylus salaris og andre vannlevende, introduserte arter, deriblant pukkellaks. Seksjonen utfører også grunnstoffanalyser av fiskeskjell som en del av sporingsordningen for rømt oppdrettsfisk. Vår største oppdragsgiver er Miljødirektoratet.Veterinærinstituttet er opptatt av mangfold og inkludering i samfunnet, og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke stillingen, uavhengig av alder, kjønn, funksjonsevne, hull i CV, nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Arbeidsoppgaver

Vi kan tilby en innholdsrik og variert arbeidshverdag knyttet til hovedprosjektene «Bekjempelse av lakseparasitten G. salaris», «Bekjempelse av introduserte fiskearter», «tiltak mot pukkellaks», «Genbank for vill laksefisk» og «Bevaring og reetablering av vill laksefisk». Her er det altså en mulighet for å bidra og utgjøre en forskjell med tanke på å ivareta den norske villaksen. Prosjektlederansvar innenfor ett eller flere underprosjekter vil være aktuelt.Den som ansettes vil bli en del av en større gruppe med svært varierende arbeidsoppgaver. Ansvarsområder, grad av ansvar og arbeidsoppgaver innen denne vil være avhengig av hvilken kompetanse og kvalifikasjoner man tar med seg inn i stillingen. Perioder med mye reisevirksomhet i forbindelse med feltarbeid, samt arbeidsoppgaver innenfor andre prosjekt og områder må påregnes.

Kvalifikasjoner

Det kreves:

  • minimum relevant mastergrad eller tilsvarende innen biologi eller naturforvaltning
  • god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk
  • førerkort klasse B, men det er også ønskelig med klasse BE

I tillegg vektlegges:

  • erfaring fra relevant feltarbeid
  • erfaring fra arbeid med levende fisk
  • erfaring med prosjektarbeid
  • evne og ønske om å publisere både populærvitenskapelig og vitenskapelige arbeiderkunnskap om forvaltning av fisk

Personlige egenskaper

Vi ser etter deg som:

  • er positiv og samarbeider godt med de rundt deg.
  • liker å formidle kunnskap i ulike fora og medier
  • er strukturert og evner å takle høyt arbeidspress i perioder.
  • er analytisk og kan arbeide systematisk over tid.
  • har god gjennomføringsevne og kan jobbe selvstendig.
  • er initiativrik og nytenkende.

Du må kunne identifisere deg med Veterinærinstituttets verdier: fremtidsrettet, faglig ambisiøs og samspillende.Personlig egnethet og motivasjon for stillingen vil bli vektlagt.

Veterinærinstituttet tilbyr

  • en interessant stilling med spennende arbeidsoppgaver
  • et godt arbeidsmiljø preget av et høyt kompetansenivå, faglige utfordringer og mangfold
  • en fleksibel og inkluderende arbeidsplass
  • gunstige avtaler for lån og pensjonssparing i Statens pensjonskasse og for dette innskuddet trekkes 2 % av lønn

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ.

Stillingen innplasseres som forsker i stillingskode 1108, 1109,1110 eller 1183 avhengig av kvalifikasjoner. Hvis du finner ovennevnte av interesse gleder vi oss til å se din søknad. CV, vitnemål, attester og øvrige relevante dokumenter skal legges ved søknaden. Ønskes ytterligere opplysninger om stillingen er du velkommen til å kontakte seksjonsleder Asle Moen.

Vi gjør oppmerksom på at CV benyttes til utvidet søkerliste. Dersom du ønsker å unntas fra offentlig søkerliste, må dette begrunnes i søknaden. Opplysninger kan bli offentliggjort selv om du har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten. Du varsles dersom ønsket om reservasjon ikke tas til følge.

Webcruiter-ID: 4667493285

Søk på stillingen

Kontaktinformasjon

Powered by Labrador CMS