SPENNENDE JOBBMULIGHET VED Fakultet for utøvende kunstfag VED UNIVERSITETET I STAVANGER!

Dekan ved Fakultet for utøvende kunstfag

Søknadsfrist: 15.08.2021

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger (UiS) har omlag 12.000 studenter og 1.900 ansatte. Universitetet har store ambisjoner. Vi skal ha en innovativ og internasjonal profil og være en drivkraft i kunnskapsutviklingen og endringsprosesser i samfunnet. Vår felles retning skal drives frem av omtanke for bærekraftig omstilling og rettferdig samfunnsutvikling, gjennom nye måter å forvalte naturressursene på og legge til rette for bedre byer og lokalsamfunn. Energi, helse og velferd, læring for livet er våre satsingsområder.

I samspill og dialog med våre omgivelser regionalt, nasjonalt og internasjonalt har vi et åpent og innovativt klima for utdanning, forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid, nyskapning, formidling og museumsvirksomhet. Den faglige virksomheten ved universitetet er organisert i seks fakultet med 13 institutt og to nasjonale forsknings- og kompetansesenter i tillegg til Arkeologisk museum.


Vi er medlem i det europeiske nettverket for innovative universitet - European Consortium of Innovative Universities. Universitetet ligger i den mest attraktive regionen i landet med 300.000 innbyggere. Stavangerregionen har et dynamisk arbeidsmarked og tilbyr en rekke spennende kultur- og fritidsaktiviteter.

Sammen med våre ansatte og studenter vil vi løfte blikket, og våge å tenke stort og nytt – vi vil utfordre det velkjente og utforske det ukjente.

Om stillingen

Dekan er leder for den samlede virksomheten ved Fakultet for utøvende kunstfag.

Universitetet søker en utviklingsorientert dekan som assosierer seg med våre verdier (uavhengig, involverende og skapende), og som kan bidra til at universitetet utvikler seg i tråd med våre mål om å:

  • ha attraktive og fremtidsrettede utdanninger som møter samfunnets utfordringer
  • være en attraktiv forskningspartner som følge av kritisk og uavhengig forskning med høy internasjonal kvalitet
  • være en attraktiv partner innenfor utøvende og teoretiske kunstfaglige disipliner på høyt internasjonalt nivå
  • være en profilert kompetanse- og formidlingsinstitusjon som gjennom samarbeid skaper verdier og ny kunnskap til nytte for individ og samfunn.

Dekan vil ha en sentral rolle i den videre utviklingen av fakultetet i samsvar med universitetets strategi. Som del av universitetets ledergruppe skal dekan bidra til ledelse og tverrfaglig samarbeid på tvers av fakultet og avdelinger innenfor utdanning, forskning/kunstnerisk utvikling, formidling og innovasjon.

Dekan skal legge til rette for og stimulere til høy kvalitet i utdanningene og gode kunstfaglige forskningsmiljøer, samt inspirere og motivere studenter og ansatte til faglig utvikling. Hun eller han skal sørge for at de samlede ressurser brukes på en god og hensiktsmessig måte i samsvar med universitetets målsettinger, videreutvikle fakultetets strategi og initiere endringer som er nødvendige for gjennomføring av strategien.

Dekan er øverste leder for alle ansatte ved fakultetet og har direkte personalansvar for fakultetsdirektør og to avdelingsledere. Til stillingen ligger også resultatansvar for studier, forskning/kunstnerisk utviklingsarbeid og fakultetets økonomi. Dekan skal legge til rette for utvikling av eksternt finansiert virksomhet.

Nærmere informasjon om ansvarsområde og arbeidsoppgaver fremgår av generell stillingsbeskrivelse for dekaner ved UiS. Arbeidsspråket er norsk og engelsk.

Dekan ansettes på åremål for fire år fra 1.1.2022 med mulighet for ansettelse i totalt tre perioder.

Om fakultetet

Fakultet for utøvende kunstfag tilbyr høyere kunstfaglig utdanning, forskning og kunstnerisk utviklingsarbeid innenfor utøvende og skapende kunstdisipliner. Fakultetet utdanner utøvende musikere og dansere, instrumental- og dansepedagoger. Dette skjer gjennom utøvende bachelor- og masterprogram, samt årsenheter og videreutdanninger. I samarbeid med Fakultet for kunstfag ved Universitetet i Agder har fakultetet ambisjoner om å tilby doktorgradsprogram i kunstnerisk utviklingsarbeid.

Det er i dag ca 250 studenter og 80 ansatte ved fakultetet fordelt på fagseksjoner i klassisk musikk, jazz/improvisert musikk, dans, korpsdirigering, pedagogikk og kunstfagdidaktikk, og en enhet med musikkproduksjon og opptaksteknikk. Organisatorisk er fakultetet inndelt i en fakultetsadministrasjon og to fagavdelinger; Avdeling for klassisk musikk og Avdeling for jazz, dans, PPU og musikkproduksjon.

Fakultetet er aktivt i nasjonale og internasjonale nettverk innenfor sine fagområder, og har et regionalt ansvar for det nasjonale talentutviklingsprogammet. Med en høy frekvens av konserter, forestillinger og formidlingsaktiviteter på flere utøverarenar og i nærheten til regionens kunst- og kulturmiljø, er fakultetet også en profilert kulturaktør i regionen. Fakultetet er strategisk lokalisert med campus i nærheten av sine primære kompetanse- og fagmiljø, praksisfelt og regionale kontaktnett i Bjergsted kulturpark.

Les mer om fakultetet på våre nettsider.

Vi søker dekan som har:

  • en åpen og motiverende lederstil preget av integritet, samarbeid og nyskaping
  • relevant ledererfaring fra kultur- eller kunnskapsorganisasjon,og erfaring med medvirkningsbaserte prosesser
  • vist prioriterings-, beslutnings- og gjennomføringsevne
  • evne til å bygge tillit og lede på tvers av avdelinger og fagmiljø
  • høy vitenskapelig/kunstnerisk kompetanse innenfor et relevant fagområde for fakultetet, på minimum førstestillingsnivå
  • erfaring fra undervisning, forskning/kunstnerisk utviklingsarbeid og formidling på universitets-/høgskolenivå
  • vist evne til å bygge nettverk, lokalt, nasjonalt og internasjonalt
  • god fremstillingsevne på norsk, eller et annet skandinavisk språk, og engelsk

Vi tilbyr

  • sentral lederposisjon ved et universitet i positiv utvikling
  • dyktige og engasjerte medarbeidere i aktive fagmiljø
  • interessante og utviklende lederoppgaver
  • en god mulighet til å være med å forme framtida gjennom utvikling av undervisning, forskning/kunstnerisk utviklingsarbeid og formidling
  • lønn etter Statens lønnsregulativ, l.pl. 17.500, kode 1474, kr 1.050.000-1.200.000 bto pr år. I særskilte tilfeller kan høyere avlønning vurderes.
  • medlemskap i Statens pensjonskasse som sikrer gode pensjons- og forsikringsordninger
  • mer om ansattgoder og fordeler på våre nettsider

Mangfold

Universitetets verdier er å være uavhengig, involverende og skapende. Vi vurderer mangfold som en ressurs i vårt arbeids- og læringsmiljø, og er opptatt av å vise respekt for hverandres ulikheter og bakgrunn. Universell utforming skal prege våre fysiske og digitale læringsmiljø, og arbeidsplassen vil om nødvendig bli lagt til rette for ansatte med nedsatt funksjonsevne.

Dersom du vurderer stillingen som interessant oppfordrer vi deg til å søke, uavhengig av kjønn, funksjonsevne, kulturell bakgrunn eller om du en periode har vært utenfor arbeidslivet .

Universitetet ønsker flere kvinner i ledende stillinger og oppfordrer derfor kvinner til å søke. Dersom flere søkere anses å ha likeverdige kvalifikasjoner, vil en kvinne bli prioritert foran en mann.

Kontaktinformasjon

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

Opplysninger om ansettelsesprosessen fås ved henvendelse til teamleder rekruttering May Merete Tjessem Opdal, tlf: 51 83 30 11, e-post may-m.t.opdal@uis.no.

Søknad

Søk stillingen elektronisk via "Søk stillingen" på denne siden. Her registreres minimum søknadsbrev, relevant utdanning og arbeidserfaring samt språkferdigheter. I søknadsbrevet må du få frem din kompetanse og motivasjon for stillingen.

Relevante vitnemål, attester og eventuelt annen dokumentasjon som du ønsker det skal tas hensyn til ved vurdering av søknaden, lastes opp som vedlegg. Dokumentasjonen må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk. Dersom vedleggene overskrider 30 MB til sammen må de komprimeres før opplasting.Søknaden blir vurdert ut fra informasjonen som foreligger i Jobbnorge ved søknadsfristen. Sørg derfor for at søknaden tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kriteriene som er beskrevet over.

Vi gjør også oppmerksom på at opplysninger om søker kan bli offentliggjort selv om søker har anmodet om ikke å bli oppført på offentlig søkerliste, jf. offentlighetsloven § 25. Dersom din anmodning ikke blir tatt til følge vil du bli varslet om dette.

UiS vurderer bare søknader og vedlegg registrert i Jobbnorge.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS