Kriminalomsorgens høgskole og utdanningssenter KRUS har en ledig spennende stilling!

Instituttleder

Søknadsfrist: 01.09.2021

KRUS

Kriminalomsorgens samfunnsoppdrag er å gjennomføre varetektsfengsling og straffereaksjoner på en måte som er betryggende for samfunnet og som motvirker straffbare handlinger. Målet vårt er at den domfelte etter soning skal velge å leve et kriminalitetsfritt liv. Vår visjon er «Straff som endrer» og våre verdier er: trygghet, åpenhet og nytenking som er førende for vår atferd og som organisasjon. Les mer om vår virksomhetsstrategi her. Kriminalomsorgen består av Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI), Kriminalomsorgens høgskole og utdanningssenter KRUS og fem regioner med cirka 60 lokale fengsler og friomsorgskontor.


Kriminalomsorgens høgskole og utdanningssenter KRUS er den eneste i Norge som utdanner fengselsbetjenter og er kompetansesenter for kriminalomsorgen. Vi har et viktig samfunnsmandat knyttet til å utvikle og formidle kompetanse til kriminalomsorgen både i Norge og i utlandet. Vi tilbyr høyskolekandidatutdanning i straffegjennomføring som kvalifiserer for stilling som fengselsbetjent, et påbyggingsstudium som fører til graden Bachelor i straffegjennomføring og flere etter- og videreutdanninger. I tillegg driver KRUS en utstrakt forsknings- og utviklingsvirksomhet. KRUS har utviklet seg fra etatsskole til å tilby akkrediterte studier i 2012. I 2019 startet det første bachelorkullet, og vi har nå som mål å bli en institusjonsakkreditert høyskole fra 2024. KRUS har ca 65 ansatte og holder til sentralt i Lillestrøm. Les mer om oss på www.krus.no.

Vil du jobbe i en etat med et viktig samfunnsoppdrag?

Om stillingen

KRUS er en liten høyskole med store ambisjoner. Vi har som mål å bli en institusjonsakkreditert høyskole i 2023. Et ledd for å nå målet er å styrke integreringen av forskning og undervisning, og vi søker nå en instituttleder ved Institutt for kriminalomsorgsstudier for å lede dette arbeidet. Instituttet har ansvar for høgskolekandidatstudiet og bachelorstudiet i straffegjennomføring og KRUS har som målsetting å utvide studietilbudet ytterligere Ansettelsen skjer på åremål for fire år, med mulighet for ansettelse i ytterligere to fireårs-perioder etter utlysning.

KRUS er en høyskole i stor utvikling. Høgskolekandidatstudiet utgjør grunnutdanningen av fengselsbetjenter i Norge. Denne profesjonsutdanningen er lønnet. Siden 2019 har vi gjennomført et påbyggingsstudium som fører frem til graden Bachelor i straffegjennomføring. KRUS tilbyr også enkeltemner innen radikalisering og voldelig islamisme, isolasjon, systematisk endringsarbeid og forebygging, psykiske lidelser og veiledning.

Instituttet har 32 medarbeidere og er inndelt i to seksjoner; seksjon for kriminalitet, straff og organisasjon og seksjon for sikkerhet og kriminalitetsforebygging. Hver seksjon ledes av en studieleder. Organiseringen med to seksjoner i instituttet er ny fra 1. august 2021. For instituttleder vil arbeidet blant annet handle om å videreutvikle fagprofilen i instituttet, løfte forskningen ytterligere og lede prosesser som skal føre til opprettelse og utvikling av studier. Andre prioriterte oppgaver vil være arbeid med å etablere en kultur for stolthet, tillit og fellesskap i instituttet og mellom avdelinger.

Instituttleder er øverste faglige og administrative leder for instituttet, rapporterer til direktøren og inngår i direktørens ledergruppe. Instituttleder har ansvar for gjennomføring og utvikling av KRUS’ studieprogram, herunder at studieprogram er basert på det fremste innen forskning, faglig utviklingsarbeid og erfaringskunnskap som tilfredsstiller alle krav til akkrediterte studier. Instituttleder har det overordnede vitenskapelige ansvaret for instituttets portefølje. Instituttleder har også personalansvar for to studieledere og kvalitetsrådgiver.

Arbeidsoppgaver

  • Ansvar for vitenskapelig ledelse og videreutvikling av instituttets studietilbud, FoU-arbeid, formidling og kvalitetsarbeid.
  • Skape en positiv organisasjonskultur og stimulere til et produktivt, trygt og godt arbeids- og læringsmiljø for ansatte og studenter.
  • Sørge for at organisatoriske forhold legges best mulig til rette for instituttets aktiviteter.
  • Utvikle eksisterende og nye studieprogram i nært samarbeid med studieledere, vitenskapelige ansatte og administrasjonen
  • Ansvar for å legge til rette for forsknings- og utviklingsarbeid i tett samarbeid med studieledere, prorektor forskning, vitenskapelige ansatte og i god dialog med praksisfeltet.
  • Overordnet ansvar for samarbeid med praksisfeltet, aktuelle etater og fagmiljø, internt og eksternt og nasjonalt og internasjonalt
  • Stimulere til publisering i relevante tidsskrifter og bidra til utvikling og prioritering av større FoU-prosjekter
  • Ansvar for at den vitenskapelige virksomheten ved instituttet blir profilert utad – nasjonalt og internasjonalt, i samarbeid med prorektor forskning
  • Budsjett-, resultat- og personalansvar for instituttet, herunder god forvaltning, økonomistyring og ressursforvaltning
  • Det er ønskelig at instituttleder driver eget FoU arbeid. Omfang avtales nærmere.

Utdanning og erfaring

  • solid faglig tyngde med kompetanse på doktorgradsnivå, gjerne professorkompetanse, innenfor ett av instituttets fagområder
  • bred forskningsportefølje innen relevante juridiske, samfunnsvitenskapelige eller profesjonsvitenskapelige temaer
  • bred undervisningserfaring fra universitets- og høyskolesektoren og god høyskolepedagogisk kompetanse
  • gode leder- og samarbeidsegenskaper
  • kunnskap om kriminalomsorgens virksomhet er en fordel.

For å videreføre arbeidet med utvikling av høyskolen ser vi etter deg som har evne til strategisk tekning og relevant ledererfaring med gode resultater fra universitets- og høyskolesektoren. Hvis du har erfaring fra relevante profesjonsutdanninger vil det være en fordel. Du må ha evne til å oppnå resultater og kunne sikre vitenskapelig og administrativ utvikling. Det er viktig at du kommuniserer godt på norsk og engelsk, og at du har god kunnskap om relevant regelverk.

Personlige egenskaper

For å lykkes i rollen må du ha gode samarbeids- og lederegenskaper og fremstå som en tydelig og samlende leder. Vi søker deg med evne til å bygge et arbeidsmiljø basert på stolthet, tillit og fellesskap. Da tror vi det er viktig at du evner å motivere og inspirere, og til å opparbeide deg legitimitet gjennom vitenskapelig og personlig integritet. Du må identifisere deg med kriminalomsorgens verdier som er åpenhet, trygghet og nytenking.

Vi tilbyr

  • en spennende og utfordrende lederjobb med å videreutvikle instituttet innen forskning, formidling og undervisning
  • åremålsstilling som instituttleder kode 1475 avlønnet i henhold til kvalifikasjoner og relevant erfaring etter Statens lønnsregulativ i lønnsspennet kr 800 000 - kr 960 000. Ved spesielt godt kvalifiserte søkere kan høyere avlønning vurderes. Det trekkes 2 % pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse
  • ansettelsen skjer på åremål for fire år, med mulighet for ansettelse i ytterligere to fireårs-perioder etter utlysning, totalt 12 år. Det blir trukket 2 % innskudd til Statens pensjonskasse
  • mulighet for faglig utvikling i et arbeidsmiljø med høy kompetanse og stort engasjement
  • meningsfulle oppgaver i en etat med et viktig samfunnsoppdrag
  • et spennende fagfelt med tverrfaglig nettverk
  • gode pensjons- forsikrings- og låneordninger i Statens pensjonskasse
  • kantineordning, gode treningsmuligheter og parkering
  • fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger.


    Generell informasjon

    Kriminalomsorgen mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker oss medarbeidere med ulik kompetanse, livserfaring og perspektiv for å kunne bidra til en enda bedre oppgaveløsning.

    Vi jobber for å realisere regjeringens inkluderingsdugnad om at 5 % av nyansettelser i staten skal være personer med nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en.

    Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

    Kjenner du deg igjen i en av disse kategoriene, kan du krysse av i jobbsøkerportalen vår. Du kan lese mer om kravene for å bli vurdert som søker i disse gruppene her.

    Velkommen som jobbsøker hos oss.

    Vi gjør oppmerksom på at det må ikke være noe å utsette på vandelen til den som ansettes. Dette må dokumenteres med en uttømmende politiattest forut for ansettelse.

    Vi gjør også oppmerksom på at opplysninger om søkere kan bli offentliggjort selv om søker har bedt om å være unntatt søkerlisten. Søker vil i så fall bli varslet om dette og gitt anledning til å trekke søknaden.

    Den som ansettes må rette seg etter organisasjonsmessige eller andre endringer som blir bestemt om arbeidsområdet.

    Nærmere opplysninger om stillingen ved
    direktør Kristina V. Lægreid, tlf 415 34 548.

  • Henvendelse kan i fortrolighet også gjøres til våre rådgivere i rekrutteringen: Per Gauslaa, partner, per.gauslaa@assessit.no, tlf. 97775649 eller Trine Bjertnes Tangen, partner, trine.tangen@assessit.no, tlf. 90553525.


    For spørsmål om elektronisk utfylling av CV kan Jobbnorge
    kontaktes på 75 54 22 20.

    Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS