Høgskolen i Molde annonserer

Stipendiatstilling i helseledelse - oppgavedeling og samhanding

Søknadsfrist: 01.09.2024

Høgskolen i Molde - Vitenskapelig høgskole i logistikk (HiMolde) er en ledende utdannings- og forskningsinstitusjon innen flere av sine fagområder, hvor visjonen «Med kunnskap for bærekraft og innovasjon» skal gjenspeiles i all vår virksomhet.

Vi tilbyr over 40 ulike studieprogram, fra årsstudier til doktorgradsutdanning innen områder som helse- og sosialfag, IT, juss og samfunnsvitenskap, logistikk, Sport Management og økonomi.

Vi har drøyt 260 ansatte og 3 600 studenter ved våre studiesteder i Molde og Kristiansund.

Om stillingen / arbeidsoppgaver

Høgskolen i Molde, Avdeling for økonomi og samfunnsvitenskap, har ledig en stipendiatstilling i ledelse i helse- og sosialsektoren, tilknyttet vårt doktorgradsprogram i helse- og sosialfag: «Profesjonsutøving – vilkår og utvikling». For videre lesning om dette programmet, se her.

Ledelse i helse- og sosialtjenesten er en viktig del av HiMoldes satsingsområder. Avdeling for økonomi og samfunnsvitenskap tilbyr Master i helseledelse i samarbeid med NTNU Ålesund og Høgskulen i Volda, og har en forskningsgruppe med stor forskningsaktivitet. Du kan lese mer om mastergraden her.

Her kan du lese mer om forskningsgruppen helse og velferdsforskning.

Tema for doktorgradsarbeidet, og utgangspunkt for prosjektbeskrivelse NOU 2005:3, «Fra stykkevis til helt — En sammenhengende helsetjeneste» dannet utgangspunktet for samhandlingsreformen og har vært definerende for hvordan norsk helsetjeneste, helsepolitikk og helsetjenesteforskning har forstått utfordringsbildet i helsetjenesten frem til i dag. Denne diskusjonen tas videre i NOU 2023:4, «Tid for handling - Personellet i en bærekraftig helse- og omsorgstjeneste», som vil ha stor innvirkning i arbeidet med å utvikle bærekraftige helsetjenester i årene fremover. Et sentralt område i denne utviklingen vil være tiltak som tilrettelegger for best mulig bruk av personell og deres kompetanse. 

En ny oppgavedeling/oppgaveglidning/oppgavefordeling i helse- og velferdstjenesten vil berøre både profesjoner, organiseringen av tjenesten og helseledelse. Samtidig vil det kreve en ny retorikk i den politiske styringen av velferdstjenestene. Med utgangspunkt i relevante samfunnsvitenskapelige perspektiver ønsker vi et prosjekt som undersøker muligheter og utfordringer knyttet til en ny oppgavedeling. Vi ønsker et prosjekt som bidrar til å utvikle en teoretisk orientert forståelse av fenomenet oppgavedeling, og hvordan fenomenet kommer til utrykk i spenningsfeltet mellom profesjoner, organisasjoner, ledelse og politisk styring. Vi ønsker også at prosjektet ser på oppgavedeling i lys av tidligere reformtrender, og da spesielt hvordan en ny oppgavedeling påvirker forholdet mellom differensiering og integrasjon i helse- og velferdstjenesten.

Kvalifikasjoner

Din høyere utdanning må tilsvare 5 års heltidsstudier på toppen av opptakskravene for bachelorgrad i Norge. Dette vil normalt tilsvare at du har både en bachelor- og mastergrad. Med utdanningsbakgrunn fra andre land, kan det bety at du må ha mer enn 5 år med det som kalles høyere utdanning i hjemlandet ditt. Vennligst se GSU-listen for relevant informasjon om hvordan utdanning fra andre land vurderes her.

Mastergraden din (eller tilsvarende) skal utgjøre minst ett helt studieår (60 studiepoeng), og skal inneholde et individuelt studentarbeid, normalt en masteroppgave. Minste gjennomsnittskarakter på mastergraden skal være karakteren B eller bedre på ECTS-karakterskalaen, eller tilsvarende gjennomsnittskarakter på andre karakterskalaer. 

Personlige egenskaper vil vektlegges, og du må beherske både norsk (eller annet skandinavisk språk) og engelsk.

Kandidatene vil hovedsakelig bli vurdert og rangert ut fra prosjektskissens kvalitet og relevans.

Ansettelse og tiltredelse betinger opptak på det felles doktorgradsprogrammet i helse- og sosialfag ved Høgskolen i Molde og Høgskulen i Volda. Opptak/tiltredelse må skje innen tre måneder etter ansettelsesvedtaket. Informasjon om programmet og hvordan du søker om opptak.

Vi tilbyr

Ansettelsesperioden er på inntil fire år fra tiltredelsesdato. En ansettelse på fire år inkluderer 25 prosent arbeidsplikt (undervisning, veiledning eller administrative oppgaver). Du lønnes i statens lønnsregulativ som 1017 Stipendiat i kr 532 200. For spesielt kvalifisert søker kan høyere lønn avtales. 2 prosent av lønnen trekkes som pensjonsinnskudd i Statens pensjonskasse. En høyere lønn kan vurderes for spesielt kvalifiserte kandidater. Ansettelsen skjer i henhold til gjeldende norsk regelverk for åremålsstillinger i offentlig sektor og retningslinjer for ansettelse som stipendiat ved universiteter og høyskoler.

Søknad

Søknaden må sendes inn via nettportalen jobbnorge.no

Sammen med søknaden må du sende inn:

  • En skisse med beskrivelse av ditt foreslåtte forskningsprosjekt innenfor den tematikken vi her har skissert, på maksimalt 9 sider. Skissen skal ha en tittel, en oversikt over forskningen, herunder problemstillinger, forskningsmetode og forskningens bidrag i forhold til eksisterende faglitteratur. En skisse som ikke oppfyller disse kriteriene medfører at din søknad blir forkastet.
  • CV (som oppsummerer din utdanning og arbeidserfaring)
  • Kopi av dine utdanningsbevis og karakterutskrifter på engelsk eller på et skandinavisk språk, med dokumenterte karakterskalaer. Mangel på muligheter for verifisering av dokumentene vil føre til at din søknad blir forkastet.
  • Masteroppgave eller tilsvarende selvstendig studentarbeid. Hvis oppgaven din er på et annet språk enn engelsk eller et skandinavisk språk, må du legge ved et sertifisert sammendrag av avhandlingen på engelsk.
  • Akademiske publikasjoner (f eks konferanseinnlegg) som søkeren ønsker vurdert.
  • Navn, stillinger og e-postadresser til tre personer som kontaktes som referanser for dine akademiske og personlige kvalifikasjoner. 

Søknadsfristen er 1. september 2024.

For ytterligere opplysninger, kontakt: 

  • Førsteamanuensis Erlend Vik (erlend.vik@himolde.no), 
  • Førsteamanuensis Kari Bachmann (kari.bachmann@himolde.no) eller 
  • Dekan Oskar Solenes (oskar.solenes@himolde.no)

Annet

Høgskolen i Molde deltar i regjeringens inkluderingsdugnad. Vi vil gjerne ha søknad også fra deg som har nedsatt funksjonsevne eller hull i CVen, og som ellers fyller kvalifikasjonsvilkårene til stillingen.

Vi gjør oppmerksom på at søkerlisten kan bli gjort offentlig selv om søker ber om anonymitet, jf offentleglova § 25, 2. ledd. Anmodningen om unntak fra offentlighet må begrunnes.

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen

  • Erlend Vik (Førsteamanuensis), erlend.vik@himolde.no
  • Kari Bachmann (førsteamanuensis), kari.bachmann@himolde.no
  • Oskar Solenes (Dekan), oskar.solenes@himolde.no
Powered by Labrador CMS