Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Underdirektør - Universitetsbiblioteket (UB)

Søknadsfrist 17.02.2019

Om stillingen

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Universitetsbiblioteket i Oslo har ansvar for å yte bibliotek- og informasjonstjenester til alle faglige enheter ved universitetet og til Oslo Universitetsykehus. Biblioteket har ca. 180 ansatte fordelt på fire avdelingsbibliotek, Digitale tjenester og Administrasjonen.


Universitetsbiblioteket er en viktig del av universitetets forskningsinfastruktur og har som sin fremste oppgave å bidra tilat UIO når sine mål. I samarbeid med fagmiljøene skal biblioteket tilby informasjonsressurser og tjenester som bidrar til å styrke kjernevirksomhetene forskning, utdanning og formidling. Biblioteket har en sentral rolle i utviklingen av læringsmiljøet ved universitetet, og er avgjørende for hvordan læringsformer og formidling kan ivaretas på nye arenaer.

Flere stillinger fra Universitetet i Oslo

Universitetsbiblioteket (UB) er en viktig aktør i utviklingen av Universitetet i Oslo som et ledende europeisk universitet og som en aktiv samfunnsaktør. UB bidrar aktivt til utvikling innenfor forskning, utdanning, formidling og innovasjon. Studenter og ansatte stiller store krav til UBs evne til å levere informasjonstjenester av høy kvalitet. Åpen vitenskap, læringsmiljø, campusutvikling, digitalisering, undervisning og kommunikasjon er viktige elementer i arbeidet med å videreutvikle UBs og HumSam-bibliotekets rolle og synlighet ved UiO inn i vår digitale fremtid.

Vi søker etter en engasjert, nytenkende og dedikert leder til HumSam-biblioteket, det største avdelingsbiblioteket ved UiO. HumSam har ansvar for bibliotektjenester til fire fakultet (Teologisk, Utdanningsvitenskapelig, Humanistisk og Samfunnsvitenskapelig fakultet),samt Kulturhistorisk museum og flere andre enheter ved UiO. UB utvikler gode og varierte tilbud og tjenester til våre brukere.

Evne til å ha god dialog og kontakt med de ulike fagmiljøene og enhetene er derfor svært viktig. Stillingen rapporterer til bibliotekdirektøren og er leder for HumSam-biblioteket, den er derfor en viktig strategisk stilling for UB. HumSam-biblioteket har medarbeidere med spisskompetanse innenfor alle fagfelt i humaniora og samfunnsvitenskap, i tillegg har vi et stort miljø med sterk bibliotekfaglig kompetanse.

Organisasjonen er i kontinuerlig endring, med økt samarbeid på tvers av fagmiljøer og enheter på UiO. Dette påvirker arbeidsprosesser og tjenesteutvikling til våre brukere og kan bety at stillingens innhold og ansvar kan endres. Gjennom økt satsing på undervisning og forskerstøtte, forskningsformidling, ulike arrangementer og utstillinger, samt ansvar for å videreutvikle en fremtidsrettet organisasjon, vil vi bidra til å bygge opp under UiOs sentrale ambisjoner. I denne forbindelsen er det viktig å videreutvikle en god samarbeidskultur.

Arbeidsoppgaver

  • Daglig ledelse av HumSam-biblioteket
  • Aktiv deltakelse i UBs ledergruppe med fokus på strategisk utvikling av UB
  • Lede større og mindre prosjekter og prosesser
  • Kontakt med fagmiljøer på UiO og andre relevante samarbeidspartnere
  • Bidra til synliggjøring av UBs ulike tilbud og posisjonering av UB internt og eksternt

Kvalifikasjonskrav

  • Universitets- eller høyskoleutdanning på masternivå innen relevant fagområde
  • Solid ledererfaring med personal- og økonomiansvar
  • Bred erfaring med ledelse av endrings- og utviklingsprosesser i komplekse kunnskapsorganisasjoner
  • God forståelse for fremtidsrettede bibliotektjenester og utfordringer
  • Erfaring fra universitets- og høyskolesektoren vektlegges
  • God muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk og engelsk

Personlige egenskaper

Vi søker en engasjert og nytenkende leder med høy gjennomføringsevne. Du trives best i grenseflaten mellom det operative og strategiske, hvor evnen til å bygge gode relasjoner, både internt og eksternt, blir viktig for å lykkes. Din evne til formidling og god kommunikasjon på alle nivåer vektlegges høyt, samt evne til å skape engasjement og bidra til et positivt arbeidsmiljø.

En nysgjerrig og lyttende tilnærming til mennesker og utfordringer er viktig, samtidig som du evner å ta beslutninger og være tydelig når det er nødvendig. Ved vurderingen av søkerne vil det bli lagt vekt på personlig egnethet i forhold til lederegenskaper, samarbeidsevner og fleksibilitet.

Vi tilbyr

  • Et godt og utviklingsorientert arbeidsmiljø i moderne lokaler sentralt på Blindern
  • En allsidig og utfordrende lederjobb
  • Tverrfaglig samarbeid og et spennende miljø i landets største fag- og forskningsbibliotek
  • Gode velferdstilbud, fleksibel arbeidstid, god pensjonsordning

Lønn fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr 754 900 og kr 848 800, avhengig av ansiennitet og kompetanse. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere avlønning vurderes.

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev
  • CV
  • Vitnemål, attester

Søknad må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Kontaktinformasjon

Nærmere opplysninger om stillingen:

  • Bibliotekdirektør Hanne Graver Møvig, mobil 45264592

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS