Har du lyst på en av Norges mest spennende lederjobber innen arbeidslivsområdet?

Avdelingsdirektør for Nasjonal overvåkning av arbeidsmiljø og helse

Søknadsfrist: 17.04.2023

Statens arbeidsmiljøinstitutt

Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI) er det nasjonale kunnskapsorganet og forskningsinstituttet på arbeidsmiljø- og helseområdet i Norge. STAMI er en underliggende etat av Arbeids- og inkluderingsdepartementet (AID), og har som visjon at norsk arbeidsliv skal være i stand til å forebygge sykdom, fremme god helse og skape verdier gjennom gode arbeidsmiljøer. STAMI skal bidra til dette gjennom den nasjonale rollen som kunnskapsleverandør, og vår virksomhet omfatter forskning og utredning, arbeidsmiljøovervåking, undervisning, rådgivning og kommunikasjon.

STAMI er i positiv utvikling og vi tilbyr en spennende arbeidsplass med snart 150 ansatte, hvorav ca. halvparten har dr.grad. Vår kunnskapsproduksjon omtales jevnlig i media, vises til av beslutningstagere og vi får plass på viktige samfunnsarenaer. STAMI ligger sentralt til i grønne omgivelser ved Majorstua i Oslo.

Om NOA - Nasjonal overvåkning av arbeidsmiljø og -helse

STAMI har siden 2006 bygget opp det nasjonale overvåkningssystemet for arbeidsmiljø- og helse i Norge, med formål å vise status, trender og utvikling på arbeidsmiljøområdet. Overvåkingssystemet er i dag fortsatt i rivende utvikling, og er blitt et solid vitenskapsbasert fundament for bl.a. arbeidsmiljømyndighetenes og partene i arbeidslivets prioriteringer på arbeidsmiljøområdet, samt for politikkutvikling på feltet.

Den nasjonale satsingen arbeidsmiljoportalen.no hviler i stor grad på informasjon og kunnskap fra NOA og STAMI. Områdets primæroppgave er ikke forskning, men det benyttes avansert vitenskapelig metodikk i bl.a. analysearbeidet.

Området består av 11 svært kompetente medarbeidere med bred og tverrfaglig vitenskapelig kompetanse på arbeidsmiljøområdet. I felleskap utarbeider vi et etterspurt og anvendbart nasjonalt faktagrunnlag på arbeidsmiljøfeltet som legges frem hvert tredje år.

Arbeidsoppgaver

Som avdelingsdirektør for NOA vil du blant annet:

  • Lede NOA faglig, strategisk og administrativt
  • Ha personalansvar for områdets ansatte. Bidra til kompetanseutvikling og et godt arbeidsklima
  • Inngå i STAMIs ledergruppe og bidra til instituttets samlede utvikling og måloppnåelse, bl.a. gjennom samarbeid med instituttets øvrige faggrupper
  • Videreutvikle det strategiske samarbeidet med instituttets kommunikasjonsområde
  • Være en pådriver i endring av arbeidsmetodikk, digitalisering og utvikling av overvåkingssystemet i samarbeid med interne og eksterne samarbeidspartnere
  • Formidle og promotere områdets aktiviteter til en stor og voksende målgruppe, inkl. media
  • Forankre områdets aktiviteter og prioriteringer hos stakeholdere, bl.a. departement, myndigheter, partene i arbeidslivet og samarbeidende institusjoner
  • Sikre fortsatt godt samarbeid med områdets dataleverandører, som SSB og NAV
  • Arbeide for å utvide områdets datagrunnlag Holde tritt med den vitenskapelige utviklingen på området
  • Digital utvikling av områdets portefølje.

Kvalifikasjoner

Kvalifikasjonskrav:

  • Utdanning på minimum mastergradsnivå innenfor relevant fagfelt. Dr.gradskompetanse og solid erfaring fra vitenskapelig arbeid, epidemiologisk forståelse, samt fordypning innen arbeidsmiljø- og helsefeltet, vil betraktes som positivt
  • Kunnskap om norsk arbeidsliv, arbeidslivets organisering og partssamarbeid
  • Erfaring fra formidlingsarbeid, samt flytende skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk

Ønskede kvalifikasjoner:

  • Erfaring fra myndighetsstøttende arbeid og forståelse for slikt arbeid opp mot politiske prosesser
  • Relevant ledererfaring fra kunnskapsmiljøer
  • Erfaring fra nasjonalt og internasjonalt nettverksarbeid
  • Erfaring med digitaliseringsprosjekter og utvikling av tjenester.

Personlige egenskaper

  • Gode evner til å motivere medarbeidere gjennom å skape gode arbeidsmiljøforhold for høykompetente, autonome medarbeidere som skal arbeide mot felles mål
  • Evne til å skape handlingsrom for medarbeidernes utvikling
  • Stor arbeidskapasitet, samt evne til å prioritere mellom oppgaver og forstå roller
  • Evne til å jobbe strukturert og planmessig mot både fastsatte og fremtidige mål
  • Evne til å tenke kreativt og gripe muligheter som vil kunne styrke områdets utvikling
  • Gode samarbeids- og relasjonsbyggende egenskaper
  • Være en tydelig og engasjert bidragsyter i STAMIs ledergruppe og i utviklingen av instituttet

Kvalifikasjonskrav, ønskede kvalifikasjoner og personlig egnethet vil vektlegges i vurderingen av kandidater.

Hos oss får du

Vi tilbyr en spennende, utviklende og utadrettet lederstilling på strategisk nivå i en etat med vind i seilene. Du vil få ansvaret for et prioritert område i god fart, med kompetente og motiverte medarbeidere, hvor også spennende utviklingsoppgaver venter.

Stillingen er en fast heltidsstilling som avdelingsdirektør og lønnes etter Statens regulativ.

  • Lønn etter avtale

Plassering av lønn er avhengig av utdanning, erfaring og kvalifikasjoner. Fra lønnen innbetales 2 % pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse, noe som innebærer tjenestepensjonsordning, samt yrkesskade- og gruppelivsforsikring.

Ytterligere informasjon om Statens arbeidsmiljøinstitutt finnes på våre nettsider www.stami.no

Kontaktinformasjon

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

  • Margrethe Schøning, avdelingsdirektør administrasjon, tlf. 23 19 51 30, e-post: margrethe.schoning@stami.no
  • Mari Andsem Moland, administrasjon- og personalsjef, tlf: 23 19 54 19, e-post: mari.moland@stami.no
  • Pål S. Øverby, Raadgiverhuset Rekruttering AS, tlf: 90 52 68 41, e-post: paal@raadgiverhuset.no

Hvordan søker du stillingen

Alle som søker stillingen må søke digitalt gjennom rekrutteringsportalen Jobbnorge: "Søk stillingen". Du må laste opp relevante vitnemål og attester. Vitnemål og/eller karakterutskrifter henter du fra vitnemålsportalen i Jobbnorge.

Søkere med utenlandsk utdanning (både bachelor og/eller master), må legge ved sertifisert oversettelse til engelsk eller skandinavisk dersom originalvitnemålet og karakterutskriftene ikke er på et av disse språkene. Søkere må i tillegg legge ved NOKUT sin generelle vurdering om utdanningen (bachelor og master) samsvarer med norsk mastergrad. Se www.nokut.no for mer informasjon om generell vurdering av høyere utdanning. Har du ikke fått svar innen søknadsfristen, kan du legge ved dokumentasjon fra NOKUT om at de har mottatt søknaden din.

Søknadsfrist: Mandag 17. april 2023

Tiltredelse: Etter avtale

Inkludering og mangfold

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Vi legger vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne eller etnisk bakgrunn. Du er også velkommen til å søke selv om du har stått utenfor arbeid og utdanning i en lengre periode (hull i CVen). Våre lokaler er universelt utformet, og vi ønsker å legge forholdene til rette for personer med nedsatt funksjonsevne.

Dersom du som søker krysser av for nedsatt funksjonsevne, etnisk bakgrunn eller hull i CVen, gjør vi deg oppmerksom på at denne opplysningen kan brukes til statistikkformål i samsvar med kravene i personvenvernforordningen artikkel 13 og 14.

Du kan be om å bli unntatt fra den offentlige søkerlisten. Dette må i så fall begrunnes. Vi kontakter deg dersom ønsket ditt ikke tas til følge

Jobbnorge-ID: 242709

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS