Spennende jobbmulighet ved Avdeling for omsorg og etikk ved UNIVERSITETET I STAVANGER!

Avdelingsleder - Avdeling for omsorg og etikk

Søknadsfrist: 31.01.2023

UiS hovedlogo positiv RGB

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger (UiS) har omlag 12.000 studenter og 2.200 ansatte. Universitetet har store ambisjoner. Vi skal ha en innovativ og internasjonal profil og være en drivkraft i kunnskapsutviklingen og endringsprosesser i samfunnet. Vår felles retning skal drives frem av omtanke for grønn og bærekraftig omstilling og rettferdig samfunnsutvikling, gjennom nye måter å forvalte naturressursene på og legge til rette for bedre byer og lokalsamfunn. Energi, helse og velferd, læring for livet er våre satsingsområder.

I samspill og dialog med våre omgivelser regionalt, nasjonalt og internasjonalt har vi et åpent og innovativt klima for utdanning, forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid, nyskapning, formidling og museumsvirksomhet. Den faglige virksomheten ved universitetet er organisert i seks fakultet med 13 institutt og to nasjonale forsknings- og kompetansesenter i tillegg til Arkeologisk museum.


Vi er medlem i det europeiske nettverket for innovative universitet - European Consortium of Innovative Universities. Universitetet ligger i den mest attraktive regionen i landet med 300.000 innbyggere. Stavangerregionen har et dynamisk arbeidsmarked og tilbyr en rekke spennende kultur- og fritidsaktiviteter.


Sammen med våre ansatte og studenter vil vi løfte blikket, og våge å tenke stort og nytt – vi vil utfordre det velkjente og utforske det ukjente.

Bli med å gjøre en forskjell!

Om stillingen

Universitetet i Stavanger har ledig åremålsstilling som avdelingsleder ved Det helsevitenskapelige fakultet, Avdeling for omsorg og etikk fra 1. august 2023.

Avdelingsleder er leder for den samlede virksomheten ved avdelingen, rapporterer til dekan og inngår i ledergruppen ved fakultetet.Avdeling for omsorg og etikk er en forskningsaktiv avdeling og er en del av den samlede undervisningsressursen ved fakultetet. De ansatte er engasjert i flere forsknings- og undervisningsprosjekter med internasjonale og nasjonalesamarbeidspartnere. Avdelingsleder skal stimulere til gode forskningsmiljøer og høy kvalitet i utdanningene, samt inspirere og motivere studenter og ansatte til faglig utvikling.

Avdelingsleder skal sørge for at de samlede ressursene ved avdelingen brukes på en god og hensiktsmessig måte i studieprogrammene og i samsvar med universitetets målsettinger, bidra til å videreutvikle avdelingens strategi og initiere endringer som er nødvendige for gjennomføring av strategien.

Til stillingen ligger faglig og administrativt resultatansvar for avdelingens totale virksomhet samt personalansvar for ansatte ved avdelingen. Avdelingsleder har også medansvar for fakultetets totale virksomhet, og for at fakultetets samlede ressurser brukes på en effektiv og hensiktsmessig måte i samsvar med universitetets målsettinger. Avdelingsleder skal også legge til rette for utvikling av eksternt finansiert virksomhet.

Nærmere informasjon om ansvarsområde og arbeidsoppgaver fremgår av generell stillingsbeskrivelse for avdelingsledere ved UiS.

Arbeidsspråk er norsk og engelsk.

Avdelingsleder ansettes på åremål for fire år med mulighet for ansettelse i totalt tre perioder.

Om fakultetet og avdelingen

Det helsevitenskapelige fakultet er matriseorganisert og de ansatte er organisert i tre fagavdelinger og en fakultetsadministrasjon.

Avdelingene er organisert med utgangspunkt i forskningsområder, og leverer undervisning til de ulike studieprogrammene.

Avdelingslederne har personalansvar, men ikke budsjettansvar/budsjettdisponeringsmyndighet. Fakultetet tilbyr bachelorutdanninger i sykepleie og paramedisin, mastergradsutdanninger i helsevitenskap, i helsesykepleie, i jordmorfag, i rus og psykisk helsearbeid, i prehospitale tjenester og i sykepleie med spesialisering i anestesi-, intensiv- og operasjonssykepleie, samt videreutdanning i kreftsykepleie. Videre tilbys forskerutdanning (Ph.D) i helse og medisin og forskerskolen PROFRES - Nasjonal forskerskole for profesjonsrettet og praksisnær forskning på områdene helse, velferd og utdanning. Fakultetet har følgende programområder for forskning: Profesjonelle relasjoner i velferdsyrker, Helsefremming ved kroniske plager, E-læring, omsorgsteknologi og simulering, Livsfenomener og omsorg, og Samfunnsdeltakelse i skole og arbeidsliv. Forskningssenteret SHARE - Senter for kvalitet og sikkerhet i helsetjenesten er også hjemmehørende ved fakultetet. Det er i dag ca. 255 ansatte og ca. 1.300 studenter tilknyttet fakultetet.Se fakultetets strategi her.

Avdeling for omsorg og etikk utvikler og formidler tverrvitenskapelig kunnskap om omsorg og etikk. Avdelingen bidrar til å utdanne reflekterte og høyt kvalifiserte profesjonsutøvere, og skal være en arena der aktuelle spørsmål og dilemmaer knyttet til omsorg og etikk utforskes og utfordres. Avdelingen har for tiden 65 ansatte inklusive stipendiater og postdoktorer. Kompetansen spenner over teoretisk og klinisk fordypning, tverrvitenskapelige, kritiske og innovative tilnærminger til omsorg og omsorgsetikk, samt metodeutvikling. Avdelingen omfatter to programområder for forskning, hhv "Profesjonelle relasjoner i velferdsyrker" og "Livsfenomener og omsorg". Programområdene utvikler og formidler tverrvitenskapelig og profesjonsrettet kunnskap som er relevant for omsorg, etikk og helse

Les mer om fakultetet og avdelingen på våre nettsider.

Kvalifikasjonskrav

Vi søker etter en utviklingsorientert avdelingsleder som har:

  • en motiverende, inkluderende og fasiliterende lederstil preget av samarbeid, medvirkning og dialog
  • relevant erfaring, ledererfaring fra kunnskapsorganisasjon er en fordel
  • evne til å prioritere og gjennomføre vedtatte planer og strategier
  • evne til å inspirere til faglig utvikling
  • vitenskapelig kompetanse på doktorgradsnivå innenfor et relevant fagområde for avdelingen, og betydelig erfaring fra undervisningog formidling på universitets-/høgskolenivå
  • evne til nyskaping og nettverksbygging lokalt, nasjonalt og internasjonalt

Vi tilbyr

  • en sentral lederposisjon ved fakultetet og et godt samarbeidsklima i lederkollegiet
  • dyktige og engasjerte medarbeidere i aktive fagmiljø
  • interessante og utviklende lederoppgaver, samt mulighet for å delta i lederutviklingsprogram
  • et ambisiøst arbeidsfelleskap og et inkluderende arbeidsmiljø
  • en god mulighet til å være med å forme framtida gjennom utvikling av undervisning, forskning og formidling
  • lønn etter Statens lønnsregulativ, l.pl.17.500, kode 1003, kr 940.000 - 1.050.000 bto pr år. I særskilte tilfeller kan høyere avlønning vurderes. Herfra trekkes lovfestet pensjonsinnskudd
  • mulighet for retrettstilling etter fullført åremålsperiode
  • gunstige vilkår i Statens pensjonskasse
  • mer om ansattgoder og fordeler på uis.no

Mangfold

Universitetets verdier er å være uavhengig, involverende og skapende. Det helsevitenskapelige fakultet og UiS skal være et trygt arbeids- og læringsmiljø for alle, med nulltoleranse for diskriminering. Vi anser mangfold som en viktig ressurs i vårt arbeids- og læringsmiljø, og er opptatt av å vise respekt for hverandres ulikheter og bakgrunn. Universiell utforming skal prege våre fysiske og digitale læringsmiljø, og arbeidsplassen vil om nødvendig bli lagt til rette for ansatte med nedsatt funksjonsevne.

Dersom du vurderer stillingen som interessant oppfordrer vi deg til å søke, uavhengig av kjønn, funksjonsevne, kulturell bakgrunn eller om du en periode har vært utenfor arbeidslivet.

Universitetet vil rekruttere flere kvinner i ledende stillinger og oppfordrer derfor kvinner til å søke. Det praktiseres kjønnskvotering i samsvar med Hovedavtalen i staten.

Kontaktinformasjon

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

  • Dekan ved Det helsevitenskapelige fakultet Eldar Søreide, epost:eldar.soreide@uis.no, tlf: 992 74 615

Spørsmål om ansettelsesprosessen kan rettes til HR-rådgiver Helene Engelsgjerd Figved, e-post: helene.e.figved@uis.no, tlf: 51 83 15 58.

Søknaden

Søk stillingen elektronisk via "Søk stillingen" på denne siden. Her registreres minimum søknadsbrev, relevant utdanning og arbeidserfaring samt språkferdigheter. I søknadsbrevet må du få frem din kompetanse og motivasjon for stillingen.

Relevante vitnemål, attester og ev annen dokumentasjon som du ønsker det skal tas hensyn til lastes opp som vedlegg til søknaden. Dokumentasjonen må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk. Dersom vedleggene overskrider 30 MB til sammen må dekomprimeres før opplasting.

Søknaden blir vurdert ut fra informasjonen som foreligger i Jobbnorge ved søknadsfristen. Sørg derfor for at søknaden din tydelig viserhvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kompetansekravene som er beskrevet over.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søker kan bli offentliggjort selv om søker har anmodet om ikke å bli oppført på offentligsøkerliste, jf offentlighetsloven § 25.

UiS vurderer bare søknader og vedlegg registrert i Jobbnorge.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS