Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Avdelingsingeniør - maskinromstekniker (Seksjon for basis systemdrift)

Søknadsfrist: 15.08.2021

Om stillingen

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.

Universitetets senter for informasjonsteknologi (USIT) er et godt og spennende sted å jobbe, og vi legger stor vekt på at de tilsatte skal ha utfordrende og lærerike oppgaver som gir gode muligheter for faglig utvikling. Oppdraget vårt er samfunnsnytte, nyskapning og effektive tjenester. Som den sentrale delen av IT-virksomheten på UiO, skal vi utvikle og levere de beste tjenestene til studenter, som stiller høye krav til digitalitet, og til forskere og undervisere som er blant de fremste i landet.


Fra stabilt nett og gode lagringstjenester til HPC-tjenester for partikkelakseleratoren i CERN og genforskning for framtidens legemidler, ligger USIT helt i teten som leverandør både til UiO og andre i innenfor forskning og UH-sektoren. USIT er et av landets største IT-faglige miljøer med i overkant av 200 fast ansatte og en omsetning på mer enn 260 millioner kroner.

Seksjon for basis systemdrift har ansvar for datahaller, fysiske tjenermaskiner, løsning for backup og fysisk datalagring, virtualisering av tjenermaskiner, VDI-infrastruktur og installasjon av operativsystem på tjenermaskiner. Seksjonen har faglig ansvar for anskaffelser innen sitt ansvarsområde, og samarbeider tett med underavdeling for forskerstøtte for å tilby forskningsmiljøene på UiO gode løsninger.

I seksjon for basis systemdrift søker vi nå en engasjert avdelingsingeniør til fast stilling. Stillingen innebærer oppfølging av tjenermaskiner på datarommene våre, inklusive feilmelding til og oppfølging overfor leverandører samt kommunikasjon med våre kunder og brukere for å sikre disse gode tjenester.

Du blir en del av et team med gode kolleger og høy kompetanse, både internt i seksjonen, men også som del av et stor fagmiljø i USIT.

Hovedoppgaver vil være:

  • Livsløpsoppfølging av fysiske tjenermaskiner, herunder montering, OS-installasjon og grunnleggende oppsett, oppfølging overfor brukere/ kunder og til slutt nedlegging.
  • Overvåking, feilsøking og feilmelding mot leverandører.
  • Ta imot og behandle hendvendelser fra andre deler av organisasjonen innenfor seksjonens fagområde.
  • Ta imot og behandle hendvendelser fra våre eksterne kunder.

Kvalifikasjonskrav

  • Det kreves fullført lærlingutdannelse i dataelektronikerfaget eller tilsvarende relevant retning, alternativt relevant utdannelse på høgskole- eller universitetsnivå. Realkompetanse med relevans for oppgavene kan kompensere for utdanningskravet.
  • Erfaring med arbeid i datarom.
  • Erfaring med fysiske tjenermaskiner og leverandørkontakt.
  • Kunnskap om Linux og Windows som operativsystemer, herunder installasjon.
  • Generell programmeringskompetanse

I tillegg legger vi vekt på:

  • Erfaring med overvåking av servere
  • Erfaring med bruk av API-grensesnitt

Personlige egenskaper

Vi søker en initiativrik og strukturert medarbeider. Du har gode samarbeidsegenskaper og evne til å arbeide selvstendig. Gode norskkunnskaper både muntlig og skriftlig er en forutsetning.

Vi tilbyr

  • Faglige utfordringer og spennende arbeidsoppgaver i en organisasjon med høy kompetanse
  • Stillingen er fast og avlønnes som avdelingsingeniør (kode 1085) i lønnspenn mellom kr 396.900,-­ til kr 461.300,- avhengig av kompetanse/erfaring.
  • Gode muligheter for faglig og personlig utvikling
  • Fleksibel arbeidstid, gode velferdsordninger og mulighet for trening i arbeidstiden
  • Medlemskap i Statens Pensjonskasse med god pensjonsordning og mulighet for gunstig lån.

Søknaden skal inneholde

  • søknadsbrev
  • CV
  • Vitnemål, attester, liste med 2-3 referanser (navn, tilknytning til søker, epostadresse og telefonnummer)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

  • Seksjonsjef Morten Werner Forsbring, mob. 900 39 290

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS