LEDIG STILLING VED UNIVERSITETET I AGDER

Doktorgradsstipendiat ved Senter for utdanningsforskning (Udforsk)

Søknadsfrist: 08.12.2024

Universitetet i Agder har over 1500 ansatte og nesten 14 000 studenter. Det gjør oss til en av Sørlandets største arbeidsplasser.

Våre ansatte forsker, underviser og formidler kunnskap fra alle sine fagområder. Universitetet holder til på to moderne campuser i Kristiansand og Grimstad.

Om stillingen

Ved Universitetet i Agder er det ledig en 100 % stilling som doktorgradsstipendiat for en periode på 3 år. Arbeidssted er Campus Kristiansand. Tiltredelse etter avtale.Stillingen er tilknyttet Udforsk – Senter for utdanningsforskning, og skal handle om kunstig intelligens (KI) og utdanning. Med utdanning menes alt fra barnehage og skole, til videregående opplæring og høyere utdanning. Vi inviterer aktuelle søkere til å utarbeide selvstendige prosjektbeskrivelser knyttet til dette temaet i en norsk/nordisk utdanningskontekst.

Udforsk samler et tverrdisiplinært humanistisk og pedagogisk forskningsmiljø, fra alle fakultetets institutter. Senteret har i dag tre tematiske satsningsområder: Demokrati og medborgerskap i utdanningen, Praksisnær utdanningsforskning og Språk, tekst og teknologi i barnehage, skole og lærerutdanning.

Fakultet for humaniora og pedagogikk er organisert i fire institutt: Institutt for pedagogikk, Institutt for fremmedspråk og oversettelse, Institutt for nordisk og mediefag, samt Institutt for religion, filosofi og historie. Forskningsmiljøet i Udforsk er faglig sammensatt, noe som også reflekteres i fakultetets mange forskningsgrupper.

Det er en forutsetning for tiltredelse at stipendiaten tas opp på fakultetets ph.d.-program

Programmet har fire spesialiseringer:

 Spesialisering i litteraturvitenskap, spesialisering i religion, filosofi og historie, spesialisering i språkvitenskap og spesialisering i pedagogikk.

Aktuelle kandidater kan ha bakgrunn i eksempelvis pedagogikk, religion, historie, norsk/nordisk, engelsk, fremmedspråk, eller andre fagfelt med relevans for Udforsk. Den som tilsettes, vil ansettes ved det instituttet med størst faglig relevans for forskningsprosjektet og likeså tilknyttes den mest relevante spesialiseringen i ph.d.-programmet. Vi ber søkere sette seg inn i og angi hvilket institutt og hvilken spesialisering de mener egner seg best for deres prosjektforslag.

Arbeidsoppgaver

Den som tilsettes vil arbeide med forskningsprosjektet beskrevet i søknadens prosjektskisse, innenfor Udforsk og andre relevante forskningsmiljø på fakultetet. Ph.d-utdanningen omfatter også en opplæringsdel.

Nødvendige kvalifikasjoner

Kriterier for ansettelse i stilling som doktorgradsstipendiat fremgår av Forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialkandidat.

Stipendiaten må ha nødvendige kvalifikasjoner for opptak til fakultetets ph.d.-program.

Den som ansettes må beherske norsk eller et annet skandinavisk språk, skriftlig og muntlig. Det kreves gode kunnskaper i engelsk, skriftlig og muntlig.

Ønskede kvalifikasjoner

  • Det vil bli lagt vekt på god formuleringsevne, evne til originalitet, kritisk tenking og selvstendig arbeid.
  • Kvaliteten på prosjektbeskrivelsen vil tillegges stor vekt.
  • Det vil bli lagt vekt på relevansen for Udforsk og fakultetets forskning

Personlige egenskaper

Personlig egnethet og samarbeidsevner vil bli tillagt vekt. Stillingen stiller krav til å kunne arbeide målrettet, ryddig, konsentrert og selvstendig.

Vi tilbyr

  • faglig utvikling i en stor, spennende og samfunnsviktig organisasjon
  • et godt, inkluderende og mangfoldig arbeidsmiljø
  • moderne lokaliteter og et allsidig velferdstilbud
  • medlemskap i Statens pensjonskasse

Mer om UiA som arbeidsplass.

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ 17.515, kode 1017 stipendiat, kr 532 200 bto pr år. Fra lønnen går det lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Generell informasjon

UiA er et åpent og inkluderende universitet. Vi har tro på at mangfold beriker arbeidsplassen og gjør oss bedre. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, alder, kulturell bakgrunn, nedsatt funksjonsevne eller “hull i CV-en".

Innenfor spesialiseringen i pedagogikk oppfordres menn spesielt til å søke stillingen.

Den som ansettes, har rettigheter og plikter etter de retningslinjer som til enhver tid gjelder for stillingen. Ansettelse foretas av Ansettelsesutvalget for undervisnings- og forskerstillinger ved Universitetet i Agder.

Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju. Det vil også bli innhentet referanser etter nærmere avtale med søkeren.I henhold til offentlighetsloven § 25, 2.ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant ved eventuell offentliggjøring.

Søknad

Søknaden og nødvendige opplysninger om utdanning og erfaring (inkludert vitnemål og attester) sendes elektronisk, benytt linken "Søk stillingen".

Følgende må lastes opp elektronisk:

  • vitnemål med karakterer
  • masteroppgave/hovedfagsoppgave. Kandidater som er i sluttfasen, kan vedlegge et utkast
  • prosjektbeskrivelse på maks 7 sider, inkludert litteraturliste
  • attester
  • eventuelle faglige og/eller vitenskapelige publikasjoner, samt liste over disse samt eventuell annen FoU-virksomhet
  • dokumentasjon av språkferdigheter på norsk/skandinavisk.
  • søkere med utdanning fra utlandet skal vedlegge en offisiell beskrivelse av karaktersystemet der utdanningen er avlagt
  • Søkeren har selv ansvar for å levere fullstendig dokumentasjon digitalt innen søknadsfristen. All dokumentasjon må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk.

Søknadsfrist: 8.12.2024

Kontaktinformasjon

For spørsmål om stillingen:

For spørsmål om søknadsprosessen:

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS