Førsteamanuensis / førstelektor / universitetslektor i bioingeniørfag
Søknadsfrist: 06.01.2025
Publisert
Universitetet i Agder har over 1500 ansatte og nesten 14 000 studenter. Det gjør oss til en av Sørlandets største arbeidsplasser.
Våre ansatte forsker, underviser og formidler kunnskap fra alle sine fagområder. Universitetet holder til på to moderne campuser i Kristiansand og Grimstad.
Om stillingen
Ved Universitetet i Agder, Fakultet for teknologi og realfag er det ledig en fast 100 % stilling som førsteamanuensis/førstelektor/ universitetslektor i bioingeniørfag. Arbeidssted er Campus Kristiansand. Tiltredelse 01.08.25, eller etter avtale med fakultetet.
Institutt for naturvitenskapelige faghar over 70 ansatte, og instituttets studietilbud omfatter årsstudium i fysikk og biologi, bachelorprogram i biologi og bioingeniørfag, masterprogram i kystsoneøkologi og naturfag i lærerutdanningene (barnehagelærer-, grunnskolelærer- lektor- og PPU). Instituttet har aktive forskere innen bl.a. naturfagdidaktikk, fysikk, kjemi, biomedisin, evolusjon og økologi. Tilknyttet instituttet er også Centre for Coastal Research og naturmuseet og botanisk hage ved UiA.
Arbeidsoppgaver
Undervisning på bachelorprogrammet i bioingeniørfag, primært i medisinsk biokjemi, kvalitetssikring og automasjon
Undervisningen vil være av både teoretisk og praktisk karakter, inklusive laboratoriekurs og prosjektarbeid
Veiledning knyttet til ekstern praksis og bacheloroppgaver
Bidra med videreutvikling av undervisning knyttet til bioingeniørutdanningen
Funksjonen som studieprogramleder kan tillegges stillingen.
Andre arbeidsoppgaver avhengig av kompetanse.
Det forventes at den som ansettes aktivt vil delta i en av instituttets forskningsgrupper.
Nødvendige kvalifikasjoner
Autorisasjon som bioingeniør i Norge
Relevant mastergrad
Erfaring fra akkreditert medisinsk laboratorium.
Gode kunnskaper om kvalitetsovervåkning, automasjon og bruk av laboratoriedatainformasjonssystemer
Faglige forutsetninger for å undervise og veilede studenter teoretisk og praktisk i medisinsk biokjemi og laboratorieteknologi
For tilsetning som førsteamanuensis kreves det doktorgrad eller tilsvarende i bioingeniørfag.
Arbeidsspråket ved Universitetet i Agder er norsk. Den som ansettes må beherske norsk eller et annet skandinavisk språk, skriftlig og muntlig. I tillegg stilles det krav om å beherske engelsk. Det stilles krav til søkeres evne til muntlig og skriftlig fremstilling.
Ønskede kvalifikasjoner
Erfaring med undervisning og veiledning på universitet/høgskole
Kunne vise til god evaluering av egen undervisningspraksis
Digital kompetanse for undervisning- og formidlingsformål
Kunnskap om det norske helsevesenet
Vilje og evne til å reflektere over egen didaktisk tilnærming i undervisningen og til å utvikle sin undervisning deretter
Vilje og evne til å engasjere deg i utviklingsarbeid innen eget fagfelt, og for instituttet som helhet
Har et sterkt nasjonalt og/eller internasjonalt forsknings- og/eller undervisningsnettverk
Har dokumentert evne til å sikre ekstern finansiering og å lede forskningsprosjekter.
Personlige egenskaper
Personlige egenskaper og egnethet for stillingen vil bli vektlagt, der god formidlingsevne i undervisningssituasjoner er særlig vesentlig. Det vil bli lagt vekt på samarbeidsevner, selvstendighet og vilje til å ta egne initiativ. Det kreves god arbeidskapasitet og høy grad av fleksibilitet. Vi søker en person som engasjerer seg for laboratoriemedisinsk fag- og utviklingsarbeid.
Vi tilbyr
Varierte arbeidsoppgaver i en stor, spennende organisasjon med et viktig samfunnsoppdrag
En stilling med utviklingsmuligheter i et mangfoldig miljø
Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ lønnsplan 17510, kode 1011 førsteamanuensis, kr 700 000 – 850 000 brutto pr år, kode 1198 førstelektor 700 000 850 000 brutto pr. år, eller kode 1009 universitetslektor 600 000 – 750 000 brutto pr. år. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. Fra lønnen går det lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.
Generell informasjon
UiA er et åpent og inkluderende universitet. Vi har tro på at mangfold beriker arbeidsplassen og gjør oss bedre. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, alder, kulturell bakgrunn, nedsatt funksjonsevne eller “hull i CV-en".
Den som ansettes, har rettigheter og plikter etter de regler som til enhver tid gjelder for stillingen, og man må påregne endring i organisering og oppgaver. Ansettelse foretas av Ansettelsesutvalget for undervisnings- og forskningsstillinger ved Universitetet i Agder.
Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju og prøveforelesning. Det vil også bli innhentet referanser etter nærmere avtale med søkeren. Den endelige innstillingen vil være en helhetsvurdering basert på sakkyndig vurdering, prøveforelesning, intervju og referanser. Mer om ansettelsesprosessen.
I henhold til offentlighetsloven § 25, 2.ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant ved eventuell offentliggjøring.
Søknad
Søknaden og nødvendige opplysninger om utdanning og erfaring (inkludert vitnemål og attester) sendes elektronisk, benytt linken "Søk stillingen".
Følgende må lastes opp elektronisk:
cv
attester og vitnemål
liste over publikasjoner
vitenskapelige arbeider (inntil 10)
ev. dokumentasjon av utdanningsfaglig kompetanse
ev. andre
Søkeren har selv ansvar for å levere fullstendig dokumentasjon digitalt innen søknadsfristen. All dokumentasjon må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk.