Stilling:

Avdelingsingeniør (Inst. for ark,. hist., rel. og teologi)

Søknadsfrist 20. august 2018

Ved UiT Norges arktiske universitet, Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning, er det ledig 3-årig engasjement for avdelingsingeniør med ansvar for IT-utvikling og -drift tilknyttet «Befolkningsundersøkelser i nord» fra 1. juli 2018. Engasjementet er tilknyttet Registreringssentral for historiske data (RHD) ved Institutt for arkeologi, historie, religionsvitenskap og teologi, Fakultetet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning (HSL).

Nærmere opplysninger om stillingene og prosjektet fås ved henvendelse til:

Engasjementets tilhørighet

Engasjementet er primært tilknyttet Registreringssentral for historiske data (RHD) ved Institutt for arkeologi, historie, religionsvitenskap og teologi (AHR). AHR har totalt rundt 70 ansatte, hvorav 25 faste vitenskapelige stillinger fordelt på historie, arkeologi og religionsvitenskap. Instituttet tilbyr studieprogram for bachelor-, master- og ph.d.-grad. Søkere bør gjøre seg kjent med instituttets forskningsstrategi: https://uit.no/om/enhet/forskning?p_dimension_id=88152 (under oppdatering).

Registreringssentralen gjør historisk kildemateriale tilgjengelig i elektronisk format slik at kildene blir lettere tilgjengelig for forskning. Arbeidet består i å dataregistrere folketellinger, kirkebøker og andre kilder som finnes i Arkivverket, og som gjøres tilgjengelig i søkbar form på internett. Folketellingene er også tilgjengelig i kodet format for statistisk bearbeiding. RHD består av to avdelinger. Avdelingen for administrasjon, forskning og faglig ledelse ligger ved UiT, registreringsavdelingen ligger i Målselv kommune. RHD leder byggingen av et Historisk befolkningsregister for 1800- og 1900-tallet, primært til bruk i sosialhistorisk og demografisk forskning, se http://www.rhd.uit.no

Engasjementets arbeidsoppgaver

Avdelingsingeniøren vil være del av UiTs strategiske satsing på det tverrfaglige prosjektet «Befolkningsundersøkelser i nord». Dette prosjektet er knyttet til spesifikke leveranser under temaet «Sosial ulikhet i helse», som er ledet av Registreringssentral for historiske data i samarbeid med forskningsgruppen «The Stein Rokkan Research Group for Quantitative Social and Political Science» ved Institutt for samfunnsvitenskap. Prosjektet vil samarbeide nært med Handelshøgskolen ved Fakultetet for biovitenskap, fiskeri og økonomi, UiT. Registreringssentralen har fra før en fast stilling som overingeniør og samarbeider med personalet ved Avdeling for sentral IT, Institutt for informatikk (ved Fakultet for naturvitenskap og teknologi) og Det helsevitenskapelige fakultet.

«Befolkningsundersøkelser i nord» skal utvikle nye fremragende forskningsmiljøer gjennom samarbeid på tvers av fakulteter og fagmiljøer for å svare på nasjonale og internasjonale spørsmål om helse og levekår. Det helsevitenskapelige fakultet og Institutt for informatikk ved UiT er to av flere viktige samarbeidspartnere. Utgangspunktet for en tematisk satsning på «Sosial ulikhet i helse» er at våre data vil kunne bidra til økt kunnskap om hvorfor helsetilstanden er jevnt over dårligere og levealderen kortere blant mennesker med kort utdanning, lav inntekt og lav yrkesstatus.

Registreringssentralen og The Stein Rokkan Research Group bygger opp omfattende datasett hvor individdata er nestet i territorielle enheter over tid og sted. Gjennom prosjektet vil databasene suppleres med longitudinelle helsedata fra blant annet Tromsø-undersøkelsen. Datasettene åpner muligheter til å analysere endringer over tid og sted på flere nivåer. Datasettene er geokodet og kan dermed gjøres til gjenstand for kvantitativ, geografisk analyse, inkludert kartanalyse. Dette gir muligheter for flernivåanalyser som kan bidra til viktig kunnskap om samspillet mellom helse, utdanning, økonomi, arbeids- og næringsliv i nord. Avdelingsingeniøren vil få tilgang til og være med å utvikle de unike databasene på individnivå og aggregert nivå. En viktig del av arbeidet blir å lenke sammen individdata fra ulike kilder og legge til rette kildemateriale med nye metoder som for eksempel maskinlæring.

Den som tilsettes skal ha sin daglige arbeidsplass ved UiT i Tromsø.

Kvalifikasjonskrav

  • For å bli tilsatt i stillingen kreves bachelor eller mastergrad med IT i fagkretsen.
  • Dokumentert kunnskap om databaser og erfaring som programmerer er ønskelig.
  • Dokumenterte kunnskaper i historiefaglige emner og kildekritikk og/eller statistikk vil bli tillagt vekt.

Søkeren må beherske norsk eller et annet skandinavisk språk.

Personlig egnethet vil bli tillagt vekt.

Stilling som avdelingsingeniør lønnes etter statens regulativ kode 1411 eller 1085 avhengig av utdannelse. Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Søknad

Søknad sendes elektronisk på søknadsskjema som ligger på www.jobbnorge.no. Søknad via e-post kan ikke godkjennes.

Følgende skal vedlegges den elektroniske søknaden:

  • Søknadsbrev
  • CV (med fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
  • vitnemål og karakterutskrift fra bachelorgrad eller tilsvarende
  • vitnemål og karakterutskrift fra mastergrad eller tilsvarende
  • diploma supplement for avlagte grader
  • attester
  • navn og kontaktinformasjon på 2-3 referanser (navn, tilknytting til søker, e-postadresse og telefonnummer)

All dokumentasjon som skal vurderes må være sertifisert og oversatt til engelsk eller et skandinavisk språk.

Opplysninger og materiale som det skal tas hensyn til i bedømmelsen må vedlegges den elektroniske søknaden innen fastsatt frist.

Bedømmelse

Ved rangering av søkere vil hovedvekten bli lagt på søkerens utdanning, yrkespraksis og annen virksomhet av betydning for gjennomføring av arbeidsoppgavene.

De søkerne som vurderes å være best kvalifisert vil bli innkalt til intervju.

Generelt

Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, herunder arbeidsstedets fysiske beskaffenhet, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til telefonreferansen.

Ved UiT legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer alle kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn.

UiT er IA-virksomhet og legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for ansatte med redusert funksjonsevne.

Personopplysninger som avgis i søknad og CV til stillinger behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger; personopplysningsloven. I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. UiT kan likevel beslutte at navnet på kandidaten skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant av en eventuell offentliggjøring.

Velkommen som søker!

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS