Stilling:

Direktør for Universitetsbiblioteket - åremål

Søknadsfrist 11. oktober 2018

UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er verdens nordligste universitet, og har om lag 16 000 studenter og 4000 ansatte fordelt på fire hovedcampuser og flere studiesteder. Vi er et breddeuniversitet som dekker mange fagmiljøer og ca 250 studieprogrammer. UiT består fra 1.1.2019 av seks enheter på fakultetsnivå, samt Universitetsbiblioteket og en felles administrasjon.

Ref.nr.: 2018/4338

UiT Norges arktiske universitet har ledig stilling som direktør ved Universitetsbiblioteket. Vi søker en tydelig og engasjert direktør som skal videreutvikle og lede Universitetsbibliotekets kjerneoppgaver, i tråd med UiTs overordnede mål. Direktøren skal bidra til å skape et ledende miljø for utvikling av tjenester på nett, institusjonspublisering, undervisning og annen formidlingsaktivitet innenfor Universitetsbibliotekets rammer. Direktøren tilsettes på åremål for en periode på fire år, med mulighet for tilsetting i ytterligere to fireårsperioder.

Universitetsbiblioteket (UB) er en faglig sørvis-enhet ved UiT Norges arktiske universitet. UB legger vekt på å være en aktiv samarbeidspartner med fagmiljøene, og bidra til utvikling innen forskning, utdanning og formidling. Nett-tjenester, åpen institusjonspublisering og åpen vitenskap (forskningsdata, undervisningsressurser), undervisning og annen formidlingsaktivitet utgjør viktige satsingsfelt for UB. For mer informasjon om organisasjonen, se uit.no/ub.

Universitetsbiblioteket har om lag 110 medarbeidere, og har aktiviteter i fire bygg på campus Breivika i Tromsø samt seks andre lokasjoner i Tromsø, Hammerfest, Alta, Harstad og Narvik. UBs virksomhet er organisert i tre avdelinger samt stab:

  • Avdeling for publikumsrettede tjenester
  • Avdeling for samlinger
  • Ressurssenter for undervisning, læring og teknologi (RESULT)
  • Stab

Høsten 2018 skal det foretas en utredning av RESULTs arbeidsområder i forhold til tilgrensende fagmiljøer ved UiT. Dette kan føre til organisatoriske endringer.

Direktør ved Universitetsbiblioteket er leder for den samlede faglige og administrative virksomhet ved UB, og inngår i utvidet ledergruppe ved UiT. Det er fastsatt egen instruks for stillingen.

UBs tilstedeværelse ved alle UiTs campuser gir et godt utgangspunkt for å utvikle tjenester, teknologi, læremidler og pedagogiske metoder i samspill med fagmiljøene, til beste for studenter og ansatte. UB legger vekt på å utvikle gode læringsarenaer for studentene gjennom tidsriktige biblioteklokaler og gode digitale tjenester.

Digitale løsninger står sentralt i UBs virksomhet, som i UiTs virksomhet for øvrig. Det legges vekt på å fremme utvikling, produksjon og bruk av digitale verktøy og læringsressurser som kan bidra til å styrke undervisnings- og læringskvaliteten, samtidig som UB arbeider for å styrke studenters og ansattes kunnskap om kildebruk og akademisk redelighet gjennom undervisning i informasjonskompetanse.

UiT har som mål å være nasjonalt ledende på åpen vitenskap, og arbeider både nasjonalt og internasjonalt for dette gjennom å utvikle og fremme åpne løsninger for både forskningslitteratur, forskningsdata og undervisningsressurser.

UB støtter opp om UiTs posisjon som internasjonal ledende innen arktisk og polar forskning, med et særlig ansvar for å synliggjøre og øke kunnskap om samisk og kvensk språk og kultur, og generelt gjøre litteratur om Arktis og nordområdene tilgjengelig.

Kvalifikasjonskrav

Stillingen som direktør krever gode lederegenskaper, gode evner til samarbeid og relasjonsbygging, fleksibilitet og strategiske evner. Vi søker etter en kandidat som har:

  • relevant høyere utdanning på minimum masternivå
  • relevant ledererfaring og erfaring med endringsledelse
  • god forståelse for et moderne universitetsbiblioteks tjenester
  • god kunnskap om forskning og det åpne vitenskapssystemets forutsetninger og utfordringer, og relasjonen mellom forskningen og samfunnet
  • god kjennskap til universitetssektoren i Norge, inkludert forskning, utdanning og politikk

Søkere må beherske norsk eller et annet skandinavisk språk godt, samt engelsk, skriftlig og muntlig.

Relevant internasjonal erfaring er en fordel. Det vil bli lagt vekt på personlig egnethet, herunder må søkere ha gode evner til samarbeid og kommunikasjon.

Søknad sendes elektronisk på søknadsskjema på www.jobbnorge.no og skal inneholde:

  • søknadsbrev
  • elektronisk utfylt CV (fullstendig oversikt over utdanning og praksis)
  • 2-3 referanser med kontaktinformasjon
  • vitnemål og attester

Nærmere opplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til:

  • Universitetsdirektør Jørgen Fossland, tlf. 77 64 49 87 / 951 50 414 eller
  • Rektor Anne Husebekk, tlf. 77 64 49 88 / 481 41 286

Stillingen lønnes etter Statens regulativ, stillingskode 1060 avdelingsdirektør. Fra bruttolønnen trekkes 2 % lovfestet pensjonsinnskudd.

Generelt

Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, herunder arbeidsstedets fysiske beskaffenhet, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til telefonreferansen i annonsen.

Ved UiT Norges arktiske universitet legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer alle kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Universitetet er IA-virksomhet, og legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne. Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, herunder arbeidsstedets fysiske beskaffenhet, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til telefonreferansen.

Personopplysninger som avgis i søknad og CV til stillinger behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger – personopplysningsloven. I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på kandidaten skal offentliggjøres. Søker vil i forkant av eventuell offentliggjøring bli varslet.

Velkommen som søker til stillinger ved UiT.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS