LEDIG STILLING PÅ UNIVERSITETET I SØRØST-NORGE

Stipendiat i Management (Eventledelse)

Søknadsfrist: 31.05.2025

USN er universitet nær deg. Her jobber vi sammen for å finne løsninger. For lokalsamfunnet, verden og alle oss som bor her. På våre campuser fra fjord til fjell vil du jobbe i nærheten av hjemstedet ditt på sørøst-landet. Her gjør du en meningsfull jobb blant yrende studentliv og innovative forskningsmiljøer. Du får en arbeidsplass som er tett på de store samfunnsutfordringene – og samtidig nær løsningene på dem. Et arbeid vi gyver løs på med våre aller beste virkemidler: utdanning og forskning.

Vi tilbyr profesjonsorienterte og arbeidslivsrettede utdanninger, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet. Som ansatt får fordype deg i ditt eget felt, samtidig som du har tilgang til en buffet av muligheter for utvikling og læring. Gjennom de offisielle kanalene – og gjennom et nettverk av kunnskapsrike og rause kollegaer som kan mye om mangt.

USN er resultatet av fusjoner mellom tidligere høyskoler. Høyskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016 da Høyskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høyskolen i Telemark. Høyskolen fikk universitetsstatus i 2018. Rektoren vår heter Pia Cecilie Bing-Jonsson.Les mer om hvordan det er å jobbe på Universitetet i Sørøst-Norge.

USN Handelshøyskolen tilbyr bachelor- og masterutdanninger innen en rekke fagområder, samt en ph.d.-utdanning i Management. I tillegg til flere årsstudier og mange videreutdanningsstudier. USN Handelshøyskolen tilbyr økonomi- og lederutdanninger på deltid på campus og nett. Vi har alt fra enkeltemner på bachelornivå til årsstudium i ledelse eller full mastergrad som man kan ta ved siden av jobb.

USN Handelshøyskolen har ledig midlertidig stilling som Stipendiat i Management (Eventledelse)

Om stillingen

Ved USN Handelshøyskolen er det fra 01.10.2025 ledig en 100 % stilling som stipendiat i Phd-programmet i Management. Stillingen er plassert ved Institutt for Industriell Økonomi, Strategi og Statsvitenskap. Hovedarbeidssted er campus Drammen og nærmeste overordnede er instituttleder.

Ansettelsen skjer for en periode på tre år med ren forskerutdanning. Det er et premiss for ansettelsen at PhD-kandidaten tas opp på USNs PhD-program i ledelse innen tre måneder etter tiltredelse i stillingen.

Om doktorgradsprosjektet

Vi søker en stipendiat som er interessert i å forske på hvordan ulike interessenter, bedrifter og kulturnæringer som eventer bidrar til bærekraftig steds- og næringsutvikling. 

Doktorgradsprosjektet skal innhente data eller forske på fenomener i en norsk kontekst/komparativ kontekst der Norge er et av casene, derfor er forståelse av den norske konteksten viktig. 

Stipendiaten vil være del av forskningsgruppen Kulturopplevelser og interessentsamspill og mer informasjon om forskningsgruppen og aktuelle temaer/problemstillinger kan leses her: Forskning på kulturopplevelser og interessentsamspill.

Kvalifikasjoner

  • mastergrad (120 ETC) innen ett av følgende fagområder; business, management, sports management eller tilsvarende med gjennomsnittskarakter B eller høyere. Søkere må også kunne dokumentere forskningsmetode (inkl. både kvantitativ og kvalitativ metode på minst bachelornivå) i utdanningen/graden.
  • mastergraden må være oppnådd innen søknadsfristen
  • det forutsettes at den som får stillingen søker og innvilges opptak ved universitetets doktorgradsprogram i Management innen tre måneder fra tiltredelse i stillingen. 
  • søkere med mastergrader fra institusjoner utenfor Europa må dokumentere GMAT-resultater på minimum 600 poeng (eller GRE-ekvivalent). 
  • har gode norsk (evt svensk eller dansk) og engelsk kunnskaper. Både skriftlig og muntlig.
  • ha evne til selvstendig og fokusert arbeid, og samtidig være motivert for å dele kunnskaper.
  • ha evne til å jobbe som en del av et aktivt forskerteam etterspørres.
  • søkerens motivasjon for forskning og potensiale for å fullføre en doktorgradsutdanning vektlegges. 
  • personlig egnethet vil bli vektlagt. Søkeren må dokumentere at han/hun behersker [norsk og] engelsk flytende, både muntlig og skriftlig.

Ved vurdering av søknadene vil det bli lagt særlig vekt på:

  • prosjektets vitenskapelige kvalitet, forskningsrelevans og nyskaping/innovasjon
  • prosjektets relevans for PhD-programmets profil (PhD in Management)
  • prosjektets relevans for forskningsgruppen Kulturopplevelser og interessentsamspill sine forskningsområder
  • søkerens evne til å fullføre prosjektet innen tidsrammen
  • søkerens evne og motivasjon til å gjennomføre forskerutdanningen
  • gode samarbeidsevner, evne og vilje til å inngå i tverrfaglige akademiske fellesskap

Vi tilbyr

  • Spennende og utviklende fagmiljø.
  • Gode muligheter for kompetanse- og karriereutvikling.
  • God pensjonsordning og gunstige vilkår i Statens pensjonskasse.
  • Ansattgoder og fordeler, bl.a. mulighet for trening i arbeidstiden.

Lønn og vilkår

Stipendiat (stillingskode 1017): NOK 532 200 per år. Videre opprykk skjer etter tjenesteansiennitet i stillingen. 

Fra lønna går lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Ansettelsen skjer på de vilkår som til enhver tid gjelder for ansatte i staten.

Andre opplysninger

Ansettelsesorgan er tilsettingsutvalget for stipendiater ved Universitetet i Sørøst-Norge. Et sakkyndig utvalg vil vurdere søknadene. Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

Den som ansettes, må rette seg etter de lover, forskrifter og avtaler som til enhver tid gjelder for stillingen.

Universitetet i Sørøst-Norge har et personalpolitisk mål å oppnå en balansert kjønnssammensetning og å rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

USN bidrar i Inkluderingsdugnaden, og vi ønsker at våre medarbeidere i størst mulig grad skal gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor også kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Universitetet vil legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

I henhold til offentlighetslovens § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

Kontaktinformasjon

For spørsmål om stillingen:

For spørsmål om søknadsprosessen:

  • HR-rådgiver Kari Ann Sommerset, +4735952599 / kari.a.sommerset@usn.no

Slik søker du

Universitetet i Sørøst-Norge benytter elektronisk søknadsbehandling. Søkere til stillingen må registrere sin søknad og CV med vedlegg elektronisk via rekrutteringsportalen Jobbnorge 

Følgende dokumenter skal legges ved den elektroniske søknaden innen søknadsfristen: 

  • attesterte vitnemål av bachelor- og mastergrad (120 stp.)
  • masteroppgave
    • Har du høyere utdanning fra utlandet må den godkjennes av Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse. Du må ha sendt inn søknad for godkjenning innen søknadsfristen til denne stillingen utløper. Legg ved kvittering på søknad eller vedtak når du søker. Godkjenningen må ettersendes og er en forutsetning for ansettelse.
  • andre relevante attester eller vitnemål
  • 3-5 siders prosjektbeskrivelse
  • dokumentasjon på språkferdigheter 
  • eventuelle vitenskapelige publikasjoner og liste over disse
  • kontaktinformasjon til tre referanser

Følgende dokumenter skal eventuelt sendes inn senest en uke før intervju kan gjennomføres.

Dette vil bli etterspurt ved en eventuell invitasjon til intervju:

  • gyldig dokumentasjon på engelskkunnskaper (TOEFL eller IELTS) 
  • gyldig dokumentasjon av GMAT- eller GRE-poengsum Du kan lese mer om hvordan du kvalifiserer deg til USN Handelshøyskolens PhD program i Management på USN siden hjemmeside
  • For søkere utenfor Norden må det sendes gyldig dokumentasjon på norskkunnskaper (for eksempel Bergenstesten nivå B2)

Forskningsområdet for stillingen kan omfatte teknologier nevnt i Eksportkontrolloven. Relevant godkjennelse eller sikkerhetsklarering kan derfor bli etterspurt.

Vi gjør oppmerksom på at alle dokumenter må være på et skandinavisk språk eller på engelsk. Oversettelsene må være sertifiserte. 

Søknaden blir vurdert etter vedlagt dokumentasjon, og det er søkers eget ansvar å sørge for at all etterspurt dokumentasjon har blitt lastet opp til søknaden i Jobbnorge innen søknadsfristens utløp.

Universitetet i Sørøst-Norge er Charter & Code sertifisert av EU-kommisjonen, og har rettigheter til å bruke logoen HR Excellence in Research (HRS4R). Universitetet er også medlem i nettverket EURAXESS, som bidrar til gode arbeidsforhold for mobile forskere.

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen

  • Gillian Warner -Søderholm (Insittuttleder), gillian.warner-soderholm@usn.no
Powered by Labrador CMS