LEDIG STILLING VED UIT NORGES ARKTISKE UNIVERSITET

Stipendiat i sosialt arbeid

Søknadsfrist: 14.01.2021

UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi skal utnytte vår sentrale beliggenhet i nordområdene, vår faglige bredde og kvalitet og våre tverrfaglige fortrinn til å møte fremtidens utfordringer.


Troverdighet, akademisk frihet, nærhet, kreativitet og engasjement skal prege forholdet mellom ansatte, mellom ansatte og studenter og mellom UiT og samarbeidspartnere.

Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning / Institutt for barnevern og sosialt arbeid

Om stillingen

Ved Institutt for barnevern og sosialt arbeid (IBS), Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning (HSL) er det en ledig stilling som stipendiat tilknyttet forskningsgruppen Kompetanse i sosialt arbeid (KOMSA).

Arbeidssted er UiT i Alta.

Du må kunne starte i stillingen innen seks måneder etter å ha mottatt tilbud.Stillingen gjelder for en periode på fire år. Ph.d.-studiet er normert til tre år. Det fjerde året, fordelt med 25 % pr år, skal brukes til undervisning eller andre arbeidsoppgaver ved fakultetet.Stipendiat er en utdanningsstilling med fullført forskerutdanning fram til doktorgrad som mål. Opptak til doktorgradsprogram er en forutsetning for ansettelse, og studieperioden starter ved tiltredelse i stillingen.

Stipendiaten deltar i fakultetets forskerutdanning, og doktorgradsprosjektet gjennomføres i løpet av tilsettingsperioden. Informasjon om søknadsprosessen for opptak til ph.d.-programmet, søknadsskjema og ph.d.-forskrift finnes her.

Om prosjektet

Stipendiatet er en del av satsningen til forskningsgruppen KOMSA innen fagutvikling i sosialt arbeid. Prosjektet vil bidra med kunnskap om profesjoners forståelser av rus, med et særlig fokus på sosialarbeiderens rolle. Prosjektet vil utforske hvordan ulike forståelser av rus som risiko kommer til uttrykk hos profesjoner som jobber med rusrelatert problematikk.Viktige spørsmål i denne sammenheng blir hvordan verdi- og risikodebatter i samfunnet danner ulike oppfatninger både i samfunnet generelt, men også hos ulike profesjoner og på praksissteder av hva rusbruk er, hvordan en kommer ut av rusbruk eller hvordan en kan leve med rus. Prosjektet er et kvalitativt studie, og det er et fortrinn om prosjektet vektlegger ruralitet/urbanitet, klasse eller kjønn. Innenfor prosjektets hovedramme kan stipendiaten utforme en prosjektbeskrivelse som er i tråd med egen kompetanse og interesseområde.

Stillingens tilhørighet

Institutt for barnevern og sosialt arbeid (Ihar vel 45 vitenskapelige stillinger, totalt 55 ansatte og er fordelt på tre campus; Alta, Harstad og Tromsø. Vi tilbyr utdanninger på bachelor og mastergradsnivå i barnevern og sosialt arbeid. Instituttet har også tilbud om enkeltstående ph.d.-kurs. Det er ca. 400 studenter tilknyttet instituttet. Vi har fem ulike forskningsgrupper som organiserer forskningsaktivitet ved instituttet.

Kontakt

Flere opplysninger om stillingen kan du få av:

  • Førsteamanuensis Wenche M. Kjæmpenes, Telefon: +47 47 28 01 95 eller +47 78 55 04 76, E-post: wenche.kjempenes@uit.no eller
  • Instituttleder Vernoica Haug, Telefon: +47 92 05 64 26 eller +47 78 45 02 80, E-post: veronica.haug@uit.no

Vi kan tilby

  • Et godt arbeidsmiljø med dedikerte kolleger
  • Gode velferdsordninger
  • Gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse

Kvalifikasjoner

For stillingen kreves mastergrad eller tilsvarende innen barnevern, sosialt arbeid, sosiologi, statsvitenskap, sosialantropologi eller andre relevante samfunnsfaglige utdanninger. Det kreves karakter B eller bedre på masteroppgaven for å bli vurdert for tilsetting. Fullført mastergrad er en betingelse for å tiltre i stillingen. Hvis du er nær ved å levere eller nylig har levert masteroppgaven, kan du fortsatt søke ved å legge ved et utkast av oppgaven.

Det kreves dokumenterte engelskkunnskaper som beskrevet her. God beherskelse av norsk eller et skandinavisk språk er også nødvendig.

Det skal legges fram faglig begrunnet prosjektskisse av doktorgradsprosjektet på 3-5 sider. Skissen skal inneholde en oversikt over tema og hoved- og delproblemstillinger for prosjektet og en faglig begrunnelse for disse valgene. Videre skal den vise metodene som skal benyttes.

Søkers potensiale for forskning, personlige egnethet og motivasjon for stillingen vil vektlegges.

Kandidaten må oppfylle kravene til opptak på fakultetets doktorgradsprogram.

Søknaden

Søknaden sendes elektronisk via www.jobbnorge.no og skal innholde:

  • Søknadsbrev med beskrivelse av dine forskningsinteresser og motivasjon for stillingen
  • CV
  • Vitnemål og karakterutskrifter (evt. også diploma supplement) for alle grader
  • Dokumentasjon av engelskkunnskaper. Se her for hvordan dette må dokumenteres.
  • Attester
  • Kontaktinformasjon til 1-3 referanser
  • Masteroppgaven
  • Publikasjoner og andre vitenskapelige arbeider som søker ønsker det skal tas hensyn til ved vurdering
  • Prosjektskisse på 3-5 sider som skal inneholde en oversikt over tema og hoved- og delproblemstillinger for prosjektet og en faglig begrunnelse for disse valgene. Videre skal den vise metodene som skal benyttes. Etter ansettelse skal skissen videreutvikles sammen med prosjektleder til en fullverdig prosjektbeskrivelse.

All dokumentasjon som skal vurderes må være på et skandinavisk språk eller engelsk.

Generell informasjon

Ansettelsen skjer i henhold til regler og vilkår som til enhver tid gjelder for statsansatte, og retningslinjer ved UiT. På våre nettsider finner du mer informasjon til søkere på stillinger ved UiT.

Flest mulig bør få anledning til å gjennomgå en forskerutdanning. Om du allerede har oppnådd en doktorgrad eller har tilsvarende kompetanse, er du ikke aktuell for ansettelse i denne stillingen. Kortere ansettelsesperiode enn fire år kan gis dersom stipendiaten alt har gjennomført deler av sitt forskerutdanningsprogram, eller når ansettelsen bygger på tidligere ansettelse i utdanningsstilling, slik at total tid til forskerutdanning blir tre år.Stilling som stipendiat lønnes etter statens regulativ kode 1017. Fra lønnen blir det trukket 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.

Finnmark har for tiden en ordning der du kan få ettergitt deler av studiegjeld til Lånekassen. Det er mulig få ettergitt (slettet) ti prosent av opprinnelig lån, maksimalt 25 000 kroner per år, hvis du bor og arbeider i fylket. 

Ved UiT legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne,nasjonal eller etnisk bakgrunn og personer som har stått utanfor arbeid og utdanning i en lengre periode (hull i CV en). UiT legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for ansatte med redusert funksjonsevne.

Personopplysninger som oppgis behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger. Søkere kan be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista, men universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søkeren vil da bli varslet i forkant av offentliggjøring.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS