LEDIG STILLING VED SINTEF

Forsker innen digitalisering og innovasjon

Søknadsfrist: 15.08.2021

SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2000 medarbeidere fra 75 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Visjon: Teknologi for et bedre samfunn.

SINTEF Digital driver forskning og innovasjon innenfor digitale teknologier, teknologiorienterte samfunnsfag og helse. Vår flerfaglige kunnskapsbase benyttes på tvers av alle bransjer, og hjelper våre kunder med å utnytte og møte mulighetene som skapes av digitalisering og digital transformasjon.

Har du lyst til å skape et bedre samfunn gjennom digitalisering og innovasjon?

I 70 år har SINTEF Digital levert banebrytende produkter og teknologier. Fra den første norskbygde datamaskinen til kunstig intelligens og verdensledende 3D-kameraer til industrien. Vår forskning har gitt Norge GSM-teknologien og bidratt til flerfaseteknologien som brakte oljen til land. Vi har kunnskapen om hvordan digital transformasjon kan styrke næringslivet og det offentlige, og vi leverer de beste løsningene til helsesektoren. Det unike mangfoldet i kunnskapen vår gir kundene våre forskning som styrker dem i både det nasjonale og globale markedet. Vår forskning og innovasjon hjelper samfunnet. Også i fremtiden vil vi bidra slik at mulighetene som skapes av digitalisering og digital transformasjon kommer alle til gode.

Vi søker deg som ønsker å forske på digital transformasjon og smidige team for å utvikle ny kunnskap om betingelser og muligheter.

I SINTEF jobber vi med anvendt forskning i tett samarbeid med private og offentlige aktører hvor digital transformasjon er viktig for å forbedre og videreutvikle virksomheten. Som nyansatt i forskningsgruppen Digital Process Innovation vil du bli en del av et sterkt faglig miljø med stort internasjonalt nettverk, og du får jobbe på tverrfaglige prosjektteam.

Du kommer til å jobbe tett med kunder gjennom forskningsbasert rådgivning, workshops, datainnsamling, analyse, ideutvikling, og implementering av funn fra forskningen. Ditt arbeid vil ha stor innvirkning på kundenes strategi og utvikling.

Du bør trives med å jobbe både selvstendig og i team med andre og du må like formidling av kunnskap og være motivert for å skape nye prosjektideer. Som et ledende forskningsmiljø er vi svært opptatt av vitenskapelig publisering og du må ha lyst til å skrive og delta i den internasjonale forskningsfronten. Vi legger stor vekt på å ta imot nye kolleger på en god måte, du vil få morsomme oppgaver og god oppfølging av fantastiske kolleger. Sammen med oss har du lyst til å skape et bedre samfunn gjennom digitalisering og innovasjon.

Vi vil legge til rette for at man i kombinasjon med jobben i SINTEF på sikt kan jobbe med en doktorgrad.

Vi ser etter kandidater med kompetanse og interesse for:

 • Digital transformasjon, digitale organisasjonsformer og forretningsmodeller
 • Smidig programvareutvikling, smidige team, organisasjon og ledelse
 • Gjerne også forskningsmetode, vitenskapelig publisering og forskningsformidling (men dette gir vi opplæring på)

I tillegg må du ha:

 • Gode akademiske kvalifikasjoner eller ambisjoner, minimum master
 • Er en god lagspiller som også kan ta selvstendige oppgaver
 • Brenner for å løse de viktige problemstillingene i norsk næringsliv og offentlig forvaltning
 • Har lyst til å formidle resultater fra forskningen, skriftlig og muntlig, på norske og internasjonale arenaer
 • Beherske norsk og engelsk godt, både muntlig og skriftlig

Arbeidssted er Trondheim.

Du har gjerne erfaring fra IT-bransjen, men nyutdannede oppfordres også til å søke. Forskningserfaring er også positivt, men ikke et krav.

Hos oss får du:

 • Jobbe i en av Europas ledende forskningsinstitusjoner, med stor samfunnsmessig betydning
 • Inngå i et nettverk av forskere i SINTEF, UiO, NTNU og våre øvrige samarbeidspartnere
 • Stor faglig frihet til å påvirke prosjekt og arbeidsoppgaver
 • Dynamisk og fleksibel arbeidsdag
 • Store mulighet for faglig og personlig utvikling i et meget anerkjent høykompetansemiljø.Vi kan legge til rette for å kombinere forskerstilling i SINTEF med PhD studier eller post doc.
 • Et flerkulturelt, sosialt og kreativt arbeidsmiljø hvor mennesket er i sentrum
 • Spesielt gode pensjons- og forsikringsordninger, gode velferdsordninger og konkurransedyktig lønn

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen:

Hjemmeside: www.sintef.com

Powered by Labrador CMS