LEDIG STILLING VED NMBU

Prosjektleder for "Velg Mat"

Søknadsfrist: 30.05.2025

NMBU skal bidra til å sikre fremtidens livsgrunnlag gjennom fremragende forskning, utdanning, formidling og innovasjon. Vi har landets mest fornøyde universitetsstudenter, som får forskningsbasert utdanning i et unikt studentmiljø. Våre kandidater får med seg høy kompetanse på tverrfaglig samarbeid og er populære i arbeidsmarkedet.

NMBU har internasjonalt ledende forskningsmiljøer innen flere fag. Sammen med våre partnere i samfunns- og næringslivet bidrar vi til å løse noen av de største samfunnsutfordringene i vår tid. Vi satser på innovasjon, formidling og entreprenørskap fordi vi mener disse utfordringene best løses med felles innsats.

Vi mener at et godt arbeidsmiljø preges av mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne, kulturell bakgrunn eller om du har vært utenfor arbeidslivet en periode. Vi vil legge arbeidsplassen til rette for personer med nedsatt funksjonsevne.

Nærmere opplysninger om NMBU finnes på www.nmbu.no.

Om Fakultet for kjemi, bioteknologi og matvitenskap

Fakultet for kjemi, bioteknologi og matvitenskap (KBM) har omtrent 160 ansatte, fordelt mellom forskergrupper og fakultetsadministrasjonen. Fakultetet har for tiden 10 administrativt ansatte. KBM har omtrent 50 doktorgradsstudenter og ca. 500 bachelor- og masterstudenter. Fakultetet har aktive forskningsgrupper innen kjemi og biokjemi, mikrobiologi og mikrobiell genteknologi, bioinformatikk og analysemetodikk, næringsmiddelteknologi og -kvalitet. Fakultetet har en svært vital forskingskultur, noe våre utdanningsprogrammer også gjenspeiler.

Les mer om KBM her.

Led "Velg Mat" hos NMBU – form fremtiden for jordbruks- og matsektoren!

Om stillingen

Om prosjektet:

 NMBU søker en prosjektleder til å lede prosjektet "Velg Mat", et felles rekrutterings- og kompetanseprosjekt innen jordbruks- og matsektoren. "Velg Mat" er et initiativ fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) som har som mål å styrke rekrutteringen til utdanninger og karrierer innen jordbruks- og matsektoren. Med inspirasjon fra det vellykkede "Velg Skog"-prosjektet, søker "Velg Mat" å samle utdanningsinstitusjoner, næringslivsaktører, og andre relevante parter til felles innsats for å få flere til å velge en karriere innenfor matproduksjon.

Prosjektet fokuserer på hele verdikjeden i matsektoren, fra primærproduksjon til foredling. Det er en respons på samfunnsutfordringen vi har ved at rekruttering til de fleste utdanningene innenfor matproduksjon går ned samtidig som behovet for kvalifisert arbeidskraft er stort og betydningen av en bærekraftig matproduksjon og selvforsyning øker. 

Gjennom samarbeid med naturbruksskoler, fagskoler, universiteter, bransjeorganisasjoner og næringsaktører, vil "Velg Mat" arbeide med å fornye bildet av jordbruks- og matsektoren. 

Dette inkluderer å synliggjøre teknologiske og digitale behov innen matproduksjon og agronomi, vise jobbmuligheter og å bidra til at informasjon om utdanningene blir mer tilgjengelige og attraktive for ulike målgrupper.

Et viktig mål for prosjektet å etablere Velg Mat som en varig organisasjon som kan fortsette å øke kunnskapen og interessen for karrierer innen jordbruk og matsektoren, og dermed bidra til å møte fremtidens utfordringer og muligheter.

Gjennom stillingen tilbyr vi:

  • En spennende mulighet til å lede et prosjekt med stor samfunnsmessig betydning.
  • Muligheten til å påvirke fremtidens rekruttering og kompetanseutvikling innen jordbruks- og matsektoren.
  • En selvstendig stilling i et støttende, kunnskapsrikt og innovativt arbeidsmiljø.

Stillingen er midlertidig, et år, med mulighet for forlengelse.

Arbeidsoppgaver

  • Lede utviklingen og implementeringen av "Velg Mat"-prosjektet.
  • Samarbeide med utdanningsinstitusjoner, næringsaktører, og bransjeorganisasjoner.
  • Utvikle en forretningsplan for videreføring av arbeidet
  • Organisere seminarer, workshops og andre rekrutteringsaktiviteter.
  • Anvende Design Thinking-metoden for å utvikle innovative løsninger for rekruttering.
  • Administrere prosjektets budsjett og ressurser.
  • Sikre effektive kommunikasjonskanaler og synlighet for prosjektet

Kompetanse

Det kreves

  • Relevant utdanning innen matproduksjon eller kommunikasjon fra universitets- eller høgskole, fortrinnsvis av høyere grad (på masternivå). Lang erfaring og relevant realkompetanse kan erstatte deler av utdanningskravet. Videre kreves lang og relevant praksis innen fagområdet, minimum 5 år, og dokumentert evne til selvstendig og resultatorientert arbeid
  • Erfaring med prosjektledelse, spesielt innen utdanning eller matsektoren.
  • Sterke kommunikasjons- og samarbeidsevner og dokumentert erfaring med å bygge nettverk
  • Stor gjennomføringsevne
  • Evne til å arbeide kreativt og løsningsorientert.
  • Erfaring med Design Thinking-metodikk er en fordel.

Personer med god kunnskap om matsektoren vil bli prioritert.

Lønns- og tilsettingsvilkår og nærmere opplysninger

Stillingen innplasseres i stillingskode 1364 Seniorrådgiver (NOK 588 900 – 996 000) - avhengig av kvalifikasjoner. For særlig godt kvalifiserte søkere, kan høyere lønn vurderes. 

Interessert i å vite mer om stillingen? Vi forteller deg gjerne mer om vår hverdag. Ta kontakt med:

Informasjon til søkere

Slik søker du:

Send søknaden elektronisk via lenken «Søk stillingen» øverst på denne siden.

Søknadsfrist: 30.05.2025

Din CV må legges inn i Jobbnorges CV-skjema og ikke bare legges med som vedlegg. Dette for å kunne innfri forskrift til forvaltningsloven §15. 

Dette skal med i søknaden:

  • Søknadsbrev 
  • CV
  • Relevante vitnemål og attester

Dokumenter som ikke kan sendes elektronisk sendes i tre eksemplarer med ordinær post merket 25/02046 til NMBU, Fakultet for Kjemi bioteknolog og matvitenskap, postboks 5003, NO-1432 Ås, innen 30.05.2025.

Søk stillingen

Spørsmål om stillingen

  • Sigrid Gåseidnes (Dekan), +47 90799822, sigrid.gaseidnes@nmbu.no
Powered by Labrador CMS