LEDIG STILLING PÅ UNIVERSITETET I STAVANGER
Stipendiat i offshore vindenergi
Søknadsfrist: 12.02.2023

Om stillingen
Universitetet i Stavanger har ledig stilling som stipendiat i offshore vindenergi ved Det teknisk- naturvitenskapelige fakultet, Institutt for maskin, bygg og materialteknologi. Stillingen er ledig for snarest mulig tiltredelse.
Dette er en utdanningsstilling som i hovedsak skal gi lovende forskere anledning til faglig utvikling gjennom en forskerutdanning.
Stipendiaten ansettes for en periode på tre år med ren forskerutdanning.
Stillingen er eksternt finansiert med midler fra Norges Forskningsråd.
Forskningstema
Den som ansettes vil være tilknyttet forskningsprosjektet "Large Offshore Wind Turbines (LOWT): structural design accounting for non-neutral wind conditions".
Dette prosjektet skal utvikle ny kunnskap og modeller for å forbedre designgrunnlaget for store flytende vindturbiner (LOWT) (> 12MW) under frie vind- og kjølvannsforhold. Observasjoner fra Hywind Scotland har vist at den termiske lagdelingen av atmosfæren i stor grad kan påvirke den strukturelle responsen til en vindturbin på den innkommende turbulente strømmen.
Det første målet er å bruke vinddata fra flere offshore-steder for å karakterisere og kartlegge vindfeltet under ikke-nøytrale atmosfæriske forhold. Prosjektet vil bruke høyfrekvente vinddata kombinert med et helt nytt fjernmålingsdatasett (COTUR). I COTUR-kampanjen ble den innkommende strømmen over havet registrert, både innenfor og over overflatelaget, og ga dermed ny innsikt om anvendelsen av overflatelagsskalering for å modellere de turbulente vindbelastningene på LOWT. Dette unike datasettet vil bli analysert for første gang for å indikere om turbulensmodellene som brukes i standardene, som hovedsakelig baserer seg på overflatelagsskalering, er hensiktsmessige eller ikke. Det endelige resultatet vil være å anbefale passende vind- og koherensmodeller for ikke-nøytrale forhold som input til frie aeroelastiske vindsimuleringer og Dynamic meandering wake model (DWM)-modeller offshore. Det andre målet er å validere den simulerte vindturbinresponsen ved å bruke fullskaladata fra offshore vindparker (Alpha Ventus, Sheringham Shoal og Zefyros / Hywind Demo). De validerte simuleringsverktøyene vil deretter bli brukt til å kvantifisere effekten av ikke-nøytrale atmosfæriske forhold på fremtidig LOWT (> 12MW) for å sikre sikker og kostnadseffektiv design i neste generasjon havvindparker i Norge og utenfor. Det endelige fokuset for prosjektet er kjølvannssimuleringer av LOWT under ikke-nøytrale forhold ved bruk av DWM-modell. High-fidelity CFD-simuleringer vil bli brukt for å inkludere skjær med variabel hastighet i DWM-metoden og validere kjølvanningen under ikke-nøytrale forhold. De ikke-nøytrale vindspektrene og koherensen fra dataanalysearbeidet vil bli brukt som input for DWM-simuleringene.
Kvalifikasjoner
Du må ha en sterk faglig bakgrunn med femårig mastergrad (3+2) innenfor marin- og offshoreteknologi, bygg-/konstruksjonsteknikk, maskinteknikk, eller kybernetikk, eller tilsvarende utdanning som gir grunnlag for å gjennomføre en forskerutdanning, fortrinnsvis av nyere dato.
Dersom karakteren din på masteroppgaven og veid gjennomsnittskarakter på masterstudiet begge hver for seg tilsvarer B eller bedre, er du den vi søker etter. Avslutter du utdanningen din våren 2023, er du også velkommen til å søke.
Dersom du har utdannelse fra en institusjon med annen karakterskala enn A-F ber vi deg om å legge ved en bekreftet konverteringsskala som viser hvordan karakterene kan sammenliknes med den norske A-F skalaen. Du kan bruke disse konverteringsskalaene til å beregne poengene dine for opptak.
Videre legges det vekt på at du:
- har kunnskap og erfaring med bruk av SIMA, eller lignende aeroelastisk simuleringsprogramvare
- har sterk bakgrunn i anvendt matematikk
- har gode programmeringskunnskaper brukt på numerisk modellering
- er motivert, har potensial for forskning innenfor fagfeltet
- har faglige og personlige forutsetninger for å gjennomføre doktorgradsutdanningen innen ansettelsesperioden
- kan arbeide selvstendig og i et fellesskap, være nytenkende og kreativ
- er strukturert og har stor arbeidskapasitet
- har gode ferdigheter i engelsk, både skriftlig og muntlig.
Krav til kompetanse i engelsk
Gode ferdigheter i engelsk er påkrevd for deltakelse i doktorgradsprogrammet. Internasjonale søkere må dokumentere at en har gjennomført en av følgende tester med angitte resultater eller bedre:
- TOEFL – Test of English as a Foreign Language, Internet-Based Test (IBT). Minimum resultat: 90
- IELTS – International English Language Testing Service. Minimum resultat: 6.5
- Certificate in Advanced English (CAE) eller Certificate of Proficiency in English (CPE) fra Universitetet i Cambridge
- PTE Academic – Pearson Test of English Academic. Minimum resultat: 62
Følgende søkere er fritatt fra ovennevnte krav:
- søkere med ett års fullført universitetsstudier i Australia, Canada, Irland, New Zealand, Storbritannia, USA
- søkere med International Baccalaureate (IB) diplom
- søkere med fullført bachelor- og/eller mastergrad med engelsk som undervisningsspråk i et EU-/EØS-land
Vi tilbyr
- forskerutdanning i en stor organisasjon med et viktig samfunnsoppdrag
- et ambisiøst arbeidsfellesskap og et inkluderende arbeidsmiljø
- lønn etter Statens lønnsregulativ l.pl 17.515, kode 1017, kr 501.200 bto pr år med lønnsutvikling etter ansiennitet i stillingen. I særskilte tilfeller kan høyere avlønning vurderes. Fra lønnen trekkes lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.
- medlemskap i Statens pensjonskasse sikrer gode pensjons- og forsikringsordninger
- mer om ansattgoder og fordeler på uis.no
Mangfold
Universitetets verdier er å være uavhengig, involverende og skapende. Vi vurderer mangfold som en ressurs i vårt arbeids- og læringsmiljø, og er opptatt av å vise respekt for hverandres ulikheter og bakgrunn. Universell utforming skal prege våre fysiske og digitale læringsmiljø, og arbeidsplassen vil bli lagt til rette for ansatte med nedsatt funksjonsevne.
Dersom du vurderer stillingen som interessant oppfordrer vi deg til å søke, uavhengig av kjønn, funksjonsevne, kulturell bakgrunn eller om du en periode har vært utenfor arbeidslivet.
Universitetet vil rekruttere flere kvinner til stillinger som stipendiat innenfor fagområdet. Dersom flere søkere anses å ha likeverdige kvalifikasjoner, vil en kvinne bli prioritert foran en mann.
Her kan du lese mer om mangfoldsrekruttering og hvordan vi behandler søknader.
Kontaktinformasjon
Nærmere opplysninger om stillingen og prosjektbeskrivelse fås ved henvendelse til:
- Førsteamanuensis Charlotte Obhrai, tlf: 51 83 21 64, e-post: [email protected] eller til
- Professor Jasna Jakobsen, tlf: 51 83 16 66, e-post: [email protected]
Opplysninger om ansettelsesprosessen fås ved henvendelse til HR-rådgiver Rosa Andrade, tlf: 51 83 11 91, e-post: [email protected].
Søknaden
Søk stillingen elektronisk via "Søk stillingen" på denne siden. Her registreres minimum søknadsbrev, relevant utdanning og arbeidserfaring samt språkferdigheter. I søknadsbrevet må du få frem dine forskningsinteresser og motivasjon for stillingen.
Følgende skal lastes opp som vedlegg til søknaden:
- CV med fullstendig oversikt over utdanning og erfaring
- vitnemål og attester samt dokumentasjon på annen aktivitet som vurderes relevant
- Diploma Supplement eller lignende og konverteringsskala dersom dette er påkrevd
- dokumentasjon på kompetanse i engelsk språk dersom dette er påkrevd
- publikasjoner eller annet relevant forskningsarbeid
Søknaden vil bli vurdert ut fra informasjonen som foreligger i Jobbnorge ved søknadsfristen. Sørg derfor for at søknaden tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kriteriene som er beskrevet over og at du har lagt ved nødvendig dokumentasjon.
Dokumentasjonen må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk. Hvis vedleggene overskrider 30 MB til sammen må disse komprimeres før opplasting.
Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søker kan bli offentliggjort selv om søker har anmodet om ikke å bli oppført på offentlig søkerliste, jf offentlighetsloven § 25. Dersom din anmodning ikke blir tatt til følge vil du bli varslet om dette.
UiS vurderer bare søknader og vedlegg registrert i Jobbnorge.
Generell informasjon
Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Dersom søknaden din vurderes å være i strid med kriteriene i sistnevnte lovverk vil du få denne avslått uten videre vurdering.
Ansettelse som stipendiat er regulert i Forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent samt spesialistkandidat.
Din kompetanse for stillingen, ut fra dokumentasjon registrert i Jobbnorge, vil bli vurdert av en intern komite. På bakgrunn av komiteens uttalelse vil aktuelle søkere bli invitert til intervju. Det vil også bli innhentet referanser for aktuelle kandidater. Mer om ansettelsesprosessen på våre nettsider.
Studiet gjennomføres i hovedsak ved Universitetet i Stavanger, bortsett fra et avtalt utenlandsopphold i et anerkjent relevant forskningsmiljø.
Det er en forutsetning at du bosetter deg slik at du kan være tilstede ved, og tilgjengelig for, fagmiljøet på arbeidsplassen i ordinær arbeidstid.
Stillingen er kunngjort på både norsk og engelsk. Ved meningsforskjell mellom tekstene skal den engelske teksten legges til grunn.