Ledig stilling på Universitetet i Stavanger

Stipendiat i arkeologi

Søknadsfrist: 01.03.2020

Om stillingen

Universitetet i Stavanger har ledig stilling som stipendiat i arkeologi ved Arkeologisk museum. Stillingen er ledig fra 01.07.2020.

Dette er en utdanningsstilling som i hovedsak skal gi lovende forskere anledning til faglig utvikling. Stillingen har forskerutdanning fram til doktorgrad som mål.

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger (UiS) har omlag 12.000 studenter og 1.700 ansatte. Vi er eneste norske medlem av European Consortium of Innovative Universities. Universitetet har store ambisjoner. Vi skal ha en innovativ og internasjonal profil og være en drivkraft i kunnskapsutviklingen og endringsprosesser i samfunnet. Sammen med våre ansatte og studenter vil vi løfte blikket, og våge å tenke stort og nytt – vi vil utfordre det velkjente og utforske det ukjente.


Arkeologisk museum er en tverrfaglig institusjon med oppgaver innenfor forskning, formidling, fornminnevern, konservering samt dokumentasjon og samling.


Museet har et vitenskapelig personale med forskere innenfor arkeologi, konservering, ulike naturfag og nyere tids kulturhistorie. Det museumsfaglige personalet dekker flere felter innenfor konservering, naturvitenskapelige laboratorier, fototjenester, arkiv og vitenskapelige samlinger, forvaltningsoppgaver i henhold til Lov om kulturminner, utstillingsproduksjon, grafisk formgivning, skoletjeneste, publikumstilbud og utleievirksomhet. Museet driver et forlag med to serier som er poenggivende i CRIStin.


Museet har i dag 75 fast ansatte fordelt på fire fagavdelinger og en administrasjon.

Stipendiaten ansettes for en periode på tre år med ren forskerutdanning eller fire år med forskerutdanning og 25% arbeidsplikt. Dette blir avklart i rekrutteringsprosessen.

Søkere bes utarbeide en prosjektskisse som omhandler ett av følgende to tema: Bosetningsarkeologi i jernalder eller Middelalderbyen Stavanger.

Marte Pupe Støyva

Nærmere informasjon om tema til prosjektskisse

BOSETNINGSARKEOLOGI I JERNALDER

Rogaland har et omfattende boplassmateriale fra både yngre og eldre jernalder. Prosjektet skal fortrinnsvis bearbeide problematikk som knyttes til overgangen og forholdet mellom de to fasene, hvor bebyggelses- og samfunnsutvikling blir sett i et langtidsperspektiv fra eldre jernalder frem til vikingtid. Dette skal gjøres ved et sterkere fokus på enkelte perioder og/eller i form av kontinuitet/diskontinuitet fra et langtidsperspektiv. Prosjektskissen bør beskrive hvordan man ønsker å syntetisere dette materialet for å undersøke forandring og samfunnsforvandlinger.

MIDDELALDERBYEN STAVANGER

I 2025 feirer Stavanger by 900-årsjubileum. I den anledning er det behov for ny forskning på middelalderbyen Stavanger som setter arkeologiske spor fra bygrunnen inn i en helhetlig syntese. Det er ønskelig at prosjektet skal binde det eksisterende arkeologiske materialet med historiske kilder og kunnskap om stående bygninger som Domkirken og omliggende middelalderkirker fra omlandet. Mens skriftlige kilder og stående bygg i stor grad speiler fortellingen om bispesetet Stavanger, har det arkeologiske materialet potensial til å gi innblikk i handel, håndverk og vanlige menneskers liv. Det er utført flere gravninger i Stavangers middelaldergrunn som vil danne det empiriske grunnlaget for forskingen. For tiden utfører Arkeologisk museum restaureringsarbeid ved Domkirken, og det forskes også på gravmaterialet fra krypten. Ved å kombinere feltdokumentasjon med kjente bygninger og ferdselsveier kan en rekonstruere byens struktur. Problemstillinger bør behandle tema som byens oppkomst, leveforhold og arbeidsdeling, ulike typer håndverk og handel og om forholdet mellom byen og omlandet.

Prosjektskisse

Som søker må du utarbeide en foreløpig prosjektskisse for et doktorgradsprosjekt innenfor fagområdet der det gjøres rede for problemstilling, relevans, teoretisk og metodisk tilnærming. Din foreløpige prosjektskisse vil inngå i kompetansevurderingen. Prosjektskissen vil i løpet av de tre første månedene av ansettelsesperioden bli videreutviklet i samarbeid med veilederne og utformet til den endelige prosjektbeskrivelsen. Mal for prosjektskisse finner du her.

Kvalifikasjonskrav

Vi søker deg som har en sterk faglig bakgrunn med femårig mastergrad (3+2) innenfor arkeologi eller tilsvarende utdanning som gir grunnlag for å gjennomføre en forskerutdanning, fortrinnsvis av nyere dato.

Dersom karakteren din på masteroppgaven og veid gjennomsnittskarakter på masterstudiet begge hver for seg tilsvarer B eller bedre, er du blant de vi søker etter. Avslutter du utdanningen din høst/vinter 2019 er du også velkommen til å søke.

Dersom du har utdannelse fra en institusjon med annen karakterskala enn A-F ber vi deg om å legge ved en bekreftet konverteringsskala som viser hvordan karakterene kan sammenliknes med den norske A-F skalaen.

Videre legges det vekt på at du:

  • har potensial for forskning innenfor fagfeltet
  • kan arbeide selvstendig og i et fellesskap, være nytenkende og kreativ
  • er strukturert og har stor arbeidskapasitet
  • er motivert
  • har gode ferdigheter i engelsk, både skriftlig og muntlig

Vi tilbyr

  • varierte arbeidsoppgaver i en stor, spennende og samfunnsviktig organisasjon
  • et ambisiøst arbeidsfellesskap og et inkluderende arbeidsmiljø
  • kollegabasert veiledningsprogram (NyTi) dersom du skal undervise
  • lønn etter Statens lønnsregulativ l.pl 17.515, kode 1017, kr 479.600 bto pr år med lønnsutvikling etter ansiennitet i stillingen
  • medlemskap i Statens pensjonskasse sikrer gode pensjons- og forsikringsordninger
  • mer om ansattgoder og fordeler på uis.no

Andre opplysninger

Se forskrift om ansettelsesvilkår for ansettelse i stipendiatstillinger ved Universitetet i Stavanger.

Studiet gjennomføres i hovedsak ved Universitetet i Stavanger, bortsett fra et avtalt utenlandsopphold i et anerkjent relevant forskningsmiljø.

Det er en forutsetning at den som ansettes bosetter seg slik at vedkommende kan være tilstede ved, og tilgjengelig for, fagmiljøet på arbeidsplassen i ordinær arbeidstid.

Universitetet ønsker å rekruttere flere kvinner til rekrutteringsstillinger innenfor fagområdet og oppfordrer derfor spesielt kvinner til å søke.

Stillingen er kunngjort på både norsk og engelsk. Ved meningsforskjell mellom tekstene skal den norske teksten legges til grunn.

Kontaktinformasjon

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

  • Forskningsleder Kristin Armstrong Oma, tlf: 51 83 26 01, e-post: kristin.a.oma@uis.no

Opplysninger om ansettelsesprosessen fås ved henvendelse til HR-rådgiver Janne V. Endresen, tlf: 51 83 12 16, e-post: janne.v.endresen@uis.no.

Søknaden

Søk stillingen elektronisk via "Søk stillingen" på denne siden. Her registreres søknad og CV med relevant utdanning og arbeidserfaring. I søknadsbrevet må du få frem dine forskningsinteresser og motivasjon for å søke stillingen.

Følgende dokumenter lastes opp som vedlegg til søknaden, i separate filer:

  • prosjektskisse
  • vitnemål og attester
  • publikasjonsliste
  • annen dokumentasjon som du ønsker det skal tas hensyn til

Dokumentasjonen må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk. Hvis vedleggene overskrider 30 MB til sammen må disse komprimeres før opplasting. Opplysninger og dokumentasjon som det skal tas hensyn til ved vurdering må være registrert innen søknadsfristens utløp.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søker kan bli offentliggjort selv om søker har anmodet om ikke å bli oppført på offentlig søkerliste, jf offentlighetsloven § 25.

UiS vurderer bare søknader og vedlegg registrert i JobbNorge.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS