Ledig stilling ved UiT Norges arktiske universitet

Postdoktor i helsefag

Søknadsfrist: 11.10.2019

Om stillingen

Ved Det helsevitenskapelige fakultet, Institutt for helse- og omsorgsfag er det ledig en stilling som postdoktor i helsefag. Stillingen er tilknyttet forskningsgruppen Senter for omsorgsforskning, nord, og forskningsprosjektet «Hvordan påvirker sosiokulturelle og materielle faktorer helse, sykdom og overlevelse i Finnmark?»

UiT Norges arktiske universitet

Det helsevitenskapelige fakultet ved UiT Norges arktiske universitet er en nasjonal nyskapning som samler de fleste helserelaterte utdanninger. Dette legger til rette for unik tverrfaglighet og innovasjon i helsefaglig utdanning og forskning. Vi jobber tett sammen med tjenestene i nord for å løse morgendagens utfordringer.


Les mer om oss på uit.no/helsefak

Stillingen er ledig fra 01.11.2019.

Postdoktorstillingen en åremålsstilling med tilsettingsperiode på 3 år med mulighet til ett års forlengelse.

Tilsetting i stilling som postdoktor har som hovedmål å kvalifisere for arbeid i vitenskapelige toppstillinger. Det forutsettes at søkeren vil kunne gjennomføre prosjektet i løpet av tilsettingsperioden. Ingen kan tilsettes i mer enn én åremålsperiode som postdoktor ved samme institusjon.

Postdoktoren vil være tilknyttet IHO og den kvantitative studien i forskningsprosjektet «Hvordan påvirker sosiokulturelle og materielle faktorer helse, sykdom og overlevelse i Finnmark?». Dette er et treårig, interfakultært og tverrinstitusjonelt NFR-finansiert forskningsprosjekt mellom UiT (Institutt for sosiologi og IHO), Universitetet i Bergen (Senter for internasjonal helse) og Nord Universitet. Stillingen er lokalisert ved Master i helsefaglig utviklingsarbeid, IHO og er tilknyttet forskningsgruppen Senter for omsorgsforskning, nord.

Stillingen vil også ha en faglig tilknytning til et samarbeidsmiljø ved Institutt for samfunnsmedisin, UiT under prosjektet «Healthy Choices».

Formålet med den nye stillingen er å bidra til å styrke det kvantitative forskningsmiljøet ved IHO innen tema helse og ulikhet, og utvikle et samarbeid med nasjonale og internasjonale forskningsmiljøer.

Institutt for helse- og omsorgsfag (IHO) er et av 10 institutt ved Det helsevitenskapelige fakultetet. IHO utdanner ergoterapeuter, fysioterapeuter, radiografer og sykepleiere på bachelornivå, og har aktivitet ved UiT sine studiesteder i Narvik, Harstad, Hammerfest, Alta og Tromsø. IHO har for tiden 7 aktive masterprogrammer hvorav flere har ulike fordypningsretninger. IHO driver også utdanning av kandidater på doktorgradsnivå og tilbyr emner i fakultetets doktorgradsprogram. Forskningsaktiviteten ved instituttet er for tiden organisert i åtte forskningsgrupper hvor Senter for omsorgsforskning, nord inngår som en av disse. Den som tilsettes skal ha sin daglige arbeidsplass ved UiT campus Tromsø.

Arbeidsoppgaver

Folkehelsearbeidet i Norge har som mål å redusere helseulikhetene i befolkningen. Undersøkelser viser at befolkningen i Finnmark ligger dårligere an enn gjennomsnittet på flere målbare helseindikatorer.

Prosjektet studerer helse både som en målbar tilstand og som en subjektiv opplevelse. Både kvalitative og kvantitative metoder benyttes. Den kvantitative studien som postdoktoren blir tilknyttet kobler surveydata om sosioøkonomiske, kulturelle, og etniske forhold, samt objektive og subjektive mål for helse for befolkningen i Finnmark (helseundersøkelsen Finnmark III 1987/88; 9043 menn og 8823 kvinner), med registerdata fra Dødsårsaksregisteret og Folkeregisteret. Den kvalitative studien studerer hvordan folk i ulike samfunn i Finnmark oppfatter forutsetninger for sin egen helse og eventuelle helseproblemer. Det benyttes kvalitative dybdeintervju med menn og kvinner i aldersgruppen 30-40 år og 60-70 år, i tre ulike typer lokalsamfunn i Finnmark (kystsamfunn, samisk innlandssamfunn og urbant samfunn), i tillegg til intervju med nøkkelpersonell i disse samfunnene. Studien legger vekt på hvordan folk fra ulike lokalsamfunn beskriver sitt hverdagsliv, egen helse og levekår. Prosjektets vil utvide kunnskapsbasen for folkehelsearbeidet i Finnmark. Ved å kombinere kvalitative og kvantitative undersøkelser vil prosjektet gi bedre kunnskap om helse, helseoppfatninger og deres implikasjoner for overlevelse i Finnmark.

Data som brukes i prosjektet foreligger på ferdig koblet datafil, og arbeidet omfatter analyse av faktorer som påvirker overlevelse hos personer som deltok i den tredje hjerte- karundersøkelsen i Finnmark i 1987-88. Forskningsspørsmålene omhandler hvordan demografiske (kjønn, alder), sosioøkonomiske (bl.a. utdanning, arbeidslivstilknytning/trygding) og kulturelle (bl.a. etnisitet) faktorer og helsestatus påvirker overlevelse. Ulike typer statistiske modeller inkludert overlevelsesanalyse vil bli brukt. Postdoktorstipendiaten vil delta i endelig utforming av prosjektbeskrivelse.

Stillingen kan i tillegg bli tillagt undervisning og tilsvarende arbeid for UiT i inntil 25% stilling.

Kontaktinformasjon

Kontaktpersoner for stillingen er:

Forskningsgruppeleder Astrid Gramstad

Professor Nils Henriksen

  • E-post: nils.henriksen@uit.no
  • Tlf.: + 47 776 44859

Instituttleder professor Nina Emaus

Kvalifikasjonskrav

For tilsetting som postdoktor kreves norsk doktorgrad eller tilsvarende utenlandsk doktorgrad godkjent som likeverdig med norsk.

For tilsetting som postdoktor kreves norsk doktorgrad eller tilsvarende utenlandsk doktorgrad godkjent som likeverdig med norsk doktorgrad.

Søkeren skal legge fram forslag til prosjekt for kvalifiseringsarbeidet, som også skal inneholde framdriftsplan. Det forutsettes at søkeren vil kunne gjennomføre prosjektet i løpet av tilsettingsperioden.

Ved bedømmelsen skal hovedvekten legges på innleverte vitenskapelige arbeider og forslag til prosjekt for kvalifiseringsarbeidet. Erfaring fra popularisering/formidling, fagteoretisk og administrativt arbeid skal også tillegges vekt. For stillingen kreves dokumentert kompetanse i avansert kvantitative analyser med internasjonalt publiserte artikler. Erfaring fra gjennomførte prosjekter med tverrsnitts- og longitudinelle analyser er en fordel. Siden stillingen kan bli tillagt undervisning vil også dokumenterte pedagogiske kvalifikasjoner bli vurdert.

Det vil bli lagt vekt på pedagogiske kvalifikasjoner.

Søker må beherske norsk flytende, både skriftlig og muntlig.

Personlig egnethet, samt vilje og entusiasme for å forske ved UiT, tillegges vekt.

Vi tilbyr

  • Et av landets beste vilkår for FOU-termin
  • Et godt arbeidsmiljø
  • Gode velferdsordninger
  • Gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse

Arbeids- og lønnsvilkår

Arbeidstiden vil være avsatt til forskning, forskningsrelatert virksomhet og forskningsadministrasjon.

Den som tilsettes må være villig til å engasjere seg i utviklingsarbeid innen eget fag og for universitetet som helhet.

Nasjonale og internasjonale trender viser at mobilitet og selvstendighet for unge forskere er viktig for å oppnå ekstern finansiering på nasjonalt og internasjonalt nivå, og vil følgelig være viktig for mulighetene for å få fast vitenskapelig stilling i framtiden. Følgende skal derfor være gjeldende ved ansettelse i postdoktorstillinger:

Med mindre særskilte forhold tilsier annet skal postdoktorprosjekter planlegges med utenlandsopphold. Varigheten bør være minimum 6 mnd.

Postdoktorprosjekter skal planlegges slik at kandidaten får tilstrekkelig rom for å utvikle faglig selvstendighet.

For å oppnå en målrettet bruk av postdoktorstillingen, og styrke postdoktorenes karriereutvikling, skal det foreligge en utviklingsplan senest tre måneder etter tiltredelse. Utviklingsplanen skal godkjennes av nærmeste leder med personalansvar. Mer informasjon om innholdet i utviklingsplanen finnes her.

Stillingen lønnes etter statens regulativ kode 1352. Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Slik søker du

Søknad sendes elektronisk via www.jobbnorge.no og skal inneholde:

  • Søknadsbrev inkludert en kort beskrivelse av interesse og motivasjon for stillingen og forskningsprosjektet
  • CV med fullstendig oversikt over utdanning, praksis faglig arbeid og referanser
  • Vitnemål og attester:
    • Vitnemål og karakterutskrift bachelorgrad eller lignende (original språk og oversatt)
    • Vitnemål og karakterutskrift mastergrad eller lignende (original språk og oversatt)
    • Vitnemål og karakterututskrift ph.d. grad
  • Skjema for dokumentasjon av pedagogiske kvalifikasjoner (ved undervisning i stillingen)
  • Liste over vitenskapelige arbeider
  • Inntil 15 vitenskapelige arbeider. Doktorgradsavhandlingen regnes her som ett arbeid
  • Beskrivelse av de vedlagte arbeidene, samt en kortfattet beskrivelse av øvrige arbeider for å vise bredden i produksjonen
  • Dokumentasjon av norsk språkkunnskap

Dersom du ikke har norsk/skandinavisk videregående skole kan språkkunnskaper i norsk dokumenteres på følgende måte:

  • Bestått eksamen i norsk som andrespråk på VKII-nivå (3. klasse)
  • Bestått eksamen fra trinn 3 i norsk for utenlandske studenter ved universitetene
  • Bestått eksamen fra 1-årig høgskolestudium i norsk språk og samfunnskunnskap for utenlandske studenter
  • Bergenstesten: test i norsk - høyere nivå, skriftlig med minimum 450 poeng eller karakteren Bestått (i ny karakterskala). De som har svensk eller dansk som morsmål, og som har generell studiekompetanse fra hjemlandet, behøver ikke å ta testen.

Bedømmelse forutsetter at vi har mottatt etterspurte søknadsdokumenter innen søknadsfristen.

All dokumentasjon som skal vurderes må oversatt til engelsk eller et skandinavisk språk.

Søknader som kommer til oss via e-post eller på andre måter vil ikke bli vurdert.

Bedømmelse

Søkerne vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Komiteens mandat er å foreta en vurdering av søkernes kvalifikasjoner på grunnlag av søknadsdokumentene og kunngjøringsteksten.

Søkere som vurderes å være best kvalifisert vil bli innkalt til intervju. Intervjuet skal blant annet avklare personlig egnethet og motivasjon for stillingen. Det kan også bli avholdt prøveforelesning.

Generelt

For øvrig følges utfyllende bestemmelser for tilsetting i stillinger som postdoktor, stipendiat og vitenskapelig assistent ved UiT Norges arktiske universitet og det vises til forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialistkandidat, som finnes på nettsiden «Stipendiatmappa».

Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, herunder arbeidsstedets fysiske beskaffenhet, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til telefonreferansen.

Ved UiT Norges arktiske universitet legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer alle kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn. Universitetet er en IA-virksomhet og legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne.

Personopplysninger som avgis i søknad og CV til stillinger behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger; personopplysningsloven. I henhold til offentlighetsloven § 25 andre ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på kandidaten skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant av en eventuell offentliggjøring.

Velkommen som søker!

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS