LEDIG STILLING PÅ UNIVERSITETET I SØRØST-NORGE

Postdoktor i oppgaveglidning i helsetjenester

Søknadsfrist: 06.10.2024

Universitetet i Sørøst-Norge, USN, er blant landets største høyere utdanningsinstitusjoner med rundt 18 000 studenter og 1 900 ansatte fordelt på åtte ulike campuser.

Vi tilbyr profesjonsorienterte og arbeidslivsrettede utdanninger, forskning og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet. Målet vårt som universitet er å skape verdier både for den enkelte student og for næringslivet, offentlig sektor og samfunnslivet ellers. Dette gjør vi med våre aller beste virkemidler: utdanning og forsking.

USN er et samfunnsengasjert og arbeidslivsintegrert universitet og fokuserer på praksisnær, profesjonsorientert og anvendt forskning og utdanning. Studentene skal møte innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. De skal lære å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring. Universitetet skal møte de store samfunnsutfordringene med kunnskap og kompetanse som bidrar til praktiske løsninger, strukturelle endringer og nye tenkemåter. En tydelig dedikasjon til FNs bærekraftmål skal prege faglige aktiviteter. Universitetet arbeider for å realisere denne hovedprofilen i tett samarbeid med samfunnslivet og arbeidslivet.

Mer informasjon om virksomheten finner du på www.usn.no

Om stillingen

Ved Fakultet for helse- og sosialvitenskap er det fra 01.01.2025 ledig stilling som postdoktor innenfor oppgaveglidning i helsetjenester. Det kan gjøres avtale om tidligere tiltredelse.

Stillingen er knyttet til Institutt for optometri, radiografi og lysdesign, og nærmeste overordnede er instituttleder. Arbeidssted er Kongsberg eller Drammen (avtales nærmere ved tilsetting).

Kvalifikasjoner

Søkere til postdoktorstillingen må ha norsk doktorgrad eller tilsvarende utenlandsk doktorgrad godkjent som likeverdig med norsk doktorgrad eller kompetanse på tilsvarende nivå dokumentert ved vitenskapelig arbeid av samme omfang og kvalitet, innen helse og sosialvitenskap, samfunnsvitenskap, teknologi, innovasjon, organisasjon og ledelse el.l. Graden må være oppnådd innen søknadsfristen er ute.

Den som tilsettes må ha evne til selvstendig og fokusert arbeid, og samtidig være motivert for å dele kunnskaper. Evne til å jobbe som en del av et aktivt, tverrvitenskapelig forskerteam i tett samarbeid og samskaping med regionale partnere etterspørres. Videre, evne til raskt å bygge bro mellom egen forskerkompetanse, overordnet forståelse for helsesektorens behov for omstilling og prosjektets konkrete tematikk. Personlig egnethet for stillingen vil bli vektlagt.

Den som tilsettes må beherske norsk og engelsk flytende, både muntlig og skriftlig.

Om stillingen

Økt bruk av teknologi og involvering av pasienter, brukere, kunder og pårørende i egenrapportering og oppfølging av egen helse, står sentralt foreslåtte endringer for fremtidens helse- og omsorgstjenester. Oppgaveglidning innebærer hensiktsmessig omfordeling av oppgaver fra høyt kvalifiserte helsepersonell til helsepersonell og medhjelpere som har kortere utdanning og færre kvalifikasjoner for å effektivisere bruk av tilgjengelige ressurser. Teknologi og digitalisering gir også nye måter å tilby helsetjenester på og nye former for ansvarsdeling. Oppgaver kan flyttes fra helsepersonell til medhjelpere, pasienter og pårørende, til teknologi og til andre helsearbeidere. Oppgaveglidning kan for eksempel omfatte omfordeling av ansvar, funksjoner og roller mellom teknologi og mennesker, mellom innbyggere og det offentlige, mellom de etablerte helsetjenestene og deres pasienter, brukere, kunder og pårørende, mellom ulike nivåer i helsetjenesten, mellom offentlig og privat sektor, mellom ulike helseprofesjoner, mellom kliniske spesialister og helsepersonell innen samme profesjon, og mellom helsepersonell og medhjelpere. 

Forskningen knyttes til optikertjenester (privat sektor) og offentlige helse- og omsorgstjenester, der sentrale aktører er helsepersonell, deres medhjelpere, pasienter, brukere, kunder og pårørende, ledere, teknologileverandører og støttetjenester som IT. Sentrale temaer i forskningen er oppgaveglidning knyttet til bruk av teknologi, samhandling, kommunikasjon og tjenesteutvikling. 

Stillingen er knyttet til prosjektet "CoTecH – Samskapt helseteknologi", som er et seksårig prosjekt (2022 – 2028) finansiert av Norges Forskningsråd, USN og 30 regionale partnere. Prosjektet har som mål å bygge kapasitet for utvikling og skalering av digital helse og teknologi, med fokus på nye teknologiske løsninger, systemer, tjenester og kunnskap. CoTecH vektlegger samskapende prosesser med aktører fra leverandørsiden, tjenesteytere, tjenestemottakere, pårørende og forskere. Forskningstema i CoTecH inkluderer bl.a. behovskartlegging, brukermedvirkning, teknologiutvikling, digitalisering av forretningsmodeller, implementering av teknologibaserte tjenester, tjenesteinnovasjon, oppgaveglidning og digital sikkerhet. Det tilsettes fire doktorgradsstipendiater og tre postdoktorer i prosjektet, som veiledes av forskere fra alle fire fakultet ved USN. Den som tilsettes i stillingen vil jobbe i CoTecH-teamet. 

Tilsetting skjer for en periode på to år med 100% forskerstilling, med mulighet for å strekke forskningstiden over tre år i kombinasjon med andre oppgaver ved USN eller eksternt. Dette avtales ved tilsetting.

Vi anmoder interesserte å ta kontakt med arbeidspakkeleder for oppgaveglidning i CoTecH prosjektet, professor Vibeke Sundling, tlf 924 24 360, Vibeke.Sundling@usn.no for utfyllende opplysninger om stillingen og den planlagte forskningen.

Vi tilbyr

  • Faglig miljø i utvikling og gode muligheter for kompetanse- og karriereutvikling.
  • Godt sosialt miljø.
  • God pensjonsordning og gunstige vilkår i Statens pensjonskasse.
  • Ansattgoder og fordeler, bl.a. mulighet for trening i arbeidstiden.

Lønn og vilkår

Stillingen lønnes etter, stillingskode 1352, lønnsramme 24, lønnstrinn 62-75. I særskilte tilfeller kan høyere lønn vurderes. 

Fra lønna går lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Ansettelsen skjer på de vilkår som til enhver tid gjelder for ansatte i staten.

Andre opplysninger

Tilsettingsorgan er tilsettingsutvalget for undervisnings- og forskerstillinger ved Universitetet i Sørøst-Norge. Det vil bli gjennomført sakkyndig vurdering av søkerne, og aktuelle søkere vil deretter bli innkalt til intervju og må i den sammenhengen regne med å presentere og utdype sin prosjektplan muntlig.

Den som ansettes, må rette seg etter de lover, forskrifter og avtaler som til enhver tid gjelder for stillingen.

Universitetet i Sørøst-Norge har et personalpolitisk mål å oppnå en balansert kjønnssammensetning og å rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Personer med minoritetsbakgrunn oppfordres til å søke stillingen.

USN bidrar i Inkluderingsdugnaden, og vi ønsker at våre medarbeidere i størst mulig grad skal gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor også kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Universitetet vil legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

I henhold til offentlighetslovens § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

Kontaktinformasjon

For spørsmål om stillingen:

For spørsmål om søknadsprosessen:

Slik søker du

Universitetet i Sørøst-Norge benytter elektronisk søknadsbehandling. Søkere til stillingen må registrere sin søknad og CV med vedlegg elektronisk via rekrutteringsportalen Jobbnorge ved å klikke på lenken til høyre ”Søk stillingen”.

Følgende dokumenter skal legges ved den elektroniske søknaden: 

  • Attesterte vitnemål fra høgskole/universitet; Søkere med høyere utdanning tatt utenforEU må legge ved godkjenning av høyere utdanning fra Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse 
  • Doktorgradsavhandlingen
  • Maksimum 5 siders prosjektbeskrivelse, inkludert tidsplan. Det forutsettes at søkeren vil kunne gjennomføre prosjektet i løpet av ansettelsesperioden.
  • Eventuelle vitenskapelige publikasjoner og liste over disse
  • For søkere utenfor EU som ikke har et av de skandinaviske språkene som morsmål, må språkkompetansen (norsk, dansk eller svensk) dokumenteres og tilsvare minimum B2-nivå i det felles europeiske rammeverket for språk (CEFR)
  • Kontaktinformasjon til 3 referanser

Vi gjør oppmerksom på at alle dokumenter må være på et skandinavisk språk eller på engelsk. Oversettelsene må være sertifiserte. 

Har du høyere utdanning fra utlandet må den godkjennes av Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse. Du må ha sendt inn søknad for godkjenning innen søknadsfristen til denne stillingen utløper. Legg ved kvittering på søknad eller vedtak når du søker. Godkjenningen må ettersendes og er en forutsetning for ansettelse.

Søknaden blir vurdert etter vedlagt dokumentasjon, og det er søkers eget ansvar å sørge for at all etterspurt dokumentasjon har blitt lastet opp til søknaden i Jobbnorge innen søknadsfristens utløp.

Universitetet i Sørøst-Norge er Charter & Code sertifisert av EU-kommisjonen, og har rettigheter til å bruke logoen HR Excellence in Research (HRS4R). Universitetet er også medlem i nettverket EURAXESS, som bidrar til gode arbeidsforhold for mobile forskere.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS