Ledig stilling ved UiT Norges arktiske universitet

Postdoktor i helse- eller samfunnsvitenskap

Søknadsfrist: 05.08.2019

Om stillingen

Ved Det helsevitenskapelige fakultet, Institutt for helse- og omsorgsfag (IHO) er det ledig en stilling som postdoktor i helsevitenskap eller samfunnsvitenskap. Stillingen til tilknyttet Senter for omsorgsforskning, nord (SOF nord) og forskningsgruppen Flerfaglig forskningsgruppe for helse og omsorgstjenester i kommunene.

UiT Norges arktiske universitet

Det helsevitenskapelige fakultet ved UiT Norges arktiske universitet er en nasjonal nyskapning som samler de fleste helserelaterte utdanninger. Dette legger til rette for unik tverrfaglighet og innovasjon i helsefaglig utdanning og forskning. Vi jobber tett sammen med tjenestene i nord for å løse morgendagens utfordringer.


Les mer om oss på uit.no/helsefak

Postdoktorstillingen er en åremålsstilling med tilsettingsperiode på 4 år i 50%. Tilsetting i stilling som postdoktor har som hovedmål å kvalifisere for arbeid i vitenskapelige toppstillinger. Det forutsettes av søkeren vil kunne gjennomføre prosjektet i løpet av tilsettingsperioden. Ingen kan tilsettes i mer enn én åremålsperiode som postdoktor ved samme institusjon.

Institutt for helse- og omsorgsfag (IHO) er ett av ti institutter på Det helsevitenskapelige fakultet. Mer informasjon om IHO kan du finne her: www.uit.no/helsefak/iho.

SOF nord ble opprettet i 2008 av Helse- og omsorgsdepartementet, og er et senter for fagspesifikk og flerfaglig forsknings- og utviklingsarbeid, samt formidling. Senteret skal bidra til å styrke forskning, fagutvikling og kompetanse i helse- og omsorgstjenesten i kommunene, og har et særlig samarbeid med utviklingssentrene for sykehjem og hjemmetjenester i regionen.

Senteret er ett av i alt fem regionale sentra for omsorgsforskning. Sentrene danner et nasjonalt nettverk som koordineres av Senter for omsorgsforskning, øst ved NTNU, Gjøvik.

Kontakt

SOF nord er finansiert av Norges forskningsråd og Helsedirektoratet. Senteret har en egen styringsgruppe som ledes av faglig leder. Daglig leder ved senteret er sekretær for styringsgruppen.

Forskningen ved senteret ledes av forskningsgruppeleder Astrid Gramstad og nestleder Bodil Hansen Blix. Forskningsgruppeleder er medlem av styringsgruppen ved senteret. Se hjemmesiden: Flerfaglig forskningsgruppe for helse- og omsorgstjenester i kommunene.

Se for øvrig hjemmesiden: Senter for omsorgsforskning, nord.

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

Forsknings-/arbeidsområdet

Stillingen er knyttet til den NFR-finansierte studien “The politics of a changing institutional ecology: coordination, prioritization and labour in Norwegian health, care and welfare services» (ISP- studien). ISP-studien består totalt av fire arbeidspakker og ledes av førsteamanuensis Anette Fagertun ved Senter for omsorgsforskning, vest. Alle fem sentre for omsorgsforskning er involvert i prosjektet, og studien har som overordnet mål å fremme nettverk og styrke forskningsmiljøet innen omsorgstjenesteforskning regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Prosjektet starter opp høsten 2019 og har en tidsramme på 5 år.

Denne postdoktorstillingen er knyttet til arbeidspakke 3 som har tittel; “Forms of multi-level and cross-sectorial collaboration in services provision for patient groups with complex, severe and long-term needs» og ledes av professor Cathrine Arntzen. Delstudien har som mål å utvikle kunnskap om nytte og bruk av nasjonale styringsverktøy for samhandling og koordinering av tjenester til brukere med langvarige og komplekse behov. Den som ansettes vil inngå i nært forskningssamarbeid med andre forskere i SOF nord, forskere i SOF sør og med internasjonale forskere på feltet. I tillegg til gjennomføring av delstudien, forventes det at postdoktoren bidrar aktivt i utvikling og styrking av forskningsnettverket i SOF.

Søkeren skal legge fram forslag til prosjekt for kvalifiseringsarbeidet, som også skal inneholde framdriftsplan. Det forutsettes av søkeren vil kunne gjennomføre prosjektet i løpet av tilsettingsperioden.

Kvalifikasjoner

For tilsetting som postdoktor kreves norsk doktorgrad eller tilsvarende utenlandsk doktorgrad godkjent som likeverdig med norsk.

Alle søkere må ha:

• helsefaglig eller samfunnsfaglig bakgrunn

• tidligere forskererfaring er å foretrekke, spesielt innrettet mot helsetjenesteforskning

• gode muntlige og skriftlige kunnskaper i norsk eller annet skandinavisk språk

• gode engelskkunnskaper

• grunnleggende datakunnskaper og beherske MS Office-pakken

• gode kommunikasjonsevner

Søker må beherske norsk flytende, både skriftlig og muntlig.

Vi legger vekt på selvstendighet, gode samarbeidsevner og personlig egnethet.

Vi kan tilby

Et av landets beste vilkår for FOU-termin

  • Et godt arbeidsmiljø
  • Gode velferdsordninger
  • Gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse

Arbeidsvilkår

Arbeidstiden vil være avsatt til forskning, forskningsrelatert virksomhet og forskningsadministrasjon. Avhengig av kvalifikasjoner kan det være muligheter for veiledning og undervisningsoppdrag.

Den som tilsettes må være villig til å engasjere seg i utviklingsarbeid innen eget fag og for universitetet som helhet.

Nasjonale og internasjonale trender viser at mobilitet og selvstendighet for unge forskere er viktig for å oppnå ekstern finansiering på nasjonalt og internasjonalt nivå, og vil følgelig være viktig for mulighetene for å få fast vitenskapelig stilling i framtiden. Følgende skal derfor være gjeldende ved ansettelse i postdoktorstillinger:

  • Med mindre særskilte forhold tilsier annet skal postdoktorprosjekter planlegges medutenlandsopphold. Varigheten bør være minimum 6 mnd.
  • Postdoktorprosjekter skal planlegges slik at kandidaten får tilstrekkelig rom for å utvikle faglig selvstendighet.

For å oppnå en målrettet bruk av postdoktorstillingen, og styrke postdoktorenes karriereutvikling, skal det foreligge en utviklingsplan senest tre måneder etter tiltredelse. Utviklingsplanen skal godkjennes av nærmeste leder med personalansvar. Mer informasjon om innholdet i utviklingsplanen finnes her.

Stillingen lønnes etter statens regulativ kode 1352. Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Slik søker du

Søknad sendes elektronisk via Jobbnorge og skal inneholde:

Det forventes at den som ansettes skal lage en prosjektbeskrivelse og en framdriftsplan noen måneder etter oppstart.

  • søknadsbrev inkludert en kort beskrivelse av interesse og motivasjon for stillingen
  • evt. forskningsprosjektet
  • CV med fullstendig oversikt over utdanning, praksis faglig arbeid og referanser
  • Vitnemål og attester:
  • vitnemål og karakterutskrift bachelorgrad eller lignende (original språk og oversatt)
  • vitnemål og karakterutskrift mastergrad eller lignende (original språk og oversatt)
  • Vitnemål og karakterututskrift ph.d. grad
  • skjema for dokumentasjon av pedagogiske kvalifikasjoner (ved undervisning i stillingen)
  • liste over vitenskapelige arbeider
  • inntil 15 vitenskapelige arbeider. Doktorgradsavhandlingen regnes her som ett arbeid.
  • beskrivelse av de vedlagte arbeidene, samt en kortfattet beskrivelse av øvrige arbeider for å vise bredden i produksjonen
  • dokumentasjon av norsk språkkunnskap

Dersom du ikke har norsk/skandinavisk videregående skole kan språkkunnskaper i norsk dokumenteres på følgende måte:

  • Bestått eksamen i norsk som andrespråk på VKII-nivå (3. klasse)
  • Bestått eksamen fra trinn 3 i norsk for utenlandske studenter ved universitetene
  • Bestått eksamen fra 1-årig høgskolestudium i norsk språk og samfunnskunnskap for utenlandske studenter
  • Bergenstesten: test i norsk - høyere nivå, skriftlig med minimum 450 poeng eller karakteren Bestått (i ny karakterskala). De som har svensk eller dansk som morsmål, og som har generell studiekompetanse fra hjemlandet, behøver ikke å ta testen.

Bedømmelse forutsetter at vi har mottatt etterspurte søknadsdokumenter innen søknadsfristen.

All dokumentasjon som skal vurderes må oversatt til engelsk eller et skandinavisk språk.

Søknader som kommer til oss via e-post eller på andre måter vil ikke bli tatt i betraktning.

Bedømmelse

Søkerne vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Komiteens mandat er å foreta en vurdering av søkernes kvalifikasjoner på grunnlag av søknadsdokumentene og kunngjøringsteksten.

Søkere som vurderes å være best kvalifisert vil bli innkalt til intervju. Intervjuet skal blant annet avklare personlig egnethet og motivasjon for stillingen.

Informasjon

Tilsettingen skjer i henhold til regler og vilkår som til enhver tid gjelder for offentlige tjenestemenn, og retningslinjer ved UiT. På våre nettsider finner du mer informasjon til søkere på stillinger ved UiT.

Ved UiT legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn. UiT legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne. Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til kontaktperson.

Personopplysninger som oppgis behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger. Søkere kan be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista, men universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søkeren vil da bli varslet i forkant av offentliggjøring.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS