Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Rådgiver - forskningsadministrasjon ved Institutt for privatrett

Søknadsfrist: 13.04.2023

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Institutt for privatrett er en av fem grunnenheter ved Det juridiske fakultet og består av ca. 90 medarbeidere. Instituttet er det største norske fagmiljøet innenfor privatrettslige fag.

Om stillingen

Det juridiske fakultet søker en initiativrik og engasjert medarbeider til fast rådgiverstilling (SKO 1434) innen forskningsadministrasjon med hovedarbeidssted ved Institutt for privatrett (IFP).

Vi ser etter deg som evner å følge opp løpende oppgaver og samtidig har et overordnet blikk.

Arbeidsoppgaver

Stillingen inneholder et bredt spekter av oppgaver innen forskningsadministrasjon. Som rådgiver vil du få administrativt hovedansvar for et av IFPs sentre med et tilhørende stort forskningsprosjekt.

Herunder bl a:

 • Finansieringssøknader, rapportering og gjennomføring av prosjektaktiviteter
 • Organisering av møter, seminarer og konferanser
 • Redigering av nettsider og nettpublisering

Du vil også få oppgaver knyttet til søknads- og rapporteringsarbeid på andre prosjekter ved IFP i samarbeid med instituttets avdelingsleder for eksternfinansiering. Den som tilsettes er også påtenkt rollen som CRISTIN superbruker.

Stillingen vil også ha noen oppgaver knyttet til samarbeidende fagmiljøer basert ved Institutt for offentlig rett (IOR), herunder forskergruppen i Internasjonal rett.

Stillingen kan pålegges andre oppgaver.

Kvalifikasjonskrav

 • Utdanning fra universitet eller høyskole, minimum tilsvarende bachelornivå. Realkompetanse med relevans for de aktuelle oppgavene kan erstatte utdanningskravet
 • Gode skriftlige og muntlige kommunikasjonsevner på norsk og engelsk

Ønskelig kompetanse/erfaring:

 • Erfaring fra universitets- og høgskolesektoren
 • Erfaring fra forskningsadministrativt arbeid og prosjektadministrasjon
 • God tallforståelse. Erfaring med arbeid som krever økonomiforståelse
 • Erfaring med redigering av nettsider (vi bruker Vortex) og nettpublisering

Personlige egenskaper

Stillingen er utadrettet, og du vil samarbeide tett med vitenskapelig og administrativt ansatte ved IFP og IOR og ellers på fakultetet. Det er utstrakt administrativt samarbeid på tvers av enhetene ved Det juridiske fakultet. Vi vil derfor tillegge gode samarbeids- og kommunikasjonsevner vesentlig vekt.

Samtidig har vi behov for systematiske og selvgående medarbeidere med høy gjennomføringsevne som bidrar til at frister overholdes.

Aktiviteten ved instituttene går i bølger, og i enkelte perioder vil det være hektisk. Du bør derfor ha evne til å håndtere mange oppgaver samtidig. Stor arbeidskapasitet vil være en fordel.

Vi tilbyr

 • Et hyggelig og faglig utfordrende arbeidsmiljø
 • Lønn som rådgiver (stillingskode 1434) fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr 584 700 og kr 648 700 per år, avhengig av kompetanse
 • Fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger
 • Trening i arbeidstiden
 • God pensjonsordning og gunstig lån i Statens Pensjonskasse

Søknaden skal inneholde

 • Søknadsbrev
 • CV
 • Evt. vitnemål, attester, liste med 2-3 referanser (navn, tilknytning til søker, epostadresse og telefonnummer)

Søknad (evt. med vedlegg) må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Søknadsfrist er torsdag 13. april 2023.

Andre opplysninger

Stillingen er én av to forskningsrådgiverstillinger samtidig utlyst ved IFP/IOR. Den andre stillingen har stillingsID: 242449. Kvalifiserte søkere oppfordres til å søke begge stillingene.

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju. Vi tar sikte å gjennomføre førstegangsintervjuer 4. - 5. mai, og annengangsintervjuer 23. mai eller 26. mai. Dersom en aktuell søker har søkt begge stillingene vil vi legge til rette for felles intervju for stillingene.

I henhold til offentleglova § 25 annet ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Inkludering og mangfold er mål i fakultetets strategi. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Tiltredelse snarest mulig.

Kontaktinformasjon

 • Kontorsjef Eli Knotten, Institutt for privatrett, tlf: 952 22 354, e-post: eli.knotten@jus.uio.no
 • Kontorsjef Øyvind Henden, Institutt for offentlig rett, tlf: 976 00 690, e-post: oyvind.henden@jus.uio.no

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS