Spennende jobbmulighet ved Divisjon utvikling ved Skatteetaten!

Kunnskaps- og forskningskoordinator

Søknadsfrist: 10.04.2023

Vi søker deg som brenner for å styrke kunnskap og forskning. Nå kan du bli en del av vårt spennende fagmiljø!

Skatteetaten

Velg en jobb der du får utfordret deg selv, ved å løse utfordringer for andre. Vi sikrer finansiering av velferdssamfunnet ved å sørge for at alle bidrar med det de skal. Vi gjør det på vegne av fellesskapet, fordi velferden er noe som kommer alle til gode. Tilliten folk har til oss er høy, og den jobber vi hver dag for å fortjene. Vi består av et direktorat, seks divisjoner som har landsdekkende ansvar, og viktigst av alt: litt over 7000 engasjerte ansatte som er stolte av arbeidsplassen sin. Vil du bli enda bedre kjent med oss og alt vi holder på med? Les mer på skatteetaten.no

Bli kjent med Skatteetaten

Skatt angår alle! I Skatteetaten sikrer vi riktig og effektiv skattehåndtering, noe som har betydning for hele Norges befolkning – i dag og i fremtiden. Gjennom å jobbe enda mer målrettet og effektivt med å basere vårt arbeid på kunnskap og forskning, har vi som mål å skape enda bedre og raskere resultater for fellesskapet/velferdsstaten. Ser du viktigheten av at store og viktige samfunnsaktører drives framover av innsikt og kompetanse, og vil du bli en viktig del av et spennende og engasjert fagmiljø? Da kan det være akkurat deg vi ser etter til rollen som vår nye kunnskaps- og forskningskoordinator. Kunnskap er et stort felt hvor det gjøres mye i Skatteetaten og i andre virksomheter. Utfordringen ligger ofte i hva som bør deles og hvordan gjøre det slik at det blir tatt i bruk og skaper verdi .

Hva går jobben ut på?

Divisjon utvikling har ansvar for å sikre at beslutninger og veivalg er basert på kunnskap. Sammen med etatens kunnskaps- og analysemiljøer leverer vi beslutningsgrunnlag som etatsledelsen legger til grunn for strategiske planer og prioriteringer . Vi er også i forkant slik at vi kan støtte divisjonene og direktoratet i å realisere strategien og gripe muligheter for å løse samfunnsoppdraget på nye måter . Nå bygger vi opp et team som skal ha et helhetlig ansvar for å styrke samarbeidet på dette området, på tvers av hele etaten. Teamet skal bidra til at etaten som helhet blir mer kunnskapsdrevet og har en nøkkelrolle i etatens forskningsarbeid.Som vår nye kunnskaps- og forskningskoordinator blir du en viktig del av dette teamet, og en viktig bidragsyter i Skatteetatens samhandling med interne og eksterne fagmiljøer.

Du vil få varierte arbeidsoppgaver, som blant annet å:

  • Inngå og følge opp avtaler med forskningsinstitusjoner
  • Være kontaktpunkt for interne forskere og doktorgrads- og masterstudenter
  • Være rådgiver for ledelsen i forsknings- og kunnskapsspørsmål
  • Delta i nettverk med eksterne parter om kunnskaps- og forskningsområder
  • Være kontaktperson mot Finansdepartementet og Norges Forskningsråd
  • Utarbeide og følge opp prioriterte kunnskapsbehov for Skatteetaten
  • Samordne divisjonenes behov innen forskning og kunnskap
  • Bidra til at ny og relevant kunnskap og forskning gjøres kjent i etaten

Hvilke kvalifikasjoner kreves for denne rollen?

  • Relevant høyere utdanning på minimum masternivå (innen økonomi, juss, samfunnsfag, teknologi eller pedagogikk)
  • Kjennskap til vitenskapelig metode
  • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne, både på norsk og engelsk
  • Erfaring fra kunnskapsformidling og interesse for å bidra til å gjøre forskningsresultater om til praktisk kunnskap
  • Det er ønskelig med relevant erfaring fra forskningsadministrasjon og/eller kunnskapsformidling
  • Kjennskap til skattesystemet og skatteforvaltningen er en fordel

Hva ser vi etter hos deg?

  • Du har gode samarbeidsegenskaper og liker å jobbe i team
  • Du lærer raskt nye oppgaver og kan jobbe selvstendig
  • Du er utviklingsorientert, fleksibel og tar ansvar, også ut over eget ansvarsområde
  • Du har høy arbeidskapasitet og trives i et hektisk miljø
  • Du jobber strukturert, og er god på å holde fremdrift i arbeidsoppgaver

Hvorfor skal du velge oss?

Høres det givende ut å jobbe et sted med et viktig og inspirerende samfunnsoppdrag, der du får utfordrende oppgaver og muligheten til å jobbe med forskning og kunnskap i solide og kompetente fagmiljøer innen skatt, innovasjon og samfunnsvitenskap? Da tror vi du vil kunne trives i Skatteetaten!

Vi kan også friste med:

  • Kompetanseutvikling
  • Fleksitid og betalt overtid samt mulighet for å trene i arbeidstiden
  • En raus personalpolitikk og medlemskap i Statens pensjonskasse, som blant annet har en av Norges beste pensjonsordninger

Hos oss får du rammer som sikrer deg en fornuftig balanse mellom jobb og fritid. Vi vet at mange ønsker seg en fleksibel arbeidshverdag med mulighet for å veksle mellom å jobbe hjemmefra og møtes på kontoret. Dette er noe vi selvsagt tilrettelegger for.

Kontorsted for stillingen vil være i Oslo. Andre kontorsteder kan være aktuelle etter nærmere vurdering.

Du blir ansatt som rådgiver (kode 1434) eller seniorrådgiver (kode 1364) med lønn kr 650 000 – 850 000, avhengig av kvalifikasjoner. For spesielt kvalifiserte kandidater kan vi vurdere noe høyere lønn enn dette. Skatteetaten har seks måneders prøvetid.

Vi ber om at vitnemål/karakterutskrifter og attester lastes opp som vedlegg til den elektroniske søknaden.

Verdt å merke seg før du søker

Skatteetaten er på jobb for alle og skal være et godt sted å jobbe for alle. Vi vil at du skal føle deg trygg på valget når du takker ja til å jobbe hos oss, og dersom du er aktuell for stillingen, tilbyr vi deg en omvendt referansesjekk. Det betyr at du får ringe noen av våre medarbeidere og stille de spørsmålene du måtte ønske for å finne ut om vi er en god match.

Likeverd, likestilling og mangfold er en del av kulturen vår og vi har nulltoleranse for diskriminerende praksis og oppførsel. Har du hull i CV-en din, funksjonsnedsettelse eller innvandrerbakgrunn vil vi oppfordre deg til å krysse av for dette når du søker stillingen hos oss. Det gir deg mulighet for å få positiv særbehandling.

Vi kaller alltid inn minst én kvalifisert kandidat fra hver av disse gruppene til intervju.Når du søker jobb hos oss, vil navnet ditt stå på en offentlig søkerliste. Det er mulig å be om å bli unntatt denne søkerlisten.

Da må du i så fall begrunne hvorfor du ønsker det, og vi tar deretter stilling til om vi kan innvilge ønsket ditt. Kan vi ikke det, hører du selvsagt fra oss.

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen

  • Bente Groven-Syversen (Seniorrådgiver), 450 06 097
  • Jarle Øvretveit Strømmen (Avdelingsdirektør, Innovasjon og transformasjon), 926 21 270
Powered by Labrador CMS