Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)
Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Overingeniør - Robotic Process Automation (RPA)

Søknadsfrist: 31.10.2021

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Universitetets senter for informasjonsteknologi (USIT) er et godt og spennende sted å jobbe, og vi legger stor vekt på at de tilsatte skal ha utfordrende og lærerike oppgaver som gir gode muligheter for faglig utvikling. Oppdraget vårt er samfunnsnytte, nyskapning og effektive tjenester. Som den sentrale delen av IT-virksomheten på UiO, skal vi utvikle og levere de beste tjenestene til studenter, som stiller høye krav til digitalitet, og til forskere og undervisere som er blant de fremste i landet.


Fra stabilt nett og gode lagringstjenester til HPC-tjenester for partikkelakseleratoren i CERN og genforskning for framtidens legemidler, ligger USIT helt i teten som leverandør både til UiO og andre i innenfor forskning og UH-sektoren. USIT er et av landets største IT-faglige miljøer med i overkant av 200 fast ansatte og en omsetning på mer enn 260 millioner kroner. Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.

Spennende stilling med oppgaver knyttet til prosess-støtte og automatisering gjennom bruk av Robotic Process Automation.

Om stillingen

Har du lyst til å bli en del av vårt team? Vi har nå en ledig stilling med spennende oppgaver knyttet til prosess-støtte og automatisering gjennom bruk av Robotic Process Automation (RPA).

RPA, prosessforbedring og automatisering generelt, er et satsningsområde på UiO. Vi jobber daglig aktivt på tvers i organisasjonen og vi er opptatt av å jobbe raskt og smidig i tett samarbeid med prosesseiere og saksbehandlere for å finne de beste løsningene og gi best mulig prosess-støtte til organisasjonen.

Siden vi er et liten gruppe er stillingen svært variert med tanke på oppgaver. Du vil få mye selvstendig ansvar og jobbe med kartlegging av nye prosesser, koordinering, utvikling av disse og samtidig passe på driften av de ulike prosessene i Blue Prism.

Stillingen passer svært godt til deg som er allsidig og glad i å bli kjent med nye mennesker, da du vil jobbe sammen med personer fra mange steder ved UiO for å automatisere og tilpasse arbeidsprosesser. Vi ser for oss at du er flink til å kommunisere og samarbeide med andre, har god IT-teknisk forståelse og enten har interesse for eller tidligere erfaring med utvikling av RPA-prosesser fra før (nødvendig opplæring vil bli gitt). Du vil få en aktiv rolle gjennom hele utviklingsløpet fra konsept og avklaringer til utvikling og drift, hvor dine synspunkter og innspill tas med helt fra start.

Du blir en del av et lite, sammensveiset team med gode kolleger og høy kompetanse, men du vil også være en del av et stort fagmiljø i UiOs IT-organisasjon.

Arbeidsoppgaver

 • Prosess-støtte og automatisering
 • Kartlegging av arbeidsprosesser i tett samarbeid med organisasjonen
 • Utvikling av nye og forbedring av eksisterende RPA-prosesser
 • Koordineringsarbeid
 • Drift av RPA-prosesser og miljø

Kvalifikasjonskrav

 • Høyere utdanning innen IT fra universitet eller høyskole, minimum tilsvarende Bachelornivå. Realkompetanse med relevans for de aktuelle oppgavene kan kompensere for utdanningskravet
 • Meget god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk

Ønskelig kompetanse/erfaring

 • Noe programmeringserfaring/scriptspråk
 • Tidligere erfaring med eller kjennskap til utvikling av RPA-prosesser

Personlige egenskaper

Vi søker deg som har meget gode samarbeids- og kommunikasjonsevner. Du har fokus på samhandling på tvers av fagfelt for å finne gode løsninger. Som person evner du å arbeide i team, men du er også selvstendig.

Vi tilbyr

 • Faglige utfordringer og spennende arbeidsoppgaver i en organisasjon med høy kompetanse
 • Stillingen er fast og vil bli innplassert i stillingskode overingeniør (kode 1087). Lønn fastsettes etter individuell vurdering i lønnspenn kr 543 500,- til kr 650 300,- (ltr. 60-70), avhengig av kompetanse/erfaring.
 • Gode muligheter for faglig og personlig utvikling
 • Fleksibel arbeidstid, gode velferdsordninger og mulighet for trening i arbeidstiden
 • Medlemskap i Statens Pensjonskasse med god pensjonsordning og mulighet for gunstig lån.

Søknaden skal inneholde

 • søknadsbrev
 • CV
 • Vitnemål, attester, liste med 2-3 referanser (navn, tilknytning til søker, epostadresse og telefonnummer)

Søknad (evt. med vedlegg) må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

 • Gruppeleder Rune Olsen, tlf. 402 14 714
 • Seksjonssjef Anders Vinger, tlf. 22852899

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS