OsloMet - storbyuniversitetet er Norges tredje største universitet med 23 000 studenter og over 2600 ansatte. Vi har campus i Oslo sentrum og på Romerike. OsloMet leverer forskning og utdanning med høy relevans for arbeidslivet, velferdsstaten og storbyregionen.
Instituttet er tilknyttet Fakultet for helsevitenskap og har omlag 3000 studenter og 250 tilsatte. Instituttet har virksomhet på Kjeller og i Pilestredet, Oslo.
Det er stor forskningsvirksomhet på instituttet og flere forskningsgrupperer etablert. Fakultet for helsevitenskap har ett ph.d. -program i helsevitenskap, hvor denne stillingen er tilknyttet.
Forskningsområde og prosjekt
Stipendiaten vil være tilknyttet forskningsgruppen «Aldring, helse og velferd» og skal arbeide med prosjektet «Assessing the Impact and Sustainability of Dementia Villages: Nurturing Thriving in Dementia-Friendly Communities».
Doktorgradsstipendiaten skal forske på demenslandsbyene/hagebyene i Oslo og deres betydning for personer med demens og deres pårørende. Prosjektet skal utvikle ny kunnskap om hvordan hagebyene kan bidra til beboernes trivsel og deres fysiske og kognitive funksjon. Det benyttes en mixed-methods tilnærming, med datainnsamling fra blant annet registerdata, intervjuer og observasjoner. Studien vil også utforske erfaringene til pårørende og helsepersonell knyttet til hverdagsliv og omsorg i hagebyene. Målet er å styrke kunnskapsgrunnlaget for en mer demensvennlig omsorgsmodell i Norge.
Opptak til doktorgradsprogrammet i helsevitenskap er en forutsetning for å tiltre i stillingen.
Kvalifikasjoner og vilkår
bachelor-/grunnutdanning i sykepleie (180 stp.)
relevant helsefagutdanning på master/hovedfagsnivå fra universitet eller høgskole (120 stp.)
nyere klinisk erfaring fra demensomsorgen/kommunehelsetjenesten
gode skriftlige og muntlige formidlingsferdigheter i norsk og engelsk
for å få opptak på ph.d. -programmet på Fakultet for helsevitenskap må søkere ha karakter B eller bedre på masteroppgaven/hovedfagsoppgaven og gjennomsnittskarakter tilsvarende B eller bedre på mastergraden. I særskilte tilfeller kan søkere med karakteren C vurderes. I slike tilfeller vil særlig relevant erfaring knyttet til eget forskningsprosjekt og/eller vitenskapelig publisering bli vektlagt. Se informasjon om kriterier på nettsiden for opptak.
Endelig plan for forskerutdanning skal være godkjent og avtalefestet senest tre måneder etter tiltredelse.
relevant erfaring fra forsknings- og utviklingsarbeid, og interesse for mixed-methods design
erfaring fra samarbeid med pårørende
motivasjon og vilje til å gjennomføre et treårig ph.d. -løp
fordypning i demensfaglige emner
Personlige egenskaper
god gjennomføringsevne med dokumenterbare resultater
evne til å arbeide selvstendig og målrettet
gode samarbeids- og kommunikasjonsevner
faglig engasjement
Personlig egnethet vil bli vektlagt.
Det er viktig for OsloMet å gjenspeile befolkningen i vår region og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Vi arbeider aktivt med å utvikle oss videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen dersom du har behov for det. Har du perioder i livet hvor du ikke har vært i arbeid, utdanning eller opplæring er du også velkommen til å søke hos oss.
Vi tilbyr deg
spennende utdanningsstilling på Norges tredje største universitet
et inspirerende utdannings- og forskningsmiljø med muligheter for faglig utvikling og deltagelse i en aktiv forskningsgruppe med felles prosjekt og et godt eksternt nettverk
fleksibel arbeidstid og arbeidsplass midt i Oslo sentrum
en arbeidsplass i utvikling
gode låne- og pensjonsbetingelser i Statens pensjonskasse
gode velferdsordninger og et omfattende tilbud av aktiviteter innen kultur og sport
Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ og OsloMets lønnspolitikk i stillingskode 1017 som stipendiat, med en startlønn på kroner 532 200 per år.
Søknadsprosess
Vil du søke på stillingen må du benytte vårt elektroniske rekrutteringssystem.
Innen søknadsfristen må du laste opp følgende dokumenter:
søknad, CV og kopier av alle sider fra vitnemål og attester
eventuelle vitenskapelige arbeider eller lenke til full artikkel
eventuelle fagutviklingsarbeider
liste over eventuelle publikasjoner og presentasjoner på internasjonale seminarer/konferanser
I motivasjonsbrevet skal det fremgå en begrunnelse for hvorfor du søker på prosjektet og hva som gjør at du er spesielt egnet for å kunne gjennomføre dette doktorgradsarbeidet.
OsloMet gjennomfører prøving av pedagogiske kvalifikasjoner i forbindelse med intervju.
Vi behandler kun søknader sendt via vårt elektroniske rekrutteringssystem og alle dokumenter må lastes opp for at din søknad skal behandles. Dokumenter som er på andre språk enn norsk eller et annet skandinavisk språk må oversettes til engelsk. Oversettelser må være autorisert. Du må fremvise originaler ved et eventuelt intervju. OsloMet gjennomfører kontroll av dokumenter, slik at du som kandidat skal få en reell evaluering og rettferdig konkurranse. Ufullstendige søknader vil ikke bli tatt til vurdering.
Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i Statsansatteloven (lovdata.no), og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Det kan bli foretatt bakgrunnssjekk for å verifisere opplysninger som framgår av CV og tilgjengelige dokumenter. Bakgrunnssjekk gjennomføres ikke uten samtykke fra søker, og aktuelle søkere vil motta nærmere informasjon om dette.
OsloMet har sluttet seg til prinsippene og forpliktet institusjonen til å følge anbefalingene i DORA-erklæringen (sfdora.org) (The San Francisco Declaration on Research Assessment).
Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Søkere som er i konflikt med dette regelverket vil ikke anses kvalifisert for stillingen.