Gjennom forskning, utdanning og samfunnsdeltakelse, bidrar Nord universitet til å skape en bærekraftig framtid med utgangspunkt i vår geografiske lokalisering. I samarbeid med samfunns- og næringsliv i Nordland og Trøndelag, fremmer våre 11.500 studenter og 1.350 ansatte innovative løsninger og kunnskapsbasert praksis, lokalt og internasjonalt.
Nord universitet har fire strategiske satsningsområder: blå og grønn vekst, bærekraftig innovasjon og entreprenørskap, samfunnssikkerhet og helse, velferd og oppvekst.
Fakultet for samfunnsvitenskap (FSV) utdanner samfunnsvitere som imøtekommer samfunnets behov for nytenkende yrkesutøvere innen privat og offentlig sektor. Fakultetet tilbyr p.hd.utdanning i sosiologi. FSV har ca. 1900 studenter og ca. 200 ansatte.
Fakultetets forskningsvirksomhet er organisert i fem faggrupper: Historie, geografi og internasjonale relasjoner; Journalistikk og kreative mediefag, Sosialt arbeid; Organisasjon, ledelse og arbeidsliv; og Sosiologi og dannelsesfag.
Fakultet for samfunnsvitenskap har ansatte på to ulike studiesteder; Bodø og Levanger. Det gis per i dag også undervisning på Stokmarknes og Mo i Rana.
Ved Nord universitet, Fakultet for samfunnsvitenskap (FSV), er det ledig en midlertidig 100 % stilling som stipendiat i sosiologi.
Stillingen er knyttet til FSVs nye senter PrepChild: Forskningssenter for barn, unge og sosial beredskap. Altfor mange barn og unge står i fare for å falle utenfor skole og sosiale fellesskap. Sammen med barn og unge, en rekke aktører fra praksisfeltet og et internasjonal forskningsnettverk, etablerer en tverrfaglig gruppe forskere ved Nord universitet et forskningssenter for å gjøre noe med det. Senteret skal frambringe kunnskap om sosial beredskap som tilnærming til tidlig innsats rundt barn og unge i sårbare livssituasjoner.
Stipendiatstillingen er videre knyttet til tema barn og unges deltakelse og medvirkning. Medvirkning er avgjørende for å kunne lykkes med å finne gode svar på utfordringene vi står overfor når det gjelder utenforskap og marginalisering. Vi vil involvere unge både i forskningsdesign, utforskning, dataanalyse og formidling, der de blant annet skal få opplæring i å kunne gjøre egne undersøkelser. I kartleggingsarbeidet vil vi også ta i bruk kunstfaglige uttrykksformer. Her inngår blant annet samarbeid med ungdomsmedvirkere i Vefsn kommune, Childrens Research Centre i England og Senter for kunst og kultur i utdanningen.
Stipendiaten skal bidra til å fremskaffe ny kunnskap og felles forståelse om hvordan og i hvilken grad barn og unge kan medvirke på ulike områder i samfunnet, for eksempel innenfor forskning og tjenesteutvikling. Doktorgradsprosjektet skal ha et sosiologisk perspektiv og vil bli utviklet i dialog mellom den som ansettes og veileder. Den som ansettes vil bli del av et eksisterende forskningsmiljø innenfor Forskningssenter for barn, unge og sosial beredskap, og vil være tilknyttet faggruppen Sosialt arbeid.
Ansettelsesperioden er i utgangspunktet tre år, uten arbeidsplikt. Det åpnes imidlertid også for mulighet om fire års ansettelsesperiode med 25 % pliktarbeid, dersom kandidaten har relevant kompetanse for å undervise ved fakultetets studier.
Stillingen har kontorsted Bodø. Det er residensplikt i stillingen. Stillingen kan også innebære arbeidsoppgaver ved Nord universitets øvrige studiesteder.
Kvalifikasjonskrav
Ha bachelor- og mastergrad i sosiologi eller annen relevant samfunnsvitenskapelig grad
Det kreves normalt minimum karakter B i gjennomsnitt på mastergrad og på masteroppgaven
Dokumentere at alle krav knyttet til opptak i ph.d.-programmet ved Fakultet for samfunnsvitenskap er oppfylt. Det forutsettes at densom ansettes tas opp på fakultetets doktorgradsprogram. Se opptakskrav på Nord universitets nettsider
Endelig prosjektskisse med plan for doktorgradsarbeidet skal være godkjent og avtalefestet senest 3 måneder etter tiltredelse
Studien vil omhandle norske forhold, og av hensyn til tilgang til data vil den som ansettes måtte beherske norsk eller annet skandinavisk språk ved ansettelse
Kandidater som allerede har en ph.d.-grad vil ikke bli vurdert for stillingen
Ved vurdering og rangering av kvalifiserte søkere vil det bli lagt vekt på
Den vedlagte prosjektskissen
Karakterer fra masterstudium
Eventuell annen relevant erfaring fra forskningsarbeid
Personlig egnethet
Relevant faglig bakgrunn
Søkerens motivasjon for å søke stillingen
Vi tilbyr
Stillingen lønnes etter Statens regulativ, stipendiat kode 1017, NOK 532 200,-. For særskilt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. Fra lønnen går lovfestet innskudd i Statens pensjonskasse.
Den som ansettes, må rette seg etter de lover, avtaler og instrukser som til enhver tid gjelder for stillingen. Det tas forbehold om endring i ansvars- og arbeidsområde som følge av fremtidig organisasjonsutvikling og omorganisering ved Nord universitet.
Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Nord universitet oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater med nedsatt funksjonsevne, hull i CV, innvandrerbakgrunn og ellers ulik livserfaring til å søke.
Opplysninger om nedsatt funksjonsevne eller hull i CV kan bli brukt til anonymiserte registreringsformål.
Kontakt
Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:
Leder for senter PrepChild, professor Catrine Torbjørnsen Halås, telefon 75 51 75 63, e-post catrine.t.halas@nord.no
Programansvarlig ph.d. sosiologi, professor Johans Tveit Sandvin, telefon 75 56 31, e-post johans.t.sandvin@nord.no
For administrative spørsmål: seniorrådgiver Anneli Maria Watterud, telefon 75 51 79 49, e-post anneli.m.watterud@nord.no
Søknadsprosessen
Søkerne vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.
Fakultetet gjør oppmerksom på at man forbeholder seg retten til ikke å ansette søkere som er vitenskapelig kvalifisert, men hvor fakultetet ikke kan tilby tilfredsstillende veiledning.
Søknad
Søknad sendes elektronisk innen 05.12.24.
Den elektroniske søknaden skal inneholde:
Prosjektskisse knyttet til tema barn og unges deltakelse og medvirkning, som omhandler problemstilling innenfor rammene beskrevet i utlysningen. Skissen skal være på ca. 3 sider hvor det redegjøres for ideen til ph.d.-prosjektet, teoretisk forankring, metodisk tilnærming og framdriftsplan.
Søknadsbrev med beskrivelse av din motivasjon for å søke stillingen
Fullstendig CV (utdanning, arbeids- og undervisningserfaring og oversikt over eventuelle vitenskapelige publikasjoner)
Kopi av vitnemål både for bachelor- og masterutdanning og relevante attester
Navn og kontaktinformasjon til 2-3 referanser (navn, din relasjon til personen, epost og telefonnummer)
Annen aktivitet som vurderes som relevant for stillingen, og ønskes tatt i betraktning ved vurderingen
All dokumentasjon lastes opp som vedlegg til den elektroniske søknaden.
Det er søkers ansvar å sende inn fullstendig dokumentasjon elektronisk innen søknadsfristen.
Etter søknadsfristens utløp vil det bli utarbeidet offentlig søkerliste. Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv etter ønske om å bli utelatt fra søkerlisten. Søkere som likevel ber om konfidensialitet, må grunngi dette særskilt i søknaden. Søkerne vil i tilfellet bli forhåndsvarslet om offentliggjøring.