LEDIG STILLING VED NMBU

Spesialistkandidat innen storfehelse

Søknadsfrist: 27.11.2022

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

NMBU har et særlig ansvar for forskning og utdanning som sikrer livsgrunnlaget for fremtidige generasjoner. Bærekraft er forankret i alt vi gjør og vi leverer kunnskap for livet.

NMBU har 1900 ansatte, hvorav om lag 500 stipendiater, 6700 studenter og er organisert i sju fakulteter.


For NMBU er godt arbeidsmiljø preget av mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne, kulturell bakgrunn eller om du har vært utenfor arbeidslivet en periode. Arbeidsplassen vil om nødvendig bli lagt til rette for personer med nedsatt funksjonsevne.

Nærmere opplysninger om NMBU finnes på www.nmbu.no.

Om Veterinærhøgskolen

NMBU Veterinærhøgskolen er landets eneste veterinærfaglige utdanningsinstitusjon og gir kompetanse innen veterinærmedisin og veterinær samfunnsmedisin. Fakultetet utdanner veterinærer, dyrepleiere og doktorander i Veterinærvitenskap og forsker på veterinærmedisin og relaterte biomedisinske fagområder. Vi har 500 studenter og er 430 ansatte.


Fakultetet består av instituttene; Institutt for prekliniske fag og patologi, Institutt for parakliniske fag, Produksjonsdyrmedisin og Sports- og familiedyrmedisin. Vi driver også Dyresykehuset, som er nært knyttet til vår forskning og utdanning, og tar i mot pasienter fra hele landet.

Nå har du sjansen til å bli spesialist innen storfehelse. Utdannelsen og det kliniske arbeidet foregår i et hyggelig arbeidsmiljø med høyt kompetansenivå.

Om stillingen

Ved NMBU Veterinærhøgskolen, Institutt for Produksjonsdyrmedisin, er det ledig 100% stilling som spesialistkandidat innen storfehelse med varighet 4 år.

Spesialistkandidaten skal følge et fastsatt opplegg for opplæring innen storfehelse fastsatt av European College of Bovine Health management (ECBHM). Den som ansettes må gjennomføre noe reisevirksomhet og kunne gjennomføre utenlandsopphold i løpet av ansettelsesperioden.

Arbeidsoppgaver

Arbeidsdagen inkluderer arbeid i ambulant og stasjonær klinisk praksis på individ- og besetningsnivå, innen fagområdene medisin, kirurgi, obstetrikk og reproduksjon. Den som ansettes må også delta i annen type undervisning som forelesninger, gruppeundervisning og studentgjennomganger.

En viktig oppgave vil være undervisning av veterinærstudenter og annen klinisk virksomhet hos Ambulatorisk klinikk og hos Produksjonsdyrklinikken.

Det forventes at den som ansettes arbeider målbevisst, systematisk og selvstendig og i samarbeid med samarbeidspartnere internt og eksternt, for å oppnå målet om spesialisering innen storfehelse.

Kompetanse

 • Faglige kvalifikasjonskrav
 • Det kreves:
 • Veterinærmedisinsk utdanning med norsk autorisasjon.
 • Gjennomført “internship” ved veterinær utdanningsinstitusjon med minimum ett års variert praksis (annen klinisk erfaring av tilsvarende omfang og varighet kan godkjennes basert på individuell vurdering).
 • Oppdatert fagkunnskap om storfemedisin og erfaring fra klinisk produksjonsdyrpraksis i Norge.
 • Bestått inseminasjonskurs og erfaring med inseminering av storfe.
 • God skriftlig og muntlig formuleringsevne på engelsk og et skandinavisk språk.
 • Førerkort klasse B.

Ønskede kvalifikasjoner:

 • Erfaring med undervisning innen produksjonsdyrmedisin.

Personlige egenskaper:

Det kreves:

 • Interesse for klinisk produksjonsdyrmedisin, både på individ- og besetningsnivå.
 • Motivasjon for undervisning og forskning.
 • Initiativ og vilje til å prøve ut ny kunnskap innen fagfeltet.
 • Evne til å jobbe selvstendig og i team.
 • Positiv holdning og løsningsorientert innstilling.
 • Gode kommunikasjons- og samarbeidsevner.
 • God gjennomføringsevne.

Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Lønns- og tilsettingsvilkår og nærmere opplysninger

Stillingen innplasseres i stillingskode 1476 Spesialistkandidat, ltr. 54 – 62, NOK 501.200 – 573.900.

Nærmere opplysninger ved:

 • Seksjonsleder ved seksjon for Ambulatorisk klinikk og besetningsmedisin, Sindre T. Nelson, tlf. + 47 97184228, [email protected]

Generell informasjon til søkere

Slik søker du:

Søknad sendes elektronisk via lenken «Søk stillingen» øverst på denne siden. Søknader som ikke sendes elektronisk via Jobbnorge innen fristen vil ikke bli vurdert.

Søknadsfrist: 27. november 2022

Søkere som innkalles til intervju må kunne fremlegge bekreftede kopier av vitnemål og attester.

Søknaden må inneholde opplysninger om din utdanning og tidligere praksis og undervisningserfaring, samt din motivasjon for å gjennomføre et spesialistopplegg innen storfehelse. Legg ved vitnemål og eventuelle attester.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS