LEDIG STILLING VED NMBU

Økonomirådgiver - Handelshøyskolen

Søknadsfrist: 24.10.2022

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

NMBU har et særlig ansvar for forskning og utdanning som sikrer livsgrunnlaget for fremtidige generasjoner. Bærekraft er forankret i alt vi gjør og vi leverer kunnskap for livet.

NMBU har 1900 ansatte, hvorav om lag 500 stipendiater, 6700 studenter og er organisert i sju fakulteter.


For NMBU er godt arbeidsmiljø preget av mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne, kulturell bakgrunn eller om du har vært utenfor arbeidslivet en periode. Arbeidsplassen vil om nødvendig bli lagt til rette for personer med nedsatt funksjonsevne.

Nærmere opplysninger om NMBU finnes på www.nmbu.no.

Om Handelshøyskolen

Handelshøyskolen forsker på mange spennende områder innen økonomi knyttet til bærekraft, energi, skatt, klima og miljø.


Vi har ansvaret for bachelor- og masterprogrammer i økonomi og administrasjon og i samfunnsøkonomi, dessuten et masterprogram i entreprenørskap og innovasjon og et masterprogram bioøkonomi. Skolen har også ansvar for en nettbasert årsenhet i bærekraftig økonomi og ledelse.

I studieprogrammene er det til sammen ca. 850 programstudenter og 500 studenter deltar på våre digitale studietilbud. I tillegg kommer ca. 45 PhD studenter. Handelshøyskolen har ca. 55 ansatte, og har et aktivt forskningsmiljø - som spenner over ulike fagfelt.


For mer informasjon, www.nmbu.no/hh

Vil du jobbe med forskningsprosjekter i et internasjonalt og mangfoldig miljø? Har du interesse for økonomi og vil være med å gjøre en forskjell? Da har vi jobben for deg.

Om stillingen

På Handelshøyskolen har vi ledig en fast heltidsstilling som økonomirådgiver. Hos oss vil du jobbe tett på forskere og være en del av forskningsprosjekter, samtidig som du støtter alle ansatte og bidrar kontinuerlig i arbeidet på økonomiområdet på fakultetet.

Som økonomirådgiver vil du ha en svært viktig rolle. Du skal samarbeide med forskere gjennom hele prosjektprosessen, fra å legge budsjett til økonomioppfølging underveis og ved avslutning av prosjekter. Dette er en stilling hvor du får gode muligheter til å utvikle deg, og vi oppfordrer også deg som er nyutdannet til å søke.

I stillingen vil du ha ansvar for de løpende økonomi- og regnskapsoppgaver som fakturering, lønn, utlegg- og fakturagodkjenning og sørge for jevnlig internkontroll av regnskapet.

Stillingen er en del av fakultetsadministrasjonen som i dag består av 13 medarbeidere som jobber innen fagområdene studier, forskning, personal, økonomi, kommunikasjon, lederstøtte og fellestjenester. Du vil inngå i økonomiteamet med to andre ansatte og samarbeide med forskningsteamet i fakultetsadministrasjonen.

Arbeidsoppgaver

 • Støtte prosjektleder i søknadsfasen til forskningsprosjekter ved å gi råd, lage og kvalitetssikre prosjektbudsjett.
 • Økonomioppfølging av prosjekter fra start til slutt: kontrakthåndtering, opprettelse av prosjekt i regnskapssystemet, budsjettoppdatering, bokføring og rapportering.
 • Dialog med eksterne samarbeidspartnere nasjonalt og internasjonalt angående økonomi og administrasjon av prosjekter.
 • Opparbeide kunnskap om de ulike prosjekttypene, slik som EUs rammeprogram for forskning og Norges forskningsråd.
 • Bidra i arbeidet med å utvikle støtteapparatet for eksternt finansiert utdannings- og forskingsaktivitet, både internt ved fakultetet og i samarbeid med andre fakulteter og enheter ved NMBU.
 • Bidra i løpende økonomi- og regnskapsoppgaver som fakturering, lønn, utlegg- og fakturagodkjenning, samt internkontroll.
 • Bidra i arbeid med å beregne effekter på fakultetets totaløkonomi og formidle dette.

Andre oppgaver kan legges til og stillingens plassering i organisasjonen kan endres.

Kompetanse

Kvalifikasjonskrav:

 • Siviløkonom/ master eller tilsvarende innen relevante fagområder (økonomi). Lang erfaring og relevant realkompetanse kan erstatte utdanningskravet.
 • Meget gode Excel-kunnskaper og generelt gode kunnskaper i bruk av dataverktøy.
 • Beherske norsk som arbeidsspråk og ha gode engelskkunnskaper, muntlig og skriftlig.
 • Interesse og forståelse for universitets- og høyskolesektorens samfunnsoppdrag.

Personlige egenskaper

Vår nye økonomirådgiver må være analytisk, selvstendig, strukturert og nøyaktig. Du må være serviceinnstilt, løsningsorientert og kunne samarbeide godt med alle i organisasjonen. Du må like å lære, ta utfordringer og kunne håndtere flere oppgaver samtidig.

Personlig egnethet vil bli vektlagt. Nyutdannede oppfordres til å søke.

Lønns- og tilsettingsvilkår og nærmere opplysninger

Stillingen innplasseres i stillingskode 1434 Rådgiver, årslønn kr. 491 200 – kr. 615 800/ lønnstrinn 54 – 67, avhengig av kvalifikasjoner.

Som NMBU-ansatt vil du i tillegg få:

 • Et godt og stimulerende arbeidsmiljø
 • Fleksibel arbeidstid
 • Mulighet til trening i arbeidstiden
 • Medlemskap i Statens pensjonskasse

Nærmere opplysninger ved administrasjonssjef Berit Pettersen på epost [email protected]

Generell informasjon til søkere

Shutterstock

Slik søker du:

Søknad sendes elektronisk via linken ”Søk stillingen” øverst på denne siden.

Søknadsfrist: 24.10.2022

Legg ved vitnemål og attester.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS