LEDIG STILLING VED NILU

Laboratorietekniker / assistent - avdeling for Miljøkjemi og Helse

Søknadsfrist: 13.07.2024

NILU er et norsk, uavhengig klima- og miljøforskningsinstitutt stiftet i 1969. Vi startet som et luftforskningsinstitutt, men har utvidet til å i dag forske på nær alle sider av hvordan mennesker, klima og miljø påvirker hverandre.

Vårt mål er bedre livskvalitet for alle! Det bidrar vi til gjennom vår forskning på atmosfærens sammensetning, klimaendringer, luftkvalitet, miljøgifter, helseeffekter, bærekraftige systemer, sirkulærøkonomi og digitalisering. Til sammen muliggjør dette bærekraftige løsninger på aktuelle samfunns- og næringslivsutfordringer.

NILU drives som en nonprofit stiftelse. Det betyr at alt overskudd går tilbake til drift og utvikling av samfunnsnyttige forskningstjenester. Vi legger dessuten stor vekt på åpen forskning, åpen publisering og åpen kildekode – fordi kunnskap er til for å deles.

Vår største styrke ligger i våre fremragende ansatte. De bidrar til at NILU har en ledende posisjon både nasjonalt og internasjonalt – og et trivelig arbeidsmiljø.

På NILU er alle medarbeidere likeverdige, uavhengig av kjønn, alder, funksjonsnivå, trosbekjennelse / livssyn, språk, kulturelle forskjeller og seksuell legning. Vi respekterer og verdsetter individuelle egenskaper, og aksepterer ikke noen form for diskriminering. Hos oss er alle velkommen.

Er du vår nye medarbeider? Vi gleder oss til å høre fra deg!

Midlertidig stilling som laboratorietekniker/assistent på NILUs avdeling for Miljøkjemi og Helse

Om stillingen

NILU er på jakt etter en laboratorietekniker/assistent til vårt uorganisk kjemiske laboratorium. 

Ved seksjonen for uorganisk kjemi trenger vi hjelp av en midlertidig kollega for å gjennomføre våre ekspertbaserte oppdrag. Vi ser etter deg som har lyst å jobbe på laboratorium og er dedikert, og samarbeidsdyktig. I laboratoriet vårt utfører laboratoriepersonalen en variasjon av oppgaver daglig. Du vil bidra i det daglige laboratoriearbeidet med bland annet prøveforberedelser, forsendelser, prøvehåndtering (filtrering og veiing av filter) og andre rutineoppgaver. I en til tider hektisk arbeidshverdag er det viktig med godt samarbeid, så det er en fordel om du liker å jobbe tett med andre, men samtidig selvstendig. 

Vi tilbyr en midlertidig stilling der både stillingsprosenten (50-100%) og lengde på engasjementet (1-6 måneder) kan imøtekommes. Oppstart er så fort som mulig.

Stillingen er tilknyttet seksjon for uorganisk kjemi, som er en del av NILUs største avdeling: Miljøkjemi og Helse. I seksjonen har vi laboratorietekniker og ingeniører, totalt 8 personer.

Avdelingen for Miljøkjemi og Helse arbeider med forskning, kjemiske sporanalyser og humantoksikologiske analyser av organiske og uorganiske miljøgifter, partikler og materialer. Laboratoriet er akkreditert iht NS-EN ISO/IEC 17025 fordeler av aktiviteten.

Eksempler på arbeidsoppgaver vil være:

 • Forsendelse og mottak av prøver og annen post
 • Prøvehåndtering inkludert prøveregistrering, filtrering og veiing av filter
 • Øvrig oppgaver på lab som bidrar til en mer effektiv daglig drift, inkludert rydding og vask av labutstyr

Kvalifikasjonskrav

 • Laborantutdanning eller utdanning i annet relevant fagområde
 • Erfaring fra kjemisk laboratorium
 • Gode norskkunnskaper

Personlige egenskaper:

Du vil trives godt i denne stillingen om du er et ja-menneske, en såkalt «doer», som er dedikert, nysgjerrig og liker å jobbe tett med andre, i tillegg til at du er selvstendig, ansvarsfull, ryddig og nøyaktig.

Vi tilbyr

På NILU jobber vi for vår felles fremtid. Vår forskning skal bidra til godt klima, sunt miljø og bærekraftige samfunnsløsninger. Det betyr at jobb ikke bare er jobb: Det vi gjør i løpet av en dag gjør en forskjell. 

Samtidig tror vi på en sunn balanse mellom arbeid og fritid. Vi tilbyr fleksitid, hjemmekontoravtaler, sponset trening og svært gode pensjons- og forsikringsordninger. Lønn etter avtale. 

I din arbeidshverdag på NILU møter du: 

 • Et internasjonalt og tverrfaglig miljø med hyggelige kollegaer fra hele verden 
 • Stor kreativitet og raus kunnskapsdeling 
 • Bred erfaring og gode faglige utviklingsmuligheter 
 • Et globalt nettverk av samarbeidspartnere 

De fleste av våre ca. 190 ansatte jobber ved hovedkontoret på Kjeller, en kort togtur fra Oslo. Vi har også kontorer i Tromsø og Trondheim, og et datterselskap i Gøteborg.

Spørsmål om stillingen

Har du spørsmål om stillingen er du hjertelig velkommen til å kontakte: 

 • Seksjonsleder Erik Andresen på e-post: ean@nilu.no eller telefon:63898243, eller 
 • Forskningsdirektør Pernilla Bohlin-Nizzetto på e-post: pbn@nilu.no eller telefon 63898089

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS