Ledig stilling på Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetslektor / øvingslærer i matematikk / matematikkdidaktikk

Søknadsfrist: 04.10.2020

Universitetet i Sørøst-Norge

Vårt mål som universitet er å skape verdier både for den enkelte student og for næringslivet, offentlig sektor og samfunnslivet for øvrig.


Dette gjør vi med våre aller beste virkemidler; utdanning og forskning.

Vi har tett dialog med offentlig sektor og næringslivet, både på nye og allerede etablerte arenaer, slik at vi forstår hvilke behov som oppstår og hvilke utfordringer vi må løse. Og det er derfor våre studier er moderne, oppdaterte og fremtidsrettede. Våre studenter har tett kontakt med arbeidslivet gjennom alle våre studier, og er godt rustet til å gå ut i yrkeslivet når utdanningen er over. USN utdanner arbeidstakerne Norge søker.


USN er Norges fjerde største universitet med over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte. Rektor er Petter Aasen. USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forsking og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet. USN er lokalisert i Horten, Drammen, Notodden, Porsgrunn, Ringerike, Kongsberg, Bø og Rauland. Vi tilbyr bachelorutdanninger, masterutdanninger og doktorgradsprogrammer, samt etter- og videreutdanninger.


Høgskolen i Sørøst-Norge ble etablert 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høgskolen skulle bli et universitet.

Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap har ledig to midlertidige stillinger som Universitetslektor/øvingslærer i matematikk/matematikkdidaktikk

Om stillingen

Ved Fakultet for Humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap er det fra 01.11.20 ledig to midlertidige stillinger i matematikk/matematikkdidaktikk med ett års varighet.

Stillingen er knyttet til Institutt for matematikk og naturfag og nærmeste overordnede er instituttleder. Hovedarbeidssted for stillingene er hhv. campus Porsgrunn og Vestfold. Arbeid på andre campus kan bli aktuelt.

Ansvar og arbeidsoppgaver

Stillingens kjerneoppgaver vil primært være knyttet til undervisning i matematikk og matematikkdidaktikk innenfor grunnskolelærerutdanning og eventuelt videreutdanning/etterutdanning av lærere. Det kan også bli aktuelt med undervisningsoppgaver innenfor andre utdanninger som f. eks. barnehagelærerutdanning.

I tillegg vil veiledning, evaluering av studentoppgaver og oppfølging av studenter i praksis være sentrale arbeidsoppgaver.

Undervisning på alle nivåer ved undervisningsløp knyttet til eget institutt, og ved andre institutt, kan bli aktuelt.

Universitetet har fjernundervisning og e-læring som satsningsområde, og den som tilsettes må derfor kunne gi veiledning og undervisning via digitale medier.

Kvalifikasjoner

For tilsetting i stillingen kreves

  • Minst tre til fire års relevant høyere utdanning som inkluderer undervisningskompetanse i matematikk (normalt 60 stp).
  • Undervisningserfaring fra grunnskole, videregående opplæring eller universitet/høgskole.
  • Relevant kompetanse i matematikkdidaktikk dokumentert gjennom utdanning, erfaring og/eller FOU arbeider.

Erfaring fra lærer- eller barnehagelærerutdanning teller positivt. I tillegg til kravene overfor er det også ønskelig at søker har kompetanse om IKT i matematikk i skolen/lærerutdanning. Erfaring med etter- og videreutdanning av lærere vektlegges.

Personlig egnethet vil bli tillagt stor vekt. Vi ønsker fleksible og løsningsorienterte medarbeidere som har evne og vilje til å ta på seg nye arbeidsoppgaver. Den som tilsettes må være engasjert i studenters læring, ha evne til selvstendig arbeid, og samtidig være motivert for å inngå i et arbeidsfellesskap. Derfor må søkere dokumentere gode samarbeidsevner og undervisningsferdigheter.

Da arbeidsspråket er norsk må den tilsatte kunne kommunisere godt på et av de skandinaviske språkene (norsk, svensk eller dansk).

For tilsetting som universitetslektor kreves høyere grads eksamen ved universitet, høgskole eller tilsvarende, samt relevante forskningskvalifikasjoner utover mastergrads- eller hovedfagsnivå og/eller relevant yrkespraksis. Søkere med forskningskompetanse og/eller erfaring med relevante utviklingsprosjekter vil bli prioritert.

Dersom det ikke melder seg kvalifiserte søkere for ansettelse i stilling som universitetslektor kan det ansettes øvingslærer i midlertidig stilling. For tilsetting som øvingslærer kreves fire års høyere utdanning, der minst to år er innenfor fagområdet det skal undervises i og relevant yrkespraksis eller tre-fire års høyere utdanning med en viss spesialisering på kunstområdet eller tilsvarende dokumenterte kunnskaper og dokumentert relevant praktisk-pedagogisk kompetanse på grunnlag av utdanning eller undervisning og veiledning.

Søkere må i tillegg dokumentere utdanningsfaglig kompetanse i tråd med føringene i Forskrift om ansettelse og opprykk i forsker- og undervisningsstillinger.

Krav til dokumentasjon på utdanningsfaglig kompetanse

Våre utdanninger skal være forskningsbaserte, både når det gjelder undervisningspraksis og innhold. Vi vil derfor at våre undervisere skal ha erfaring fra og vise motivasjon for å fokusere på utvikling av undervisningspraksis og samspillet mellom undervisning og forskning for å fremme læring.

Universitetet i Sørøst-Norge har i tråd med Forskrift om ansettelse og opprykk i forsker- og undervisningsstillinger nedsatt krav om at søkere på stilling hos oss må kunne dokumentere ferdigheter i universitet- og høgskolepedagogikk, fagdidaktikk og digital kompetanse.

Det forutsettes på denne bakgrunn at søkere kan dokumentere utdanningsfaglig basiskompetanse gjennom utdanning eller kurs i universitet- og høgskolepedagogikk tilsvarende minimum 200 timer, og opparbeidede grunnleggende ferdigheter innen planlegging, gjennomføring, evaluering og utvikling av undervisning og veiledning, fortrinnsvis på universitet- og høgskolenivå.

Alternativt kreves det dokumentasjon på utdanningsfaglig kompetanse gjennom egen praksis som underviser og veileder og gjennom utdanningsledelse i høyere utdanning, kombinert med relevante utdanninger, kurs og seminar og dokumentasjon på opparbeidede grunnleggende ferdigheter innen planlegging, gjennomføring, evaluering og utvikling av undervisning og veiledning.

For søkere som primært vurderes på grunnlag av egen praksis, stilles det krav om undervisning- og veiledningserfaring og erfaring fra utdanningsledelse som samlet sett tilsvarer en andel av heltidsstilling i høyere utdanning tilsvarende to år.

NB! Les mer om hvordan utdanningsfaglig kompetanse skal dokumenteres i søknaden.

Ved vurdering av søkere vil det bli lagt vekt på

  • Vitenskapelig og pedagogiske kvalifikasjoner.
  • Faglig kompetanse og vitenskapelig produksjon innen [sett inn aktuelt fagfelt].
  • Publisering i internasjonale fagfellevurderte tidsskrifter.
  • Undervisningserfaring og -kompetanse innen [fagfelt].
  • Administrativ erfaring og kompetanse.
  • Evne til å skaffe eksterne midler.
  • Forskningsledelse, deltakelse og forskningsprosjekter og forskningsformidling.
  • Erfaring innen forskningsdrevet innovasjon og industrisamarbeid.
  • Erfaring fra internasjonale forskeropphold.
  • Annen relevant kompetanse.
  • Personlig egnethet og motivasjon for stillingen.

Vi tilbyr

  • Spennende og utviklende fagmiljø med stimulerende arbeidsoppgaver.
  • Individuell kompetanseutviklingsplan og gode vilkår for kompetanse- og karriereutvikling for alle ansatte.
  • Inkluderende arbeidsmiljø med engasjerte kolleger.
  • God pensjonsordning og gunstige vilkår i Statens pensjonskasse.
  • Ansattgoder og fordeler, bl.a. mulighet for trening i arbeidstiden.

Lønn og vilkår

Universitetslektor (kode 1009): LT 54 – 68 (NOK 479 600 – 615 900) per år. Øvingslærer (kode 1007): LT 53 – 62 (NOK 472 00 – 552 80 ) per år. Lønnsplassering etter ansiennitet og kompetanse. Fra lønna går lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Lønnsplassering etter ansiennitet og kompetanse. Fra lønna går lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Ansettelsen skjer på de vilkår som til enhver tid gjelder for ansatte i staten, og etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.

Andre opplysninger

Ansettelsesorgan er ansettelsesutvalget for undervisnings- og forskerstillinger ved Universitetet i Sørøst-Norge. Aktuelle søkere vil, etter gjennomgang av søknadene, bli innkalt til intervju og prøveforelesning.

Den som ansettes, må rette seg etter de lover, forskrifter og avtaler som til enhver tid gjelder for stillingen.

Universitetet i Sørøst-Norge ønsker å ansette personale som gjenspeiler mangfoldet i befolkningen, og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Vi arbeider for å utvikle oss videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen for de som har behov for det. Har du perioder i livet hvor du ikke har vært i arbeid, utdanning eller opplæring er du også velkommen til å søke arbeid hos oss.

I henhold til offentlighetslovens § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

Kontaktinformasjon

For opplysninger om stillingen:

  • Instituttleder Kjetil Reier-Røbger, epost/tlf: kjetil.reier-roberg@usn.no / 31 00 91 54
  • Instituttnestleder Hilde Koppang, epost/tlf: hilde.koppang@usn.no / 31 00 97 73

For opplysninger om søknadsprosessen:

  • Personalrådgiver Kristine Aa. Aasland, epost/tlf: kristine.a.aasland@usn.no / 35 02 65 89

Slik søker du

Universitetet i Sørøst-Norge benytter elektronisk søknadsbehandling. Søkere til stillingen må registrere sin søknad og CV med vedlegg elektronisk via rekrutteringsportalen Jobbnorge ved å klikke på lenken til høyre ”Søk stillingen”.

Følgende dokumenter skal legges ved den elektroniske søknaden:

  • Attesterte kopier av vitnemål fra høgskole/universitet og attester.
  • Vitenskapelige publikasjoner (inntil 10 for søkere til førsteamanuensis/førstelektor).
  • Liste over vitenskapelige publikasjoner.
  • Søkere som har fullført eget kurs i universitet- og høgskolepedagogikk tilsvarende minimum 200 timer skal legge frem dokumentasjon i form av kurs- eller eksamensbevis, i tillegg til studieplan eller beskrivelse av kurset med oversikt over emner/tema.
  1. Grunnleggende ferdigheter innen planlegging, gjennomføring og evaluering og utvikling av undervisning og veiledning skal dokumenteres i form av en systematisk og samlet fremstilling.
  2. Øvrige søkere skal i beskrive, vurdere og dokumentere sin kompetanse som underviser, veileder og utdanningsleder gjennom en systematisk og samlet fremstilling. Ved USN benyttes pedagogisk mappe, og du kan lese mer om hva denne skal omfatte her.
  • Kontaktinformasjon til tre referanser.

Vi gjør oppmerksom på at alle dokumenter må være på et skandinavisk språk eller på engelsk. Eventuelle oversettelser må være attesterte.

Her kan du lese mer om rekrutteringsprosessen til vitenskapelige stillinger ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Det er søkers eget ansvar å sørge for at all etterspurt dokumentasjon har blitt lastet opp til søknaden innen søknadsfristens utløp!

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS